Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ne razumem…a ni ukrep, da smo doma??

Ne razumem…a ni ukrep, da smo doma??

https://www.regionalobala.si/novica/ljudje-iz-osrednjega-dela-drzave-okupirali-obalo-ukrep-ostajanja-v-lastni-obcini-verjetno-cez-nekaj-

Zaenkrat še nimamo popolne karantene. Nismo pa daleč od nje. Gibanje v naravi, na zraku je dovoljeno, če le ne gre za skupino ljudi oz več njih.

Če so preplavili obalo, se ve: promenada je tako polna, da še hodiš težko, se pravi, nikakor ne more biti odrejena razdalja med sprehajalci.

Zdaj nam bodo uvedli popolno karanteno, da bomo čepeli v eni od svojih micenih občin in to samo zaradi Ljubljančanov, ki so očitno večinoma na 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače in lezejo povsod kot brvinci.
Pri nas ljudje ali delajo v firmah, ali delajo od doma, ali obdelujejo vrt oz. okolico. vsekakor ne vem za nobenega, ki bi šel dalj kot na Škabrijel (hrib nad Novo Gorico).
To je tudi pokazatelj, kako je v resnici država centralizirana tj. večina javne uprave in menedžmenta (če mu glede na uspešnost lahko tako rečemo) je v LJ.

Po bloku se šetajo gor in dol, glasno govorijo, brez mask, nič se ne držijo varnostne razdalje, kašljajo, ena je učiteljica, stalno hodi ven, pa gor in dol, pa ven z otroci, pa mož sraufa in vrta, kakšna karantena je to, oni so to vzeli za počitnice!

Če so preplavili obalo, se ve: promenada je tako polna, da še hodiš težko, se pravi, nikakor ne more biti odrejena razdalja med sprehajalci.
[/quote]

To so pa tisti ljudje, ki v nobenem primeru ne bodo spoštovali omejitev. Če jim ne bo dovoljeno hoditi zunaj, se bodo družili po domovih. Enim se ne da dopovedati.
Zaradi njih bomo fasali popolno karanteno in žal tudi polne bolnišnice.

Sej zaradi takih bomo počasi morali biti zaprti doma, na svojem naslovu in brez možnosti sprehoda. Ljubljančani prej in potem tako hvalijo mestno življenje, sedaj pa ni več tako luksuzno in naenkrat jim vse izven Ljubljane ne smrdi več po gnoju.

Da si ne boš kaj naredila z izjavami. Ne, nimamo vsi možnosti dela od doma. Ne plozajte v že tako povprek, ker vam gre tud javna uprava že skozi v nos. Tudi peš ne morem do službe. Sam nehaj.

Zaradi takih neodgovornežev bomo nasrkali vsi.
Skrajni čas,da se začne takšno početje kaznovati.

Da si ne boš kaj naredila z izjavami. Ne, nimamo vsi možnosti dela od doma. Ne plozajte v že tako povprek, ker vam gre tud javna uprava že skozi v nos. Tudi peš ne morem do službe. Sam nehaj.
[/quote]

Ja pa si bila danes na obali??

Jap, sedaj bo možnost z ropoti vse na črno zgraditi. Tam od spodaj pri nas, še vedno štemajo z vsem ropotanjem do gradov, mašinami. Pol naj še luftam, če ropotajo do daske. Ker so doma. Že prej so bili. To ni hrup, ko ptiči pojejo zunaj. No, nekaj se jih sliši sedaj celo. Škoda, da nisem meritev hrupa že prej naročila. Pa ne za ptiče. Dokler tudi oni lahko še pojejo, ptiči namreč.

Ja pa si bila danes na obali??
[/quote]

Ja kako? Še v službo ne morem zaradi javnega prevoza, ki je ukinjen. Štemati doma pa tudi ne morem. 🤣😂😂😂
A naj bi pol na obali al kako delala zdej? 🤣😂😂😂
Plozate povrek. 🙄

Danes je bil prispevek na novicah, v kriznih razmerah, kako zgleda, zdravnik nezaščiten v pogovoru z zaščiteno osebo v intervjuju, pa pol metra nista bila narazen. Kakor je bilo razvidno. Tisti, ki je intervjuja zdravnika v gas maski, on pa brez vsega. Zelo odgovorno v prikazanem.

[/quote]

Letelo je na tiste, ki hodijo na izlete. Očitno niso v službi, očitno so precej brezskrbni, zato sklepam, da so na 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače, očitno so javna uprava, ker ostali javni sektor ima sedaj dovolj dela. In največ jih je v LJ. A sem kje falila v sklepanju?
Veliko ljudi pa vseeno dela, jaz tudi. In za malo se mi zdi, da me bo zdaj CZ ali policija ustavljala na vsakem križišču, ker bom za 10 km prečkala 3 občine. In kaj naj jim pokažem v dokaz, pogodbe, uradne dopise, delavsko knjižico?

Ja, res je butasto od osrednje Slovenije, da si izberejo cilj ravno najbolj turistične kraje. Pa tu je še najmanj Ljubljančanov, le-ti nimajo toliko denarja in se bolj ali manj prekladajo po blokih. Najbogatejši so tisti iz Domžal, Vodic, določenih zaselkov proti Vrhniki…res taka bogatija, vile, bmw-ji, ni da ni. Ti imajo denar in čas in jih je polna obala.

Letelo je na tiste, ki hodijo na izlete. Očitno niso v službi, očitno so precej brezskrbni, zato sklepam, da so na 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače, očitno so javna uprava, ker ostali javni sektor ima sedaj dovolj dela. In največ jih je v LJ. A sem kje falila v sklepanju?
Veliko ljudi pa vseeno dela, jaz tudi. In za malo se mi zdi, da me bo zdaj CZ ali policija ustavljala na vsakem križišču, ker bom za 10 km prečkala 3 občine. In kaj naj jim pokažem v dokaz, pogodbe, uradne dopise, delavsko knjižico?
[/quote]

Sorry, nehaj posploševati. Zgolj to. Zaradi ukinitvije javnega javnega prevoza, nekateri tudi nič ne vemo. Vsi poslušamo ostanite doma. Drug teden bodo kaj, plave pisali? Ne bi bila nemogoča poteza iz t i. neba vzeta. Če niso v skupnem gospodinjstvu, še šetati ne morejo prosto, vozi se jih lahko po pet v avtu, da pridejo na šiht.
Saj jaz bi tudi delala, če ni popolni mrk. Ker je zgolj javni prevoz ukinjen. Pri nas imamo lepo naravo, pa a misliš, da se mi gre, ker mi f* nobene ne pove nič? Rekli so, piši dopust, a res ali bolniško f* No. Ker praviš, da imamo delo od doma, celo ga imamo lahko v naravi? 😅😅😅 In potem se bodo fantje in punce, ker ne živijo skupaj, nekje na skritih kotičkih sestajali. Ne gre vse skupaj. Določeni zgoraj pa bodo spet face obrazi. Ni kalkulacije. Ukrepov bo pa za izvoz. Tudi z ukrepi se bo svet ustavil. S tem, da država, ki je sprožila ponovno virus, s pomanjkljivimi informacijami na začetku, sedaj že piha, kako so izbruh, ki so ga sprožili, zajezila. Tisto cepivo naj sedaj po hitrem postopku Kitajska spravi ven, pol naj se kdo hvali. Spet iz Azije vse skupaj, svetovna kriza. Saj čez nekaj let boste pozabili kot do sedaj vse epidemije. In bo šlo jovo na novo spet naprej. Zaradi firbca, ki se ga testira in spet iznajdbe novega zdravila. Če je svet ogrožen zaradi istega izvora, naj najprej tam zajezijo.

[/quote] Ti se vseskozi sprenevedaš, najprej si se tolkla po prsih zaprimo, potrebno je vse zapreti.

Ko smo ti povedali kaj se bo zgodilo, ko se bo vse zaprlo in folk hura po celi Sloveniji, si mižala na eno oko.

Sedaj, ko je vse zaprto, ti spet ni prav.

Zgodilo se je natanko to, kar smo opozarjali.
Ljudje mislijo, da so dnevi za izlete in s kemperji drvijo na Obalo, ja tudi tvoja GO je bila vmes. Da vikendašev z družinami ne omenjam.

Ti se vseskozi sprenevedaš, najprej si se tolkla po prsih zaprimo, potrebno je vse zapreti.

Ko smo ti povedali kaj se bo zgodilo, ko se bo vse zaprlo in folk hura po celi Sloveniji, si mižala na eno oko.

Sedaj, ko je vse zaprto, ti spet ni prav.

Zgodilo se je natanko to, kar smo opozarjali.
Ljudje mislijo, da so dnevi za izlete in s kemperji drvijo na Obalo, ja tudi tvoja GO je bila vmes. Da vikendašev z družinami ne omenjam.
[/quote]

Najprej si pridi na čisto, kaj pomeni tolči se po prsih.
Zavzemam se za ukrepe, ampak po pameti.
Opozarjala sem (in tudi prosila že ob koncu zimskih počitnic, ne tu seveda), da se uvede 14 dnevno karanteno za tiste iz tujine, za nadzor in zavračanje obolelih obiskovalcev v kazinojih, za odpoved velikih prireditev (maturantske plese smo vseeno imeli 6. in 7.marca).
Opozarjam vseskozi, da se ne dela dovolj testov.
Opozarjam že tedne preden so se spomnili naši, da bi morali omejiti vse druženje.
In vseskozi vem, kakšne posledice imajo lahko ti ukrepi.
AMPAK nisem za to, da se omeji in drastično kaznuje druženje, medtem pa delavci delajo v fabrikah eden ob drugem, se vozijo na delo v avtobusih in kombiji, hkrati je pa prepovedano izvajanje storitev za fizične osebe, čeprav ne prihaja do stika, okužbe površin, prenosa virusa.
Namesto, da bi z odlokom zahtevali npr. minimalno oddaljenost, zamike v turnusih, da ne prihaja do gneče, prezračenost prostorov, delo po 1 v pisarni, prevoz na delo (npr. gradbišče) vsak s svojim avtom (in to tudi plačati)… in vse to tudi nadzorovati, naredijo vse zelo enostransko in diskriminatorno tj. samo za fizične osebe.
Enako je s tem prehajanjem občin. Se bojim, da bodo spet spesnili neko skrpucalo od odloka. Kdo in kako bo to izvajal, nadzoroval? Je popolnoma brez potrebe, kot da ne rabimo ljudi kje drugje. Nadzoruje naj se tam, kjer se naberejo ljudje, preveč ljudi. Ali bojo pač kontrolirali na meji občin? Ustavljali avte? Pri nas firme še veselo delajo, prometa je več kot prej, saj se vsak vozi s svojim avtom, javnega prevoza pa ni. Delavec gre skozi 2, 3 celo 4 občine (npr. Iz Deskel v Renče prečka 3 meje občin).
Zagovarjam ohranitev proizvodnje, če se da prilagoditi, da je varno. Zagovarjam ohranitev tovornega prometa, tudi tranzitnega, pa makar če šoferja zaplombirajo v kabino z kemičnim wc-jem vred, saj se bo v nasprotnem res vse ustavilo zaradi pomanjkanja surovin in ljudem bo marsikaj začelo primanjkovati, saj smo kot država daleč od kakšne samozadostnosti.

Kar pa se tiče nadomestil, prispevkov in sedaj nazadnje še dodatna pomoč, tistim, ki že itak dobijo plačano, sem pa sploh brez besed. In brez besed sem nad zlobo zaposlenih, ki kot da komaj čakajo, da lahko kakšno zabrusijo s.p.jem kao “podjetnikom” o njihovi sposobnosti preživetja, čeprav je vsaj polovica s.p. v tem statusu po sili razmer. In polovica že itak komaj preživi, zdaj pa ne smejo delat, plačujejo pa naj. Sramota za tako državo.

Opozarjala sem (in tudi prosila že ob koncu zimskih počitnic, ne tu seveda), da se uvede 14 dnevno karanteno za tiste iz tujine, za nadzor in zavračanje obolelih obiskovalcev v kazinojih, za odpoved velikih prireditev (maturantske plese smo vseeno imeli 6. in 7.marca).
Opozarjam že tedne preden so se spomnili naši, da bi morali omejiti vse druženje.
AMPAK nisem za to, da se omeji in drastično kaznuje druženje, medtem pa delavci delajo v fabrikah eden ob drugem, se vozijo na delo v avtobusih in kombiji, hkrati je pa prepovedano izvajanje storitev za fizične osebe, čeprav ne prihaja do stika, okužbe površin, prenosa virusa.
Namesto, da bi z odlokom zahtevali npr. minimalno oddaljenost, zamike v turnusih, da ne prihaja do gneče, prezračenost prostorov, delo po 1 v pisarni, prevoz na delo (npr. gradbišče) vsak s svojim avtom (in to tudi plačati)… in vse to tudi nadzorovati, naredijo vse zelo enostransko in diskriminatorno tj. samo za fizične osebe.
Enako je s tem prehajanjem občin. Se bojim, da bodo spet spesnili neko skrpucalo od odloka. Kdo in kako bo to izvajal, nadzoroval? Je popolnoma brez potrebe, kot da ne rabimo ljudi kje drugje. Nadzoruje naj se tam, kjer se naberejo ljudje, preveč ljudi. Ali bojo pač kontrolirali na meji občin? Ustavljali avte? Pri nas firme še veselo delajo, prometa je več kot prej, saj se vsak vozi s svojim avtom, javnega prevoza pa ni. Delavec gre skozi 2, 3 celo 4 občine (npr. Iz Deskel v Renče prečka 3 meje občin).
Zagovarjam ohranitev proizvodnje, če se da prilagoditi, da je varno. Zagovarjam ohranitev tovornega prometa, tudi tranzitnega, pa makar če šoferja zaplombirajo v kabino z kemičnim wc-jem vred, saj se bo v nasprotnem res vse ustavilo zaradi pomanjkanja surovin in ljudem bo marsikaj začelo primanjkovati, saj smo kot država daleč od kakšne samozadostnosti.

Kar pa se tiče nadomestil, prispevkov in sedaj nazadnje še dodatna pomoč, tistim, ki že itak dobijo plačano, sem pa sploh brez besed. In brez besed sem nad zlobo zaposlenih, ki kot da komaj čakajo, da lahko kakšno zabrusijo s.p.jem kao “podjetnikom” o njihovi sposobnosti preživetja, čeprav je vsaj polovica s.p. v tem statusu po sili razmer. In polovica že itak komaj preživi, zdaj pa ne smejo delat, plačujejo pa naj. Sramota za tako državo.
[/quote]

Daj se odloči. Ti bi vse, ko tebi paše, glej kako kontra si si. Nahaj. Važna je tvoja rit. Nehaj, važno da je bil maturanc. A si se ga udeležila? Predno se je karantena pojavila. Nisi. Zato utihni. Ostani doma. Doma pa opletaj. 😅

[/quote]Najprej minusi.
Ti si se vseskozi zavzemala za zaprtje, strogo pozapreti vse.
Pisali smo ti kakšen kolaps se s tem lahko zgodi. In se je.
Dejala si, da je zdravje najprej.
Nisi razumela da so to domine ki bojo vse sesule.
Človek je človek, tako delavec v proizvodnji, kot meneger. Delavec dela, mnogi napihnjeni vodstveni kader, se pa sedaj šeta po Obali.
Ljudje že ostajajo brez služb. Nato nisi pomislila takrat? Tolkala si se po prsih, dajmo zapret.
Seveda so se ob takšni panični raji, zato v hitrih ukrepih zgodile napake.
Nekdo ni razmišljal tri tedne vnaprej.
Najlažje zapret in čao dudek.

Plusi
Zavzemaš se za človeka, ki fizično dela. Ja nekaj jih, ostali so pa doma. In tudi tisti bi sedaj radi bili doma, ker se počutijo drugorazredne. Lahko so veseli, ker imajo delo, bojo vsaj plače.

Boš rekla več pomeni zdravje.
Ja ne bo okužil tebe, sam bo pa pocrkal od lakote ali samomora, kar sledi v vsej tej noriji malemu človeku.

To ali boš ti prišla iz mišje luknje v mačji dol je sedaj malo mar.
Zaprli so vse, čao dudek in imejte posledice.

[/quote]

Na live leaku je bilo kup videov kako so v blokih cele familije ali kar zasvasali v stanovanje. Ali pa dali stango ob vrata in ob steno da niso ven mogli….😄

Zdej mi je jasno… po izletih so lazuli in po bloku setali pa so jim dopeezdili…😆

Odprem povezavo pa je gor slika: na promenadi ena familija pa v parku par ljudi.Kje je zdaj vsa ta množica? Kako veste da niso koprčani? Kaj a so videl par avtov z LJ registracijo pa so sklepal naprej? Ljudje ratujete že paranoični!

Odprem povezavo pa je gor slika: na promenadi ena familija pa v parku par ljudi.Kje je zdaj vsa ta množica? Kako veste da niso koprčani? Kaj a so videl par avtov z LJ registracijo pa so sklepal naprej? Ljudje ratujete že paranoični!
[/quote]

Slika je simbolična. Če si bil-a na promenadi v Portorožu, veš o čem govorim. Ali pa v Piranu. Prav tako pri poročilih folk v Logarski dolini hodi trkat na vrata zaprtih turističnih kmetij in se usaja, ker jim ne postrežejo ….

Ja, točno zabit je treba vrata tem ljudem, ker so enostavno prebutasti:(

Slika je simbolična. Če si bil-a na promenadi v Portorožu, veš o čem govorim. Ali pa v Piranu. Prav tako pri poročilih folk v Logarski dolini hodi trkat na vrata zaprtih turističnih kmetij in se usaja, ker jim ne postrežejo ….

Ja, točno zabit je treba vrata tem ljudem, ker so enostavno prebutasti:(
[/quote]
Točno to, poglejte na Hribi net Izolo- eni kajtajo. Kot da ni nič, sam da doberr veter piha. Kje je policija, kje so redarji. Že tako imajo zdravniki dovolj dela, potem bodo pa enega kajtarja rešval. NOT!

Najprej minusi.
Ti si se vseskozi zavzemala za zaprtje, strogo pozapreti vse.
Pisali smo ti kakšen kolaps se s tem lahko zgodi. In se je.
Dejala si, da je zdravje najprej.
Nisi razumela da so to domine ki bojo vse sesule.
Človek je človek, tako delavec v proizvodnji, kot meneger. Delavec dela, mnogi napihnjeni vodstveni kader, se pa sedaj šeta po Obali.
Ljudje že ostajajo brez služb. Nato nisi pomislila takrat? Tolkala si se po prsih, dajmo zapret.
Seveda so se ob takšni panični raji, zato v hitrih ukrepih zgodile napake.
Nekdo ni razmišljal tri tedne vnaprej.
Najlažje zapret in čao dudek.

Plusi
Zavzemaš se za človeka, ki fizično dela. Ja nekaj jih, ostali so pa doma. In tudi tisti bi sedaj radi bili doma, ker se počutijo drugorazredne. Lahko so veseli, ker imajo delo, bojo vsaj plače.

Boš rekla več pomeni zdravje.
Ja ne bo okužil tebe, sam bo pa pocrkal od lakote ali samomora, kar sledi v vsej tej noriji malemu človeku.

To ali boš ti prišla iz mišje luknje v mačji dol je sedaj malo mar.
Zaprli so vse, čao dudek in imejte posledice.
[/quote]Bravo podpis.

New Report

Close