Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne splača se mi hoditi v službo!!!

Ne splača se mi hoditi v službo!!!

Mimogrede, sem redno zaposlena davkoplačevalka, pa razumem ljudi, ki se jim zdi zamalo delat za miloščino. Dokler država podpira tako mizerijo od plače, s tem, da dobro stoječim podjetjem celo pomaga s tem, da jim razliko do minimalne plače pokriva… Dokler delodajalcem daje subvencije, če izvolijo koga zaposliti, tako da imajo precej delovne sile celo zastonj na razpolago in jih na vsake toliko menjajo… Dokler kolobarijo s pogodbami za določen čas in po dveh letih enostavno prerazporedijo delavca v drugo firmo istega lastnika, da mu lahko spet dve leti podaljšujejo… Dokler država vse to brezbrižno podpira, naj pa še socialke malemu folku tala. Jaz vsaki mamici privoščim, da je raje doma ob otrocih, kot pa da se muči za tisto miloščino. Obogatela od socialnega denarja nobena ne bo, jaz pa tudi ne bom obubožala od tistih par fičnikov, ki mi jih trgajo za prispevek.

BRAVO
[/quote]

Točno tako. Podpišem.

Kako se lahko prej pride do stanovanja??? Povej!
A imamo zato kilometerske liste za neprofitna stanovanja, ki se še zidat niso začela????
Avto je bil včasih res luxus. Za delo si imel na razpolago delavske avtobuse, ki jih je zdaj bore malo. Zdaj je avto potreba – v bistvu hodiš v službo, da odplačuješ kredit za avto :)!
[/quote]

Če se plače povišajo za 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, cene stanovanj pa za 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} to pomeni da lahko hiteje prideš do stanovanja. Bo šlo?

Mimogrede, sem redno zaposlena davkoplačevalka, pa razumem ljudi, ki se jim zdi zamalo delat za miloščino. Dokler država podpira tako mizerijo od plače, s tem, da dobro stoječim podjetjem celo pomaga s tem, da jim razliko do minimalne plače pokriva… Dokler delodajalcem daje subvencije, če izvolijo koga zaposliti, tako da imajo precej delovne sile celo zastonj na razpolago in jih na vsake toliko menjajo… Dokler kolobarijo s pogodbami za določen čas in po dveh letih enostavno prerazporedijo delavca v drugo firmo istega lastnika, da mu lahko spet dve leti podaljšujejo… Dokler država vse to brezbrižno podpira, naj pa še socialke malemu folku tala. Jaz vsaki mamici privoščim, da je raje doma ob otrocih, kot pa da se muči za tisto miloščino. Obogatela od socialnega denarja nobena ne bo, jaz pa tudi ne bom obubožala od tistih par fičnikov, ki mi jih trgajo za prispevek.

BRAVO
[/quote]

Še enkrat : Država nič ne financira razliko do minimalca.

Še enkrat : Država nič ne financira razliko do minimalca.
[/quote]

Kdo pa?

Če se plače povišajo za 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, cene stanovanj pa za 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} to pomeni da lahko hiteje prideš do stanovanja. Bo šlo?
[/quote]
Namesto v 100 letih lahko zdaj že prideš do stanovanja v 70 letih, prav ima.

Kdo pa?
[/quote]

Delodajalec.

Namesto v 100 letih lahko zdaj že prideš do stanovanja v 70 letih, prav ima.
[/quote]

Dejstvo je, da se nam je vsak dan lažje.

Delodajalec.
[/quote]

Razumem.
Je pa delodajalec lahko tudi država, predvsem imam v mislih javni sektor, kjer ima ogromno zaposlenih plačne razrede, s katerimi ne dosegajo minimalne plače.

Razumem.
Je pa delodajalec lahko tudi država, predvsem imam v mislih javni sektor, kjer ima ogromno zaposlenih plačne razrede, s katerimi ne dosegajo minimalne plače.
[/quote]

Zmeraj plača delodajkelec, včasih je delodajalec država. Omenjanje doplačevanja do minimalne plače je povsem nerelevantno.

Zmeraj plača delodajkelec, včasih je delodajalec država. Omenjanje doplačevanja do minimalne plače je povsem nerelevantno.
[/quote]
Relevantno je samo to, da mora delavec zaslužiti vsaj za minimalne življenjske stroške. Če mora država to dodatno podpirati, smo v socializmu to pa za kapitalistične delodajalce ni primeren sistem.

Eva Irgl pravi da smo v kapitalizmu. Zato je taka doplačila treba takoj ustaviti, firme ki ne zmorejo pa takoj zapreti ker ne bodo preživele.

[/quote]

Daj povej, koliko delavcev si lahko danes zgradi hišo? In koliko so jih zgradili leta nazaj. Bo šlo?

Daj povej, koliko delavcev si lahko danes zgradi hišo? In koliko so jih zgradili leta nazaj. Bo šlo?
[/quote]

Danes si lahko več delavcev zgradi hišo kot leta nazaj. Bo šlo?

Danes si lahko več delavcev zgradi hišo kot leta nazaj. Bo šlo?
[/quote]
Ni res, ti umazani lažnivec.

Ni res, ti umazani lažnivec.
[/quote]

Seveda je res, žalitve si prihrani za svojo družino, če res moraš.

Sva pač dobra frenda, zato pač vem kako in kaj. Niti pod razno me on kot moški ne zanima. Mu pa večkrat povem vse direktno, on pa je pač tiho, ker je res tako. Vsak ima lahko svoje mnenje. Moje mnenje je pač takšno, da to ni fer in sori baba je lena, ker pač ne dela. Sej vem, da on tako živi. Ampak vem, da mu ni vseeno in večkrat mu je težko in je utrujen. Čisto je že zgaran, zmatran, postaran. Potem pa še pravi, da je ona doma ful utrujena, da niti v en hrib ne more prlezt….. Od česa pa je utrujena? Ona doma dela vse isto, kot jaz oz. mislm, da jaz doma še več naredim, ker tud sama likam….ona pa ima eno gospo, ki ji lika…. S tem, da ima ona 1 froca, jst mam dva…. pa v službo hodm. Vse kar ona nardi zjutri doma, ko je sama….. morm jst po šihtu nardit, pa nisem nič utrujena….. Ona pa je npr. preutrujena zvečer za sex?! WTF?! Mislm, tako babo met doma res ne vem no, sori.
[/quote]

Sej lepo, da te skrbi za prijatelja. Ampak način ni ta prav, da mu blatiš njegovo ženo, ko na samem govorita. To se hitro lahko narobe razume.
Drugače, bosanci imajo precej drugačno kulturo. Posebno, če so muslimani. Tam je normalno, da je žena podrejena možu, da ostane doma in gospodinji. On pa jo finančno preživlja. Že fantke vzgajajo, da bodo morali preživljati družino. Ženska pa ima da je doma in streže možu in sinovom. Sinove ne sme učit pospravljat in kuhat, to je žensko delo. Fantka uči oče moških del. Težko je ženi, če rodi same fante. Še težje pa, če rodi same punce. Bo morala toliko časa rojevat, dokler ne bo prestolonaslednik in vsaj še en za rezervo.
Nadalje imajo muslimanke izredno čisto, to kar imamo me, zaposlene gospodinje, za čisto in urejeno, je njim svinjak. Če ti pri njih pade jabolko v wc školjko, ga lahko mirne duše poješ, brez da ga opereš. Njihove jedi so prav tako mali projekti, kateri ne morejo biti na hitro spacani v 1 uri, kakor ti in jaz po službi pripraviva obrok. Da te vidim, kako boš naredila pravo bosansko pito, ko prideš zmatrana iz službe. Na kupljene listnate skorje pozabi, bo treba testo sama zamesit in čez celo kuhinjsko mizo na tenko razvlečt. S tem, da je pita samo dodatek. Kje je še ostalo. Pa njihove sladice, ki so prave umetnine, ki zahtevajo celega človeka. Ne vem, kakšna je žena od tvojega frenda, ali dela vse to in še več… vseeno je to njuna stvar in jaz se ne bi vtikala v to. Mogoče jo raje povabi na kosilo, potem bo gotovo še ona tebe in prav rada te bo naučila narediti kako bosansko jed, če jo boš prosila. Pa boš ti svojega moža lahko s čim novim presenetila 😉

Sej lepo, da te skrbi za prijatelja. Ampak način ni ta prav, da mu blatiš njegovo ženo, ko na samem govorita. To se hitro lahko narobe razume.
Drugače, bosanci imajo precej drugačno kulturo. Posebno, če so muslimani. Tam je normalno, da je žena podrejena možu, da ostane doma in gospodinji. On pa jo finančno preživlja. Že fantke vzgajajo, da bodo morali preživljati družino. Ženska pa ima da je doma in streže možu in sinovom. Sinove ne sme učit pospravljat in kuhat, to je žensko delo. Fantka uči oče moških del. Težko je ženi, če rodi same fante. Še težje pa, če rodi same punce. Bo morala toliko časa rojevat, dokler ne bo prestolonaslednik in vsaj še en za rezervo.
Nadalje imajo muslimanke izredno čisto, to kar imamo me, zaposlene gospodinje, za čisto in urejeno, je njim svinjak. Če ti pri njih pade jabolko v wc školjko, ga lahko mirne duše poješ, brez da ga opereš. Njihove jedi so prav tako mali projekti, kateri ne morejo biti na hitro spacani v 1 uri, kakor ti in jaz po službi pripraviva obrok. Da te vidim, kako boš naredila pravo bosansko pito, ko prideš zmatrana iz službe. Na kupljene listnate skorje pozabi, bo treba testo sama zamesit in čez celo kuhinjsko mizo na tenko razvlečt. S tem, da je pita samo dodatek. Kje je še ostalo. Pa njihove sladice, ki so prave umetnine, ki zahtevajo celega človeka. Ne vem, kakšna je žena od tvojega frenda, ali dela vse to in še več… vseeno je to njuna stvar in jaz se ne bi vtikala v to. Mogoče jo raje povabi na kosilo, potem bo gotovo še ona tebe in prav rada te bo naučila narediti kako bosansko jed, če jo boš prosila. Pa boš ti svojega moža lahko s čim novim presenetila 😉
[/quote]
vse to kar ti trdiš je res.tam dol ne pa v sloveniji.
v sloveniji jo valda čudno gledajo da je 20 let doma če sploh otroka nima.

vse to kar ti trdiš je res.tam dol ne pa v sloveniji.
v sloveniji jo valda čudno gledajo da je 20 let doma če sploh otroka nima.
[/quote]
Ne glede na vse, je to, kako imata ona dva pošlihtano, njuna stvar. Saj bo ona brez penzije in odvisna od moža in otroka na stara leta. Zdaj je seveda treba možu “oči odpirat” in ga ozaveščat o modernih slovenskih navadah, da jo bo ja na stara leta spodil brez vsega. Potem bomo pa imeli spet en socialni primer. Najverjetneje je bil pa on tisti, ki je tak način življenja predlagal.

Se strinjam, pri meni je isto 🥲🥲🥲

Odgovor na objavo uporabnika
pokojnina pa tudi bo, 12.02.2021 ob 13:25

hec je v tem, da če ona nekako spravi tistih 15 let dobe skupaj, bo dobila povsem enako pokojnino, kot če 40 let dela za 900 evrov neto.
naša pokojninska blagajna je naravnana na goljufanje, vlada dviguje minimalne penzije zato, da lahko privatniki in ostali goljufi dobijo višje penzije. zaposleni delavci pa so budale, ki se vplačevanju ne morejo izogniti in če nimaš vsaj 1200 evrov plače, ne boš dobil ven več kot minimalne penzije.

kar misli si.

kaj pa penzija?Potem bo pa jok in stok,ko bo dobila majhno penzijo.Zdi se mi,da je navadna lenoba.

tako_je, 12.02.2021 ob 14:08

Kdor ima pri nas otroke in pod 1000 plače se mu ne splača delati, žal. Oziroma za nekatere na srečo. Verjamem pa, da se je z lepega težko nazaj navadit na slabo (beri bedno službo). Kdor je pameten poskrbi zase tako, da mu je najbolje in če ne dobi službe z dostojno plačo in je zanj bolj zdravo oz. se mu splača, da vleče socialo, potem je pač pametno poskrbel zase. Komu na čast se ti splača garat cele dneve za majhen denar, imaš pa manj kvalitetno življenje kot nekdo, ki je doma (stres, utrujenost…), oni zgoraj se ti pa režijo v ksiht kako si nor da tako garaš za tako majhen denar. Na koncu sta pa ti in tvoje delo vredna ravno toliko kolikor oni na sociali – nič.

SE popolnoma strinjam. Prideš zgaran domov, doma te caka gora dela. Sčasoma izgubis razum , zdravje itwk sploh če delaš na izmene, ti sesuje bioritem. Edina razlika je v tem, da si ti prigaraš mizerijo enim pa pade na kroźnik

Pa budi prostitutka. To pa se splača. Pa še na socialnu in vrtec ti ne upliva baš ništa.

žalost, da lenuhe naša država podpira, razmišljanje je pa tipično od blondinke …..

kakor vzameš, 12.02.2021 ob 12:52

Od kje bo pa nekoč pokojnina?

tocno tako iz lufta ocitn

Delat se spravte. Na socialni nebos nikoli dobil boljse “place” ali pa napredoval.

Pa kdo bo vzel cloveka brez izjusenj ali vsaj delovnih navad v sluzbo?

Kdo ti bo ponudil 1500 ce ne znas prijet za delo?

Sem v zadnjem casu delal nekaj s takimi, ki so na socialki ker se jim ne da trudit, da bi dosegli kaj vec. Od socialne pa dobijo dovolj denarja. Posledicno nimajo niti izkusenj kaj delat. Ne znajo niti prijet stvari v roko, kaj sele kaj naredit. Na koncu sem delo opravil z vec truda in energije sam. Ker s takimi delat ne mores. Vec skode kot koristi.

Na koncu, pa se ti jamra…

Sam sem zacel z 820€ bruto. Pa sem bil srecen, da sem dobil siht in nisem bil breme nikomu. Sem lahko skrbel zase. Leto po leto pa malo tu, malo tam, napredujes, menjas siht… Pa lahko prides dalec od teh zacetnih 820 bruto.

New Report

Close