Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne razumem zakaj imajo ljudje otroke

Ne razumem zakaj imajo ljudje otroke

Osebno ne vidim smisla zivljenja v otrocih. Otrok ti unici telo, vzame cas in energijo ter denar. Cemu vse to? Na koncu se bo odselil in ne bos imel vec nic od njega. Cetudi se je biolosko razmnozevati smo ljudje vseeno dovolj inteligentna bitja, da lahko razmisljamo s svojo glavo. Vemo kaj hocemo in cesa ne. Na stara leta vsak ostane sam razen, ce imajo partnerja. Ni mi pa jasno zakaj si moski tako zelo mocno zelijo druzine a vsem nam je jasno da zenske itak za druzino naredimo veliko vec. Povejte svoje mnenje na to temo. Vsak odgovor je dobrodosel, razpisite se.

Predvsem ti otrok pobere veliko živcev. Jaz otrok ne prenašam. Najbolj mi grejo na živce tisti v trgovinah. Pa a ne moreš za tisto uro otroka oddat babici, dedku, sestrični? Ali pa eden od staršev ostane doma z otrokom, drugi gre v trgovino. Ste ženske in moški tako nesposobni nakupovat brez partnerja? Napišeš nakupovalni listek, se dogovoriš, kaj rabiš, kaj se bo tisti teden kuhalo … Totalno neorganizirani. In potem tisti otrok vrešči in trmari po celi trgovini. Pa da bi vsaj eden od staršev spravil otroka ven in zunaj počakal. A ne. Niste še opravili nakupa do konca. Pa zakaj moramo mi prenašat vaše nevzgojene pamže? Skoraj podobno kot se ljudje tu gor pritožujejo, da sosedje kadijo in se dim vali v vaše stanovanje. Ampak 1.000.000 x hujše. Morali bi narediti ne le hotele 18+, ampak cela naselja z vso infrastrukturo, kjer so otroci prepovedani.

Midva jih imava za zabavo. Ne znam opisat. Za lepo. Sam dojenčkov ne maram, zato smo mal odlašali…ker tam ajde, 3+ je že luškan za igrat…pa tud zna povedat, kaj mu fali, zna sam na školjko.

Najleps pa 5 let, ni skrbi še s šolo, pa konstruktivno se že da igrat z njim, je kar samostojen, lahko se gre s kolesom na kkšn izletek…

Pa da jih svojih neumnosti učim, mat se pa jezi….

Odgovor na objavo uporabnika
Groza, 24.04.2025 ob 23:00

Predvsem ti otrok pobere veliko živcev. Jaz otrok ne prenašam. Najbolj mi grejo na živce tisti v trgovinah. Pa a ne moreš za tisto uro otroka oddat babici, dedku, sestrični? Ali pa eden od staršev ostane doma z otrokom, drugi gre v trgovino. Ste ženske in moški tako nesposobni nakupovat brez partnerja? Napišeš nakupovalni listek, se dogovoriš, kaj rabiš, kaj se bo tisti teden kuhalo … Totalno neorganizirani. In potem tisti otrok vrešči in trmari po celi trgovini. Pa da bi vsaj eden od staršev spravil otroka ven in zunaj počakal. A ne. Niste še opravili nakupa do konca. Pa zakaj moramo mi prenašat vaše nevzgojene pamže? Skoraj podobno kot se ljudje tu gor pritožujejo, da sosedje kadijo in se dim vali v vaše stanovanje. Ampak 1.000.000 x hujše. Morali bi narediti ne le hotele 18+, ampak cela naselja z vso infrastrukturo, kjer so otroci prepovedani.

Neverjetno, kaj se enim dogaja … zaskrbljujoče, to tvoje sovraštvo.

Večji problem vidim, da veliko tistih, ki ima otroke, že skoraj pričakuje od države, da bo jih ta živela. Uveljavljajo vse mogoče pravice, kje pa je moja pravica, da temu rečem ne?

Preden nekdo postane starš, bi moral izpolnjevati določene pogoje, kot so redna zaposlitev, dovoljšnja višina dohodka, lastno stanovanje, torej moral bi biti določen cenzus, pod katerim nihče ne bi smel biti, da bi lahko postal starš, poleg tega pa tudi psihološke izvide in celotno osebnostno sliko.

Ne bi bilo slabo, če bi se dovoljenje za starševstvo pogojevalo tudi s stopnjo izobrazbe ali vsaj s splošnim inteligenčnim kvocientom. Žalostno je, da se budale najbolj plodijo.

Še rodovniškega psa ne more imeti vsak, če vzreditelj oceni, da ni primeren za njegovo skrb.

Tudi avtomobila, tovornjaka ali čolna ne smeš voziti, če nimaš pogoja, to je ustrezen izpit, otroke pa lahko ima vsak kreten.

Ne vem, če smo tako “napredni” v Evropi glede vsega, bi lahko uzakonili obvezno dovoljenje za starševstvo. Hitro bi tudi tujci pobrali šila in kopita, pa še migrantom ne bi bili več tako zanimivi.

Toliko je nevzgojenih in že problematičnih otrok, da se temu mora narediti konec. Naj jih imajo tisti, ki jih imajo resnično radi in imajo pristno veselje do njih, ki si vzamejo čas za njih in ki imajo urejen finančni in materialni položaj. Tudi jaz bi imel BMW XM, pa zanj nimam pogojev – beri dovolj denarja.

Anonimno 9498, 25.04.2025 ob 03:03

Večji problem vidim, da veliko tistih, ki ima otroke, že skoraj pričakuje od države, da bo jih ta živela. Uveljavljajo vse mogoče pravice, kje pa je moja pravica, da temu rečem ne?

Preden nekdo postane starš, bi moral izpolnjevati določene pogoje, kot so redna zaposlitev, dovoljšnja višina dohodka, lastno stanovanje, torej moral bi biti določen cenzus, pod katerim nihče ne bi smel biti, da bi lahko postal starš, poleg tega pa tudi psihološke izvide in celotno osebnostno sliko.

Ne bi bilo slabo, če bi se dovoljenje za starševstvo pogojevalo tudi s stopnjo izobrazbe ali vsaj s splošnim inteligenčnim kvocientom. Žalostno je, da se budale najbolj plodijo.

Še rodovniškega psa ne more imeti vsak, če vzreditelj oceni, da ni primeren za njegovo skrb.

Tudi avtomobila, tovornjaka ali čolna ne smeš voziti, če nimaš pogoja, to je ustrezen izpit, otroke pa lahko ima vsak kreten.

Ne vem, če smo tako “napredni” v Evropi glede vsega, bi lahko uzakonili obvezno dovoljenje za starševstvo. Hitro bi tudi tujci pobrali šila in kopita, pa še migrantom ne bi bili več tako zanimivi.

Toliko je nevzgojenih in že problematičnih otrok, da se temu mora narediti konec. Naj jih imajo tisti, ki jih imajo resnično radi in imajo pristno veselje do njih, ki si vzamejo čas za njih in ki imajo urejen finančni in materialni položaj. Tudi jaz bi imel BMW XM, pa zanj nimam pogojev – beri dovolj denarja.

Neverjetno … kako razmišljaš.

Zakaj se ne ukvarjamo s tem, kako odpraviti vojne v 21. stoletju?

Ta ki nima otrok, ne bo nikoli razumel tiste, ki jih imamo. Kaj je pa tebi smisel življenja? Greš v službo, domov, si sam, nihče te ne čaka..? Materinstvo oz starševstvo je nekaj najlepšega kar človek lahko doživi in po resnici se mi smilijo tisti, ki tega ne bojo nikoli doživeli. To je zame največja kazen. Midva jih imava 4. Vsi so se majhni pod 10let, oba imava stalne službe, hišo, avte in nihče nas ne preživlja. To ko zjutraj otrok priteče k tebi, ko ga učiš čez življenje, ko se ponoči stisne k tebi in ti zaželi lahko noč, to je smisel življenja. Moja mama je najbolj srečna ko se ob nedeljah vse sestre zberemo z družinami, vnuki, da skupaj pojemo kosilo, se podruzimo.. vsaj veš za kaj živiš. Denar? Ni stvari kam bi raje dala težjo zaslužen denar, kot za otroke, ker ko vidiš srečo, ko jih peljemo v toplice, na morje, ali pa samo na sladoled. To je neprecenljivo. Vsak pa ve zase in tako je prav . Lp.

Zakaj imamo ljudje otroke?. Hah!.

Ja, zato, ker je lepo imeti družino, a ne?.

Avtorica, ti me spominjaš na Brigitte Bardot, Ona si tudi ni hotela uničiti telesa s pamžom. Več ji je bilo do njenega telesa kot do otroka.

In če ti ne prenašaš otrok, pejt na samotni otok. Niso vse babe take.

In nikar ne lažite, da se pamži po trgovinah derejo in marsikaj drugega.

Jaz skoraj ne vidim otrok, ki bi se metali po tleh in zjali na ves glas. Ok, mogoče kateri na prostem. Ampak mi niti slučajno ne gre na živce. Otrok je otrok.

Rade imate pa banane, e ne?. Pol si pa začepite nešpljo.

Covid 2021LE, 24.04.2025 ob 23:36

Midva jih imava za zabavo. Ne znam opisat. Za lepo. Sam dojenčkov ne maram, zato smo mal odlašali…ker tam ajde, 3+ je že luškan za igrat…pa tud zna povedat, kaj mu fali, zna sam na školjko.

Najleps pa 5 let, ni skrbi še s šolo, pa konstruktivno se že da igrat z njim, je kar samostojen, lahko se gre s kolesom na kkšn izletek…

Pa da jih svojih neumnosti učim, mat se pa jezi….

ZA zabavo jih bosta pa v šolo parkirala. 🙄☺️

Pomanjkanje igrač v otroštvu, družbeni pritiski in norme, biologija?

Podpis!

Anonimno 2936, 25.04.2025 ob 06:27

Pomanjkanje igrač v otroštvu, družbeni pritiski in norme, biologija?

Po glavi so ga tolkli kot otroka in se potem, namesto po riti in evo posledice. Vsak dan odpira enake teme. Običajno je kurji bebo, možno pa da ga kdo kdaj nadomešča.☝️😁

Za 9498.

najbolj prfuknjeno vprašanje dneva, 25.04.2025 ob 05:16

Zakaj imamo ljudje otroke?. Hah!.

Ja, zato, ker je lepo imeti družino, a ne?.

Avtorica, ti me spominjaš na Brigitte Bardot, Ona si tudi ni hotela uničiti telesa s pamžom. Več ji je bilo do njenega telesa kot do otroka.

In če ti ne prenašaš otrok, pejt na samotni otok. Niso vse babe take.

In nikar ne lažite, da se pamži po trgovinah derejo in marsikaj drugega.

Jaz skoraj ne vidim otrok, ki bi se metali po tleh in zjali na ves glas. Ok, mogoče kateri na prostem. Ampak mi niti slučajno ne gre na živce. Otrok je otrok.

Rade imate pa banane, e ne?. Pol si pa začepite nešpljo.

Ja, draga, ampak ti ne delaš v vrtcu ali trgovini in to je razlika.

Kaksni zadrti nergaci.

Otroke imajo danes samo tisti, ki vidijo kaj veselja in lepote – v sebi, v ljudeh, v svetu. Podprto tudi z raziskavami. Celo ljudje, ki nekoc kasneje zelijo imeti otroke, so po vseh kazalnikih srecnejsi od tistih, ki jih nocejo.

Zivite, kot zelite. Ce bi bili tako suvereni glede te odlocitve, najbrz ne bi bevskali tu po forumu vsake tri dni s temi temami.

Ne vidim nobenih tem bodocih mamic, kako bodo imele otroke, koliko njih, kdaj itd. Vidim samo vase teme. To pove vec, kot bi vi hoteli povedati.

Meh, 25.04.2025 ob 07:01

Kaksni zadrti nergaci.

Otroke imajo danes samo tisti, ki vidijo kaj veselja in lepote – v sebi, v ljudeh, v svetu. Podprto tudi z raziskavami. Celo ljudje, ki nekoc kasneje zelijo imeti otroke, so po vseh kazalnikih srecnejsi od tistih, ki jih nocejo.

Zivite, kot zelite. Ce bi bili tako suvereni glede te odlocitve, najbrz ne bi bevskali tu po forumu vsake tri dni s temi temami.

Ne vidim nobenih tem bodocih mamic, kako bodo imele otroke, koliko njih, kdaj itd. Vidim samo vase teme. To pove vec, kot bi vi hoteli povedati.

Da da, sama sreča in radost. Sama idila od sožitja v vseh familijah. Čista sreča.

Lepoticka  jaz se zate zelo ne rad razpišem, ker  si ukazovalba feministka. ker širiš  svojo umsko bolezen.  boš pakmalu tam na koncu. no si že.  prišla si provocirat in se kregat. si pa na državnih stroških. lih od nas družinskih ljudi. to je resnica.  ženska sploh sama ne zmore preživet. nikjer. nitiv 1 svetu. zato se ženske selijo na stara leta skupaj z drugimi samskimi, ločenakmi, lezbačikami  v večstanovansjke enote.  ker potrebujete zavetje družbe.  moški tega ne rabimo.  ženska zelo malo ali nič ne pridoda k vzgji in otroku.  do 5 leta. naprej pa mora in jepametno da ata. moški.  ženska vloga je da služi svojemu možu.  to je tvoja vloga. lahko predlagaš, svetuješ poveš mnenje. odločat mora tvoj mož.  tvoj problem je ker nisi žena. nisi vzgojena v ženo. vgzojena si od ločenke, luzerke posiljeneke zlorabljenke revice od ženske. umske revice. ki te sploh en bi smela imet. brez zdravljenja sploh. ker sedajsi ti prišlaven.  suha veja na račun davkoplačevalcev. ne vešzakaj živiš, ne znaš živet, nimaš osnov.  tvoja  beseda jen ičvredna. nihče se neukvarja z tvojim mnenjem. nikogar ne zanima kaj imaš za povedat.  ti imaš samo en kup teorije v glavi, iz tv pralnice. komunisitče socijalistične pralnice. tako si se tudicepila 3x. tako imašp tudi kužeka, in družboslovno diplomo. si pasaska brez otrok brez moža. že razumeš?  da s nič vredna. nimaš nobene  vrednosti. ne zaddružbo, en za posameznika, česi ali če te ni je fseeno.  nobenega neznap nič naučit, nič ne znaš, kaj bi kdo potreboval,  nihče noče nič od tebe znat.  o terpaiji ne želiš niti slišat nič.  mogoče prestara za imet otroke.  bošsama sporobala svoje teorije na sebi.  pa boš videla, kdo ima prav.  že seajje preprozno če nemoreš imet več otrok. če jih lahko še imaš, pa ti močno svetujem da jih imaš. če jih več en moreš imet, pol si gotova. pol je konec.  ti ne veš kaj tebe čaka. po eni strani je bolej d se tolažiš ztvojimi floskulami.  ker resnica te bo spravila do samomora.  ko boš ti enkrat skontala resnico,  tebi se odfukalo.  boš kamor sodiš, na psihiatrijo.   sam to ti povem. med tvojimi našteteimi  razlogi, je vmes  20 let, in veiko trenutkov. veliko časa.  in ti tega ne boš prenesla.  povem da ti ne boš.  to je tudi razlog, da bi radi naredil iavtanizijo. točno ti. ne bolani.bolanui so že bili 100 let nazaj. pa je šlo.  avtanazija je za take kot si ti. ti si točno ciljnaskupina.  ki želi čisti odhod, ker nevidi več smisla.  to je resnica.  ampaksi imela priliko, več kot  dovolj. SAMA SI SI UNIČILA ŽIVLJENEJ- SICER ZARADI MAMICE LEVE FAŠSITKE FEMINSITKE.

TO JE RESNICA FSEEGA.

dolga pot je za menoj. vse smo prepotovali, vse smo prefukali, vse pojedli, vse zažurali, se mlatli. Nato pa se človek želi malo oddaljiti od te tekme človeštva. Imeti svoj mir, domačo idilo, otročka v katerem vidiš sebe, tisto nežnost, nedolžnost, rast, ljubezen, potrebo po skrbi, gledaš tega otroka, mu poizkušaš pomagati v ta nikakav svet jbg, veš da bo nekdo nekako nadaljeval tvojo pot. Nagrebeš se denarja. Veš da ga boš dal tvojemu človeku, da ne bo začel kot ti z nule in preživljal otroštvo in mlada leta v revščini. Prispevaš nekaj v svet. Trenutki doma, ko je dom poln otroške energije in igrivosti ti da občutek spokojnosti. Posebno je. Drugače kot naprimer ko v enem mesecu zaprimer zaslužiš 100.000€. To družinsko iskreno idilo se ne da kupiti. Svet je pust, surov, pokvarjen, žalostno bi bilo, da bi cel lajf človek brez bružine kar non stop menjaval partnerje, potoval non stop, menjaval vsako leto drag avto, si dajal filerje v ustnice, pumpal joške, kupoval 5 torbic na mesec, se slikal z vsemi temi pridobitvami na internet in zbiral lajke, potem pobral plačilo od reklam in spet vse to še bolj potenciral, prazno je. Brez smisla. Svet temelji na rasti organizmov in otrok je po tem principu smisel sveta. No brez skrbi, družina ne reši krutega sveta, ampak meni je to lepo. Ne želim pa kritizirat tistih, ki se za to ne odločijo, imajo svobodno izbiro in ni nič narobe, če pač si drugačen.

Čas uniči vse, tudi tvoje telo bo uničil z otroci ali brez. Kaj misliš, da boš večno mlada?

Ja, draga, ampak ti ne delaš v vrtcu ali trgovini in to je razlika

Se pravi, če bi delala v vrtcu , bi me moralo otroško dretje motiti ali kako?.

A ni to navadna bedarija?. Ljubezen do otrok ti mora biti pogojena, zato pa so vzgojiteljice, a ne?. Čeprav me je najbolj zbodel stavek neke znanke, ki sicer dela v vrtcu. Nekoč mi je dejala: Na svojega se navežeš, na tujega nikoli. Ja, zakaj pa potem si v vrtcu, če nimaš posluha za otroke?.

dajmo še mal nakladat, 25.04.2025 ob 07:09

Da da, sama sreča in radost. Sama idila od sožitja v vseh familijah. Čista sreča.

O cem ti to? Kje pisem o tem?

Spet neko zadrto nakladanje. Prav pateticni ste. Ja, tako hudo mi je, da se se po prvem odlocila se za dva. Ker mi je babica tako rekla. Ali pa soseda. Ali pa se tako pocutim vec vredno napram ostalim zenskam. Ali pa vlecem socialne transferje. Imam sicer inzenirski magisterij ter fajn sluzbo z 3k place, ampak ne znam kontrolirati svojih nagonov. Ne gre. Bioloska ura tiktaka ko nora. Ali mi pa manjka igrac, strasevske ljubezni, bla bla bla. Vstavite kar zelite, ce boste zaradi tega vsaj malo bolj zadovoljni s sabo.

Mora biti grozno v vasi kozi.

In life, all good things come hard. Good things we shape end up shaping us.

Mene zanima samo, ali incelivsko zavoženo bitje res misli, da ko zamenja vzdevek, da se ga ne prepozna?

Ker kot vidim, ga kar dosti vas že prepozna.

Svoje starše vprašaj!

Kot trgovka sem delala nekaj mesecev, v veliki živilski trgovini. V tem času sem videla mogoče 4 ali 5 otrok, ki so imeli izpad trme v trgovini. Tu in tam se zgodi še kakšen jok na blagajni, ker ne dobijo takoj v roke kakšne sladkarije, nič drastičnega, da bi moral bit človek konec šihta živčna razvalina od vsega dretja… Tudi kot kupec se ne spomnim, kdaj sem nazadnje videla, da bi otrok vreščal v trgovini ali se metal po tleh.

V vrtcu pa imam skoraj 10 let dela za sabo in ja, je glasno, Ampak to so otroci, če si vzgojitelj, ti je verjetno pred nastopom službe jasno, da tvoje delo ne bo potekalo v tišini, ane?

Sicer pa stokrat lažje “prenašam” otroški jok, smeh in vse kar je vmes, kot nadležne odrasle, ki kar naprej jamrajo, se pritožujejo, so jezni in nadrkani nase in na cel svet in trosijo svojo bedno energijo naokoli…

Otroka vzameš k sebi, ga pocrkljaš, potolažiš in stvar rešena. Dajo ti toliko veselja, pozitivne energije, igrivosti, radovednosti, bližine… najlepše je biti obkrožen z otroki, tudi, če so kdaj glasni.

Bogpomagaj, 25.04.2025 ob 10:39

Kot trgovka sem delala nekaj mesecev, v veliki živilski trgovini. V tem času sem videla mogoče 4 ali 5 otrok, ki so imeli izpad trme v trgovini. Tu in tam se zgodi še kakšen jok na blagajni, ker ne dobijo takoj v roke kakšne sladkarije, nič drastičnega, da bi moral bit človek konec šihta živčna razvalina od vsega dretja… Tudi kot kupec se ne spomnim, kdaj sem nazadnje videla, da bi otrok vreščal v trgovini ali se metal po tleh.

V vrtcu pa imam skoraj 10 let dela za sabo in ja, je glasno, Ampak to so otroci, če si vzgojitelj, ti je verjetno pred nastopom službe jasno, da tvoje delo ne bo potekalo v tišini, ane?

Sicer pa stokrat lažje “prenašam” otroški jok, smeh in vse kar je vmes, kot nadležne odrasle, ki kar naprej jamrajo, se pritožujejo, so jezni in nadrkani nase in na cel svet in trosijo svojo bedno energijo naokoli…

Otroka vzameš k sebi, ga pocrkljaš, potolažiš in stvar rešena. Dajo ti toliko veselja, pozitivne energije, igrivosti, radovednosti, bližine… najlepše je biti obkrožen z otroki, tudi, če so kdaj glasni.

Nikoli nisem naletela na izpade otrok v trgovinah.

New Report

Close