Ne splača se mi hoditi v službo!!!
Kake eni pišete od penzij do nevem čega še.. Ste mi prav smešni, penzij še za tiste ko so začel delat leta 80 zmankuje in vse slabše je, vi pa živite v pravljici in mislite da bodo penzije še kar obstajale čez 10 let itd…
Pravi biseri ste, zakaj bi človek delal za 900€ po 190 ur na mesec če lahko dobiš 550€ na socialni brez obveznosti? Dejstvo je da je delo plačano premalo v Sloveniji in delovna doba se iz leta v leto zvišuje. Penzije lahka vi kar sanjate
Socialna je 450, pravite. Potem je pa vprasanje, ali si samska ali porocena z otroki. Pa recimo jaz se ne bi pocutila v redu, ce bi dobivala 450 € socialne. Tisti dodatki za otroke in to – to so pesek v oci. Neki bonboncki drzave, da imate pol radi saj vemo koga. Je pa pac tako, da ce Jajo dovoljuje najvisje davke na placo na svetu, pol ne more bit drugace. Ce delas za 500 €, je strosek delodajalca 1000 €, ce delas za 1000 €, je strosek delodajalca 2000 € itd. Sam povem.
Pa saj socialna pomoč ni neomejeno dolga, ali pač? A ni res, da socialno dobivajo invalidi, vse ostalo, kar je zdravo, pa se mora počasi spravit delat. Sicer je res, da veliko socialcev išče neke namišljene bolezni, nekateri imajo psihične motnje…in potem ti dobijo socialno pomoč. Ne pa kar vsi po vrsti, ali se motim?
Mislim, ne moreš kar reči, meni se ne da delat za ta denar, bom na socialni. Saj ti ne pripada kar apriori!
Biseri, 05.03.2022 ob 22:50
Kake eni pišete od penzij do nevem čega še.. Ste mi prav smešni, penzij še za tiste ko so začel delat leta 80 zmankuje in vse slabše je, vi pa živite v pravljici in mislite da bodo penzije še kar obstajale čez 10 let itd…
Pravi biseri ste, zakaj bi človek delal za 900€ po 190 ur na mesec če lahko dobiš 550€ na socialni brez obveznosti? Dejstvo je da je delo plačano premalo v Sloveniji in delovna doba se iz leta v leto zvišuje. Penzije lahka vi kar sanjate
Aha. Bo treba socialno državo zbrisati malo iz Ustave. Je res nepravično, da imate socialci več na računu kot penzjonisti.
ampak, 06.03.2022 ob 09:14
In ja, če imaš lastnino, se usedejo nanjo. Socialna pomoč se vrača ob smrti tistega, ki jo je dobival oz. če kasneje dobi službo, mora vračat socialno. A ni tako?
NE, ni. So hoteli to uvest, pa se je folk zbunil.
Primer moje sosede: zdrava 40-letnica, samska, je nekaj delala v mercatorju, hoferju, kelnarila… zdaj je že več let na sociali, živi v 70m2 stanovanju od pokojnega dedka, lastnik je njen oče, tko da uradno ni njeno. Jest hodi k staršem, nekako pride skozi s 450eur, tudi izredno pomoč dobi 2x na leto. Dodatno zdr. ima plačano. Vsake toliko gre na kakšen razgovor, malo pojamra, da ima težave s hrbtenico ( kdo jih pa nima) in je seveda ne vzamejo. Pravi, da si ne predstavlja, da bi šla spet delat v tegovino, samo če dobi kaj v pisarni. Ni ji hudega, čeprav pomoje za psiho to ni lih zdravo.
Sicer so pa volitve. Po novem imamo do starih tablice oz. program o minutah še za toaleto. Da si ga naštimam pod mizo Bog ne daj, da imaš zaradi tečne šefinje še drisko, je kriza, če moraš it na sekret zaradi šefica.
Ravnokar menda delajo sosedje kvadraturo, pa tok bliz imajo gospodov dan, ki je Majda zdej, da bi kej dopovedala
j* sploh ni več zapovedano
Razgrajanje, 06.03.2022 ob 09:51
Sicer so pa volitve. Po novem imamo do starih tablice oz. program o minutah še za toaleto. Da si ga naštimam pod mizo Bog ne daj, da imaš zaradi tečne šefinje še drisko, je kriza, če moraš it na sekret zaradi šefica.
Ravnokar menda delajo sosedje kvadraturo, pa tok bliz imajo gospodov dan, ki je Majda zdej, da bi kej dopovedala
j* sploh ni več zapovedano
Majda, berejo Mon ‘po novem’
Zbudi se bebec, 12.02.2021 ob 13:10
ja nekaterim pač paše cuzati denar od drugih….
[/quote]
Ja teb direkt iz denarnice gre ane? Matr ste resnično patetični že s temi zlajnanimi forami. Ko ti pa stalno cuzajo bogatunčki denar, pa nimaš jajc stokat! Živimo v fajn skorumprani državi, tebe in tebi podobne intelegentneže pa motijo socialarji.
moteči so ker izkoriščajo in nočejo delat. Kje pa piše da morajo za minimalca? Kaj več ne bi šlo?
socialne ustanove bi bilo treba ukinit, saj se tam pretaka ogromno goljufij!
Moje mnenje, 06.03.2022 ob 08:46
Socialna je 450, pravite. Potem je pa vprasanje, ali si samska ali porocena z otroki. Pa recimo jaz se ne bi pocutila v redu, ce bi dobivala 450 € socialne. Tisti dodatki za otroke in to – to so pesek v oci. Neki bonboncki drzave, da imate pol radi saj vemo koga. Je pa pac tako, da ce Jajo dovoljuje najvisje davke na placo na svetu, pol ne more bit drugace. Ce delas za 500 €, je strosek delodajalca 1000 €, ce delas za 1000 €, je strosek delodajalca 2000 € itd. Sam povem.
Pogledaš plačilno, hkrati novice o zvišanju, jest bi liziko, dlje zdrži.
Včasih je bilo tako. V mojih časih že manj, ampak še vedno smo se nekatere odločale biti doma z otroki, ker je to bilo nekako normalno za njihov zdrav razvoj. Ni bilo toliko sociale niti slučajno, pa je nekako šlo. Danes sploh ne bi pomišljala, ker ima država politiko nagrajevanja natalitete. Kar bi bilo sicer prav, če ne bi imelo napačnega učinka zaradi drugih napačnih politik. Ampak osebno bi ostala še enkrat doma. Treba se je sicer zavedati neke družbene odgovornosti, ampak tega ne bomo reševali na malih ljudeh. Žal, ko bo zmanjkalo, bo zmanjkalo za vse, tudi če boš sedaj delala za minimalca. Če imaš moznost, raje pridelaj svojo hrano, vlagaj za takrat, ko je hrana iz uvoza dražja, poskrbi za svoje meso ipd. Tu se hitro dobi razlika v plači, plus otrokom daš s temi znanji več kot jim da vsaka izobraževalna institucija. Mislim, da se bomo kmalu učili veščin preživetja. Tudi tisti, ki participirajo v javna sredstva. Sami ne ustvarjamo dovolj niti za osnovno delovanje države, kje še je odplačevanje dolgov. Ta zadeva pa je vzdržna le do točke preloma in takrat nas bo vse pocuzalo v isto jamo. Razen tistih, ki imajo nakradene resurse na raznih otočjih, pod pogojem, da imajo razdelano, koliko luksuza lahko trajbajo do konec življenja, ko bodo viri presahnili. Tako da, ti kar pogumno k šefu in povej, da preračunano delaš zastonj in da pričakuješ vsaj xxx plače, da se ti ekonomsko splača hoditi v službo, v drugi roki pa imej odpoved.
Ps: moja zaslužena penzija v tem proračunskem tempu ni vzdržna do smrti. Razen če me bodo izklopili s 5g ali čim že.
Mislim, da je tak sistem socialnih transferjev nevzdržen in nepravičen.Te ljudi bi morali poslati za xy ur na mesec v socialne ustanove na delo: npr.pomagat v domove upokojencev, hranjenja v bolnišnicah, sprehajanja ljudi v domaci oskrbi …… Če si izgubil službo in dobiš socialno podporo ali pa sluzbe ne dobis se ne pomeni da ne mores delati, pomeni pa da za denar ,ki ga dobiš druzbi tudi nekaj daš.S takim sistemom bi vsem bilo bolje.
Socialna bi se morala ukinit . Kdo pa mislite da ste? Vsi moramo hodit v sluzbo brez izjem in prispevat v drzavno blagajno. Od kje pa mislite da so placani zdravniki, sestre učitelji itd? Od socialnih? Vrtec zastonj šola zastonj vse bi moralo biti zastonj po vaše? Samo nekdo mora to vseeno plačat . Socialnarji po vaše gotovo NE. Pa lep preostanek večera želim .