Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne splača se mi hoditi v službo!!!

Ne splača se mi hoditi v službo!!!

gospodični zgoraj bi to bilo podarjeno…
[/quote]
25000 je takih gospodičen. Služb je 2000. Še vedno ti ostane 23000 gospodičen. Ne morejo vsi delati, ne gre.

https://www.ess.gov.si/trg_dela/trg_dela_v_stevilkah/skupine-brezposelnih

Ja k boste pa ve zguble delo in bo kdo drug dobil delo se pa obrne.

25000 je takih gospodičen. Služb je 2000. Še vedno ti ostane 23000 gospodičen. Ne morejo vsi delati, ne gre.

https://www.ess.gov.si/trg_dela/trg_dela_v_stevilkah/skupine-brezposelnih
[/quote]

gospodičen, ki se jim ne da delati? njim vsekakor ne bi plačeval socialne podpore.

Za to, da so dajale noge narazen . Drek od babe.

gospodičen, ki se jim ne da delati? njim vsekakor ne bi plačeval socialne podpore.
[/quote]

NI SLUŽB!!! LJUDJE SE IZSELJUJEJO!!!

Jaz pa poznam eno tako gospodično, ki je stara že 50 let in nima niti leta delovne dobe.
Pri 18 se je poročila in od takrat naprej dela samo njen mož. Iz bosne so prišli v slovenijo. On je že od nekdaj dela po cele dneve in vikende. Dopoldan je on v službi, popoldan pa hodi fušat. Seveda mora zaslužiti dve plači. Gospa ne migne s prstom. Ko sem ga spraševala, zakaj ona ne dela….so izgovori: ker bova imela otroka in bo zanj skrbela….. no otroka sta res dobila 8 let nazaj, ampak otrok je v šoli ona celo dopoldne visi doma in kofetka, potem je bil izgovor da ne govori slovensko…. v 20 letih se še vedno ni naučila slovensko…. Potem pa sem mu rekla, skratka po domač povedan ne da se ji delat. Seveda je bil užaljen. Sem rekla, da slovenke hodimo na šiht, delamo, pridemo dam rihtamo otroke, kuhamo, pospravljamo, športamo, vse zrihtamo same, s tem da mojmu decu za to ni treba delat 20 ur na dan! Ampak smo enakopravni! Se mi ne zdi fer, da mor dec garat, zato da ona doma leži. Potem pa mu kupi darilo za rd in božiš itd….. pa reče to mi je žena kupila…. Pa mu rečem, ja iz tvojega denarja, sej svojga nima….torej si si sam kupil 😉 Sej vem sem žleht, ampak resnica boli!

CSD ti ni plačeval zdr. zavarovanje, ker je to oboje šlo pod socialno. Se pravi, dobila si socialno, potem si morala pa sama plačat od tega denarja. Se pravi tuki neki ne štima v tvoji zgodbi.

Kakšen šiht pa maš to za 900€ neto? Js sm mel minimalca, pa nism tok jamru.

NI SLUŽB!!! LJUDJE SE IZSELJUJEJO!!!
[/quote]

Saj ni potrebno niti nevljuden.

Poglej si še enkrat avotričin post in nikjer ni govora, da bi se ona izselila. Govori samo o njeni lenobi.

Debil do socialne si upravice do denarnega nadomestila nisi

Ti pa nekam veliko rineš v tegale Fatinega moža, veliko veš o njegovem domnevno nesrečnem zakonskem življenju. Pa ne, da bi ga rada odrešila lenuharske žene? Morda bi raje pred svojim pragom pometla, pa svojmu možku za svoj denar darilca kupovala. Pa terala popoldne sesalec po bajti in kuhala makarone z omako iz konzerve, medtem ko Fata svojega s kosilom, ročno zameseno pito, sarmo in v štrumpantlih pričaka.

PRI 18 SE JE POROČILA A RODILA JE PRI 42????
ves ta čas je bila doma?

Eni ste pa res biseri da vas je za iskat… Naj ostane doma pa cuza socialno? Halo?
Jaz ko sem bil na borzi, sem iskal službo več mesecev in nisem hotel prav nobenega nadomestila. Bolje prisluženih 700 eur neto kot pa da sem na socialni. Tisti ki so sposobni delat in imajo službo in razmišljajo o socialni so leni. Tvoja objava je lep dokaz zakaj tujci vlečejo tukaj otroške in ne vem kaj še vse in zakaj nekateri ljudje nočejo delat. Zato ker je nadomestek previsok. V drugih državah dobi učitelj v srednji šoli 500€ neto, pri nas pa skoraj toliko dobite na borzi. Enostavno previsoko.

Eni ste pa res biseri da vas je za iskat… Naj ostane doma pa cuza socialno? Halo?
Jaz ko sem bil na borzi, sem iskal službo več mesecev in nisem hotel prav nobenega nadomestila. Bolje prisluženih 700 eur neto kot pa da sem na socialni. Tisti ki so sposobni delat in imajo službo in razmišljajo o socialni so leni. Tvoja objava je lep dokaz zakaj tujci vlečejo tukaj otroške in ne vem kaj še vse in zakaj nekateri ljudje nočejo delat. Zato ker je nadomestek previsok. V drugih državah dobi učitelj v srednji šoli 500€ neto, pri nas pa skoraj toliko dobite na borzi. Enostavno previsoko.
[/quote]
Kaj ob nesreči tudi ne koristiš zavarovanja, čeprav ga plačuješ? Bedarija. Če bi narod imel spodobne plače, socialne sploh dobili ne bi. Najprej jim plačate minimalca da komaj preživijo, potem jim pa še socialca ne bi dali. SDS

naj povišajo plače pa ne bodo na socialni ždel,.

[/quote]
Mimogrede, sem redno zaposlena davkoplačevalka, pa razumem ljudi, ki se jim zdi zamalo delat za miloščino. Dokler država podpira tako mizerijo od plače, s tem, da dobro stoječim podjetjem celo pomaga s tem, da jim razliko do minimalne plače pokriva… Dokler delodajalcem daje subvencije, če izvolijo koga zaposliti, tako da imajo precej delovne sile celo zastonj na razpolago in jih na vsake toliko menjajo… Dokler kolobarijo s pogodbami za določen čas in po dveh letih enostavno prerazporedijo delavca v drugo firmo istega lastnika, da mu lahko spet dve leti podaljšujejo… Dokler država vse to brezbrižno podpira, naj pa še socialke malemu folku tala. Jaz vsaki mamici privoščim, da je raje doma ob otrocih, kot pa da se muči za tisto miloščino. Obogatela od socialnega denarja nobena ne bo, jaz pa tudi ne bom obubožala od tistih par fičnikov, ki mi jih trgajo za prispevek.

Plače rastejo občutno hitreje kot življenjski stroški.
[/quote]

Prosim povej na keterem planetu si to ti, da pridem še jaz!?

Prosim povej na keterem planetu si to ti, da pridem še jaz!?
[/quote]

Še enkrat : Plače rastejo občutno hitreje kot življenjski stroški….danes se živi mnogo bolje kot se je pred 30, 20, 10 leti.

Še enkrat : Plače rastejo občutno hitreje kot življenjski stroški….danes se živi mnogo bolje kot se je pred 30, 20, 10 leti.
[/quote]

Nehaj sanjat in se sooči z resničnostjo.
Vsak, ki je delal včasih (pa ni važno kaj) si je lahko brez odrekanja privoščil poleti morje minimalno 10 dni in pozimi smučanje.
Bilo je v sklopu del. organizacij, ampak bilo je!
Po čem ti sodiš, da se danes bolje živi????

Nehaj sanjat in se sooči z resničnostjo.
Vsak, ki je delal včasih (pa ni važno kaj) si je lahko brez odrekanja privoščil poleti morje minimalno 10 dni in pozimi smučanje.
Bilo je v sklopu del. organizacij, ampak bilo je!
Po čem ti sodiš, da se danes bolje živi????
[/quote]

Danes si lahko več privoščiš kot pred 30, 20, 10 leti.

Danes si lahko več privoščiš kot pred 30, 20, 10 leti.
[/quote]

Kaj točno si lahko privoščiš več????
Mladi ne pridejo do stanovanj, izobrazba bo vsak čas omejena (v bistvu je že) na tiste, ki imajo denar, namesto yugotov se vozijo stari bmwji in audiji….

danes kar kupiš je slaba roba, včasih si kupil si uporabljal 10-20 let, recimo pralni stroj, zmrzovalna, ročni mešalniki….

Kaj točno si lahko privoščiš več????
Mladi ne pridejo do stanovanj, izobrazba bo vsak čas omejena (v bistvu je že) na tiste, ki imajo denar, namesto yugotov se vozijo stari bmwji in audiji….
[/quote]

Vsega si lahko privošči več. Do stanovanja se lahko prej pride, enako do avta….

Ti pa nekam veliko rineš v tegale Fatinega moža, veliko veš o njegovem domnevno nesrečnem zakonskem življenju. Pa ne, da bi ga rada odrešila lenuharske žene? Morda bi raje pred svojim pragom pometla, pa svojmu možku za svoj denar darilca kupovala. Pa terala popoldne sesalec po bajti in kuhala makarone z omako iz konzerve, medtem ko Fata svojega s kosilom, ročno zameseno pito, sarmo in v štrumpantlih pričaka.
[/quote]

Sva pač dobra frenda, zato pač vem kako in kaj. Niti pod razno me on kot moški ne zanima. Mu pa večkrat povem vse direktno, on pa je pač tiho, ker je res tako. Vsak ima lahko svoje mnenje. Moje mnenje je pač takšno, da to ni fer in sori baba je lena, ker pač ne dela. Sej vem, da on tako živi. Ampak vem, da mu ni vseeno in večkrat mu je težko in je utrujen. Čisto je že zgaran, zmatran, postaran. Potem pa še pravi, da je ona doma ful utrujena, da niti v en hrib ne more prlezt….. Od česa pa je utrujena? Ona doma dela vse isto, kot jaz oz. mislm, da jaz doma še več naredim, ker tud sama likam….ona pa ima eno gospo, ki ji lika…. S tem, da ima ona 1 froca, jst mam dva…. pa v službo hodm. Vse kar ona nardi zjutri doma, ko je sama….. morm jst po šihtu nardit, pa nisem nič utrujena….. Ona pa je npr. preutrujena zvečer za sex?! WTF?! Mislm, tako babo met doma res ne vem no, sori.

Vsega si lahko privošči več. Do stanovanja se lahko prej pride, enako do avta….
[/quote]

Kako se lahko prej pride do stanovanja??? Povej!
A imamo zato kilometerske liste za neprofitna stanovanja, ki se še zidat niso začela????
Avto je bil včasih res luxus. Za delo si imel na razpolago delavske avtobuse, ki jih je zdaj bore malo. Zdaj je avto potreba – v bistvu hodiš v službo, da odplačuješ kredit za avto :)!

Mimogrede, sem redno zaposlena davkoplačevalka, pa razumem ljudi, ki se jim zdi zamalo delat za miloščino. Dokler država podpira tako mizerijo od plače, s tem, da dobro stoječim podjetjem celo pomaga s tem, da jim razliko do minimalne plače pokriva… Dokler delodajalcem daje subvencije, če izvolijo koga zaposliti, tako da imajo precej delovne sile celo zastonj na razpolago in jih na vsake toliko menjajo… Dokler kolobarijo s pogodbami za določen čas in po dveh letih enostavno prerazporedijo delavca v drugo firmo istega lastnika, da mu lahko spet dve leti podaljšujejo… Dokler država vse to brezbrižno podpira, naj pa še socialke malemu folku tala. Jaz vsaki mamici privoščim, da je raje doma ob otrocih, kot pa da se muči za tisto miloščino. Obogatela od socialnega denarja nobena ne bo, jaz pa tudi ne bom obubožala od tistih par fičnikov, ki mi jih trgajo za prispevek.
[/quote]

BRAVO

New Report

Close