Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne splača se mi hoditi v službo!!!

Ne splača se mi hoditi v službo!!!

Ne. Ne drzi. Je bilo to en cas. Tega ni vec. Torej ce dobivas socialno je ne vracas. Niti dedicine.
[/quote]
Prepoved odtujitve nepremičnine
Prepoved odtujitve nepremičnine (vpis zaznambe v zemljiško knjigo)

Če ste lastnik stanovanja (ali stanovanjske hiše), v katerem dejansko prebivate in ima prijavljeno stalno prebivališče, katerega vrednost presega 120.000 evrov ter ste v zadnjih 24 mesecih od meseca vložitve vloge (šteto od 1. 2. 2017) več kot 18-krat prejel denarno socialno pomoč, ste lahko upravičeni do denarne socialne pomoči le, če:

center za socialno delo odloči, da si s tem stanovanjem ali stanovanjsko hišo preživetja začasno ne morete zagotoviti zaradi okoliščin, na katere ne morete vplivati (zlasti npr. nasilje v družini, začet postopek odtujitve in razdružitve nepremičnine z namenom pridobitve sredstev za preživetje in podobno) in
dovolite vpis prepovedi odtujitve (prodaje, prepisa,…) in obremenitve VSEH nepremičnin, katerih lastnik ste, v zemljiški knjigi v korist Republike Slovenije, ki zagotavlja sredstva.

Če se bo v zapuščinskem postopku ugotovilo, da je bil zapustnik prejemnik denarne socialne pomoči po 1. 2. 2017, velja naslednje:

Če je zapustnik prejel denarno socialno pomoč, ker je imel v lasti stanovanje ali stanovanjsko hišo, v katerem ali kateri je dejansko prebival in imel prijavljeno stalno prebivališče in katerega ali katere vrednost je presegala 120.000 evrov in ki si s tem stanovanjem preživetja začasno ni mogel zagotoviti zaradi okoliščin, na katere ni mogel vplivati, se za prejeto denarno socialno pomoč dedovanje premoženja zapustnika omeji v celoti.

Nazaj na socialno pa na črno kaj podelaj

saj to delajo socialna + dodatek za aktivnost znese 500-600 evrov, no je še blo nekaj časa nazaj….a si mislil-a da bodo za 300-400 evrov še 50 ur naredil ….potem je to zaposlitev

Ne bodi fauš socialcem če moraš ti delati za minimalca. Komot greš na socialo še ti.

osebno bi sama rajši delala, tudi če je slabše. Imaš svobodo, da si lahko kupiš kaj več. Res je, če imaš od csd je isto kot da bi delala. Danes je takih dosti in potem samo gledaš, kako pohajajo okoli.

Privoščim ti in mislim resno. Sem delala nekaj mesecev, garala namesto drugih in edina pozitivna točka v vsem je bilo to, da sem si lahko kupila oblačila malo boljšega cenovnega razreda. Drugo je isto kot prej oz. še slabše – doma me ni bilo, delala sem zastonj nadure, bila sem utrujena cele dneve, družina me ni videla in nisem mogla nikamor, dopusta nisem dobila in dohodnino moram plačat.

sama sicer socialne pomoči nisem imela, pa vendar bi takoj z veseljem šla delat, če bi se le našlo normalno delovno mesto, kjer so ljudje dokaj normalni in razumejo, da je zgolj delovno mesto, ki se ti začne ob tej uri in konča ob tej uri.

tole izkoriščanje se bo prej ko slej končalo, ponudl ti bodo primerno delo, sprejmeš ali ne, socialna in ostalo se ukine…vem mene so pred 10 leti takole črtal kljub zdravniškemu potrdilu in vse mi piše v kartoteki….ni pomagala niti pritožba, ko sem dobil domov odločbo, da so me črtal iz zavoda s tem ostaneš tudi brez zaavrovanja in socialne pomoči, takrat je bila samo okol 200 evrov, ampak je blo vse ceneje.

Postrojeni v vrsto kot v socializmu in mahali z zastavicami, ne glede na vašo preteklost, izobrazbo in izkušnje.

https://youtu.be/1r6SeYvq3Kw

Dokler bodo place tako sramotno nizke ob takih zivljenjskih stroskih se res ne splaca delat, vsaj bit v sluzbi za tak denar ne.

To zavoda ne zanima, plača je taka kot je, sprejmeš ali ne….ker če ne gre tudi socialna adijo.
To se je zdaj 1-2-3 leta zgleda kar vneslo in ljudje rajš živijo od podpore kot delal, ampak se bo to prej ko slej končalo.

Plače rastejo občutno hitreje kot življenjski stroški.

Plače rastejo občutno hitreje kot življenjski stroški.
[/quote]
V košarici življenjskih stroškov ni gradnje, nakupa ali najema nepremičnin. Vlada misli da ljudje živijo pod milim nebom.

Sorry, ampak ne znaš razpolagat ne s časom in ne z denarjem. Doma bodi.

Ena kolegica mi isto tupi, da je samo 200 eur na boljšem. Ampak teh 200 eur pomeni da si nekaj privošči več, ker socialka je samo iz rok v usta. Crkne pralni stroj, pa panika.
Avtorici se ne da delati,. In kdo pravi da ne bo imela s časom višje plače?

Moja prijateljica je 2 leti v bolnišekm staležu, trpi kot žival, nazadovala je ker nima socilanih stikov, ki jih pogreša, sedaj v koroni je z otroki cele dneve, da se ji meša, skratka pravi da bi vse na svetu dala, da bi se ji končala bolniška in gre v službo. v službi ni samo plača, je tudi socialna socializacija, zaposlitev uma in telesa, to ogromno pomaga.

jest tudi pravim, da je treba dopuste ukinit, saj ljudje pridejo čisto nazadovani po treh tednih nazaj, kot opice. pa tiste, ki imajo otroke, bi morali tudi prej opozorit, da se lahko zgodi, da od 11 mesecev naprej otroci ne bodo cele dni v vrtcu/šoli/pri tašči, ampak jih lahko dobi kakšen starš na grbo.
zakaj pa je na bolniški, če jo vse drugo moti, razen bolezen zaradi katere ne more delati?
pa kaj bo, ko bo šla v penzijo? direkt na štrik al kaj?

Prepoved odtujitve nepremičnine
Prepoved odtujitve nepremičnine (vpis zaznambe v zemljiško knjigo)

Če ste lastnik stanovanja (ali stanovanjske hiše), v katerem dejansko prebivate in ima prijavljeno stalno prebivališče, katerega vrednost presega 120.000 evrov ter ste v zadnjih 24 mesecih od meseca vložitve vloge (šteto od 1. 2. 2017) več kot 18-krat prejel denarno socialno pomoč, ste lahko upravičeni do denarne socialne pomoči le, če:

center za socialno delo odloči, da si s tem stanovanjem ali stanovanjsko hišo preživetja začasno ne morete zagotoviti zaradi okoliščin, na katere ne morete vplivati (zlasti npr. nasilje v družini, začet postopek odtujitve in razdružitve nepremičnine z namenom pridobitve sredstev za preživetje in podobno) in
dovolite vpis prepovedi odtujitve (prodaje, prepisa,…) in obremenitve VSEH nepremičnin, katerih lastnik ste, v zemljiški knjigi v korist Republike Slovenije, ki zagotavlja sredstva.

Če se bo v zapuščinskem postopku ugotovilo, da je bil zapustnik prejemnik denarne socialne pomoči po 1. 2. 2017, velja naslednje:

Če je zapustnik prejel denarno socialno pomoč, ker je imel v lasti stanovanje ali stanovanjsko hišo, v katerem ali kateri je dejansko prebival in imel prijavljeno stalno prebivališče in katerega ali katere vrednost je presegala 120.000 evrov in ki si s tem stanovanjem preživetja začasno ni mogel zagotoviti zaradi okoliščin, na katere ni mogel vplivati, se za prejeto denarno socialno pomoč dedovanje premoženja zapustnika omeji v celoti.
[/quote]

Zato pa nihče, ki ima socialko, nima nase pisanih nepremičnin ali avtomobila, . Dokler nisi lastnik nepremičnine, se ti nihče ne usede nanjo, denar lahko prejemaš več let… Šele ko postaneš lastnik nepremičnine , moraš po 18 mesecih prejemanja podpisati izjavo, pa še to ne poznam primera, ko bi dedičem kasneje karkoli zasegli.

Veliko reda bi pa naredili, če bi preverjali leasinge avtomobilov in dejansko bivanje partnerjev na naslovih.

Nisem prvič poslušala ženske, ki jamra da ne sfolga z denarjem. Ima pa denar za čike, za frizeraj tudi, za kičenje krempljev tudi, za nespametne nakupe prav tako. Za malico je prelena, da bi si jo doma naredila in s seboj nesla. Da bi šla kdaj z javnim prevozom ali del poti peš, bože nedaj…

V košarici življenjskih stroškov ni gradnje, nakupa ali najema nepremičnin. Vlada misli da ljudje živijo pod milim nebom.
[/quote]

Plače rastejo hitreje od vsega.

Plače rastejo hitreje od vsega.
[/quote]
Kaj ti pomaga če ti plača zraste za 10 procentov in namesto 1000 eurov dobiš 1100? V enem letu 1200 eurov več, stanovanja pa zrastejo “samo” za 5 procentov, namesto 60000 eur so 63000 eur, v enem letu 3000 eurov več.

Zdaj pa ti bedak razloži delovnemu narodu kaj je za njih bolje, če so vsako leto 1800 eur bolj oddaljeni od stanovanja kljub temu da jim je plača rasla hitreje kot cena stanovanj.

Nihče, ki ima jajca se it s šefi zmenit za višjo plačo, se ne jajca okrog socialne.
Kaj je lažje? Kakor komu …

to bo še en razvajen otrok, ki ne zna biti 5 minut brez pozornosti, ker se mu je mati vseskozi posvečala. bože mili.

Ce ima vsaj 15 let delovne dobe bo. Morda kake 50eur manj kot ce bi 40 let delala za minimalca
[/quote]

Tole pa ni res, ker za polno delovno dobo je najmanjša pokojnina nekaj čez 580 eur.

Tole pa ni res, ker za polno delovno dobo je najmanjša pokojnina nekaj čez 580 eur.
[/quote]
Ko bo Janševa reforma pri koncu bo verjetno 400 eur, socialnih pomoči ne bo, vsa mladina pa bo odseljena v PM.

Kaj ti pomaga če ti plača zraste za 10 procentov in namesto 1000 eurov dobiš 1100? V enem letu 1200 eurov več, stanovanja pa zrastejo “samo” za 5 procentov, namesto 60000 eur so 63000 eur, v enem letu 3000 eurov več.

Zdaj pa ti bedak razloži delovnemu narodu kaj je za njih bolje, če so vsako leto 1800 eur bolj oddaljeni od stanovanja kljub temu da jim je plača rasla hitreje kot cena stanovanj.
[/quote]

Ne vem zakaj mi praviš bedak, ko si bedak sam :

63.000 /1.100 = 57 mesecev ali
60.000/1.000 = 60 mesecev

Ne vem zakaj mi praviš bedak, ko si bedak sam :

63.000 /1.100 = 57 mesecev ali
60.000/1.000 = 60 mesecev
[/quote]
Ti pa kar celo plačo porabiš za nabavo, lepo lepo

New Report

Close