Ne splača se mi hoditi v službo!!!
Delo krepi človeka. Če dobro pogledaš, se nič ne splača, niti dihat ta zrak pod masko, a tako je kot je lahko. Poskusi si urediti tako, da boš zadovoljna. Ne obupaj nad delom, samo dobra organizacija in včasih malo pomoči, pa gre. Meni je malo žal, da nisem prej začela z 8-urnim delovnikom, ampak sem se posvečala otrokom cele dneve. Ne bi nikoli ponovila tega. Smo pa različni. Meni paše družba, 4 stene me ubijajo. Pa rada sem koristna in aktivna. Notranji mir da, umirjeno ok, a tudi preveč ni v redu. Moraš imet svoj lajf, biti svoj jaz in ga ohranjati, negovati. Preveč razdajanja te na koncu samo izčrpa in od tod izgorelost, ko ne delaš tistega, kar te res veseli in osrečuje.
Res ste hecni slovenceljni! Če pa ti nisi nič dobila, zakaj bi potem oni? Če ti živiš tako, zakaj bi potem oni drugač? Res zanimiva logika. Vsem vzet vse, ker jaz tudi nimam nič!
A pa se zavedaš, da imajo ljudje tudi bolezni, ki jih tvoje ostro oko ne vidi? Bolezni in invalidov je več vrst. Niso to samo prehladki, rak, manjkajoča roka in invalidski vozički. Zato naslednjič, preden se blekne take bedarije, se raje zadržite, ker zaenkrat slovenceljni še nimate sposobnosti videti v glave mimoidočih, sosedov, znancev…
Imaš predšolskega otroka, nimaš kaj razmišljati, daj odpoved.
Tako nizke plače so delanje norca, naj delajo sami. Tako govorim zato, ker vem najbolje kako je, sem sama na tem. Sem brez otrok in ne bom doma.
Ko bo najmlajši imel 10 let, lahko tako slabo službo najdeš takoj.
[/quote]
Delavne izkusnje pa dobi z neba. Poznam poklicne matere, ki panicarijo, sedaj ko ne morejo biti zastonj doma
Ni problem višine socialne podpore. Problem je, da so plače zanič oz. že mejijo na izkoriščanje.
Nekaj pa mi ni štima.. se pravi gre za slabo plačano službo, ti pa doma premišljuješ o službi kot kak manager, zdravnik, odvetnik ipd??
Poleg tega, ko si doma, zamreš, družba te izloči, nimaš več stikov, samo z otroki, kar na dolgi rok pomeni neko socialno smrt, kar je v večini primerov za marsikoga hujše kot zgolj denarni aspekt.
Ok, prej je bila baba doma, ni delala. IN kaj misli da bo začetno plačo dobila kr 2000 neto? Za velike denarje je treba kaj pokazat, ne samo priti na delovno mesto. In ko si 10 let doma…..na socialni…. a misliš da te bo kdo še hotel vzet delat, kot nekoga ki se mu 10 let ni dalo, zdaj bo pa najboljši uslužbenec. pač…vzameš za 900 delo, če ni napredka v istem podjetju, iščeš drugje. Najlažje je pa jamrat da je bolše bit doma. fuj, dobro da te desc ne načevlja ven skoz vrata!
hec je v tem, da če ona nekako spravi tistih 15 let dobe skupaj, bo dobila povsem enako pokojnino, kot če 40 let dela za 900 evrov neto.
naša pokojninska blagajna je naravnana na goljufanje, vlada dviguje minimalne penzije zato, da lahko privatniki in ostali goljufi dobijo višje penzije. zaposleni delavci pa so budale, ki se vplačevanju ne morejo izogniti in če nimaš vsaj 1200 evrov plače, ne boš dobil ven več kot minimalne penzije.
[/quote]
In kdo te sili, da delaš za drobiž? Dokler se bo raja tepla za minimalca, bo tako kot je. Po drugi strani pa taisti, ki jokate zaradi nizkih plač, ves čas ponavljate, naj gredo tudi drugi ljudje delat za minimalca, ki je polovična plača snažilke v Avstriji ali Italiji in mislite, da so vsi tako zabiti kot vi….
Osebno zagovarjam da greš delat. Če ste v stiski sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} da ostane več v fondu kot če bi bila doma. Sem bil v tej poziciji. Da ne boš čez 10 let pisala da ti mož očita da nič ne delaš dokler on garba… službo se najde samo moraš biti zainteresirana.
Pa srečno.
V butalah potem hočejo ljudem vzeti socialne, namesto da bi dvignili plače. Kaj nas briga, naj pa pocrkajo če ne bodo delali za miloščino, nismo mi socialna država.
[/quote]
Butalcem pa ni razumljivo, da se plač ne da dvigniti zato, ker so davki previsoki, saj mora vsak zaposleni živeti še enega penzionista in še enega socialnega parazita.
Butalcem pa ni razumljivo, da se plač ne da dvigniti zato, ker so davki previsoki, saj mora vsak zaposleni živeti še enega penzionista in še enega socialnega parazita.
[/quote]
Delodajalci in država se vse zmenijo, zato so pa kolektivne pogodbe. Bi pa lahko cenilo dolgo življenjsko dobo, sociala je pa ustavno zagotovljena. Vedno bo 100000 ljudi na socialni, prebutasti za delo ti pa prebutasto da bi razumelo normalno porazdelitev.
ma sem na socialni, ta teden bo nakazana, greš v trgovino pa plačaš položnice, pa zato ne rabiš naredit nič….to je bedarija….če hočeš jest moraš delat. mar ne.
Ampak tle je problem, greš na razgovor, in zahtevajo veliko, ampak znaš to delat vse—-na koncu pa komaj da bi dal minimalko….pol se vprašaš kje je problem….—->šefi, država
tak da nič kriv bo še naprej socialka.
Socialo bi morali dat na 100€, vrtec takim ukinit, ker ce si zavedno doma, ni potrebe da kradeš prostor v vrtecu otrokom katerih starši delajo. Potem mi zaposleni placujemo 250€ vrteca, vi pa dobite vse podarjeno.
Vsi na sociali bi morali naredit vsaj 50h družbokoristnih del na mesec. Pometanje, pobiranje smeti, kidanje snega, čiščenje, negovanje itd itd.
Potem pa imej otroke doma in se jim posvečaj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ne da jih daš v vrtec prve in zadnje iskat. Pa pol se boš ti njim posvetila 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Nisi edina k dela pa popoldne vse se to mora narediti. Matra tebe to da si začela delat pa se ti Neda ker je bilo prej lagodno. Ni kle denar v vprašanju. Kle je da se nebo delal.