Ne splača se mi hoditi v službo!!!
Tudi ti razumeš da plače tistih ki nimajo dovolj niso zrasle. Izgovori na statistiko niso vredni nič.
[/quote]
Ne opletaj z besedami kar tako. Minimalna plača se je v zadnjih letih enormno povišala v primerjavi z rastjo stroškov.
Stalno spreminjaš temo, kot te na eni zadevi ulovim, se hitro populistično skriješ v drugo luknjo….
Dejstvo je, da se vsako leto bolje živi.
Ne opletaj z besedami kar tako. Minimalna plača se je v zadnjih letih enormno povišala v primerjavi z rastjo stroškov.
Stalno spreminjaš temo, kot te na eni zadevi ulovim, se hitro populistično skriješ v drugo luknjo….
Dejstvo je, da se vsako leto bolje živi.
[/quote]
Delavcem je prav malo mar če se je plača v zadnjih letih enormno povišala ker so se tudi stroški, obenem pa jih naženejo na čakanje ali na zavod ob vsaki krizi. Ti imaš samo statistiko, življenje je pa nekaj popolnoma drugega. Verjamem da ti osebno živiš vsako leto bolje, za nakladače je vedno denar.
Delavcem je prav malo mar če se je plača v zadnjih letih enormno povišala ker so se tudi stroški, obenem pa jih naženejo na čakanje ali na zavod ob vsaki krizi. Ti imaš samo statistiko, življenje je pa nekaj popolnoma drugega. Verjamem da ti osebno živiš vsako leto bolje, za nakladače je vedno denar.
[/quote]
Še enkrat : plače so so precej bolj povečale kot stroški….in to še posebej za tiste nižje plačane.
Predvidevam, da si še mlada, ker imaš otroka v vrtcu. Kdaj razmišljaš o tem, da se na delu lahko tudi osebnostno razvijaš, napreduješ, lezeš navzgor tudi s plačo? Ker če ne boš delala, tudi penzije ne pričakuj. Še vedno se mi zdi, da dobiš več kot bi bila na socialki. Saj vozila si se prej tudi, jedla tudi. Ja, ko greš delat, pač določeni državni benefiti odpadejo.
Žal je tak sistem. Ga ne odobravam, da ne bo pomote.
Da te potolažim, pri nas v podjetju jemajo vse, tudi takšne ki so že dejansko v penziji ( 62 let stare) in tudi takšne, ki jim manjka 2 leti do penzije, pa takšne, ki niso nikol delali, pa iz Kenije, Bosne, Albanije… uvažajo delavce (pa nimam nič proti njim, da ne bo pomote) … Sam tolk… Ne vem pa kako bo čez 5, 10, 15 let… Moram reči, pametno razmišljanje to da se ti ne splača delat.. naš sistem je itak mimo narjen, ker plače so res prenizke, sociala pa podpira to… Očitno ima država denar, ker ne morem verjet, država sofinancira tudi razliko do minimalca…V čem je fora, ne vem… Tako da ne vem kaj naj rečem na to, sama sem zaposlena (20let), imam dodatek do minimalca, zdaj pa ne vem kdo je tu nor… Očitno jaz
A sociala bo trajala do penzije, otroke boš pa tudi štepala do tja? Pol bo pa spet jok in stok še na starost. Najdi si bolje plačano službo, če že ozkogledno gledaš samo od danes na jutri.
Koliko dni pa delaš, da za malico porabiš 100 €? In v kateri službi misliš, da boš spočit domov prihajala?
Delodajalca opomni, da je za leto 2021 0,18 € za kilometrino.
Če boš dala odpoved, boš živela od zraka. Pol pa čakaj na pomlad, ko boš kaj lahko porobutala na drevesih.
Res me zanima kako je možno da dobiš potne le 8 centov, če so le-ti tudi zakonsko določeni in znašajo v minimalni vrednosti 16 centov na km. Al je kaki novi zakon ki ga nevem, in svojim delovcem plačujem prevec?
[/quote]
Polpismeno. Ženska je pač ìzračunala, da toliko dobi. Ko deli 40 eur, ki jih dobi za nadomestilo javnega prevoza s 500 km, ki jih vsak mesec naredi do službe in nazaj, dobi ven izračun 8 centov na km. Ne vem, kaj tukaj ni jasno. V Ljubljani recimo imaš od enega konca do drugega lahko z avtobusi v jutranji konici tudi dve uri cijazenja. Normalno, da boš šel z avtom, ker greš po najkrajši poti. To ti v nekaterih primerih lahko nanese 60 km v obe smeri na dan. Delodajalca pa ne zanima, kako ti prideš v službo. On ti je dolžan dat za javni prevoz, če obstaja. Malo so se zeznili med korono, ko ni bilo avtobusov, so morali plačat kilometrino. Pa še to so se hoteli nekaj ven vlečt, kao saj itak ne hodite z avtobusom… dobro, da je bil zakon, da morajo dat.
Res me zanima kako je možno da dobiš potne le 8 centov, če so le-ti tudi zakonsko določeni in znašajo v minimalni vrednosti 16 centov na km. Al je kaki novi zakon ki ga nevem, in svojim delovcem plačujem prevec?
[/quote]
za zasebni sektor je 16 centov, za javni pa 8. to pa zaradi goljufivih policajev in vojakov
Če si doma, ne vem zakaj je potrebno dati otroka v vrtec? Če že imaš obveznost zaradi socialne, ga tisti čas daš v varstvo, kakšni osebi ali pa sorodstvu. Za tisto urco ali dve če daš nekomu 10 ali pa 15eur pa mislim da bo tudi njemu prav prišlo. Poznam primere mamic, ki smo jim urejali službo pa na koncu ni vzela. Bila je lepo doma na sociali, otroke v vrtec, celo dopoldan po kafičih pa facebook pa ne vem kaj še vse, za kosilo pa so sendviče jedli ker je bila mamica tak fejst zaposlena…
Izračun je zelo slab…skupaj nisi dobila 600eur ampak 540eur (seštej socialo in dodatek). Dobro vrtec odšteješ 40eur za bencin nisi porabila nič pa tudi za malico ne. jaz hodim v službi vsak dan na toplo malico pa je matematika 80eur ne 100..4eur topla malica krat 20 dni…pa pustimo sedaj to…torej sedaj pa dobiš 900eur plače plus dodatek je 960eur…ko vse skupaj odšteješ ti je prej ostalo potem takem 540eur, sedaj pa 620eur recimo..razlika je 80eur, kar ni veliko ampak krat 12 je to potem 960eur. Če se ti to zdi malo jih lahko komu daš vsak evro komu prav pride! Ne samo jamrat in čakat, da se kaj dobi pa četudi od države..včasih je potrebno tudi družbi kaj vrnit, ker sedaj družba dela zate! oz. sedaj ne ker imaš službo, prej je delala!