Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne spoštovanje podnajemniške pogodbe in hišnega reda.

Ne spoštovanje podnajemniške pogodbe in hišnega reda.

Imam podnajemnico, ki je sedaj pripeljala še svojega prijatelja. Nenehno se prepirata, tako, da morajo stanovalci posredovati. Prijatelj podnajemnice mi je poškodoval vhodna vrata …………….. Najemnica s katero imam pogodbo me ni obvestila o incidentu , ni poklicala policije, da bi naredili zapisnik , mene kot lastnika stanovanja ni obvestila

Če imaš v pogodbi zapisano, da je samo ona stanovalka, ji daš odpoved zaradi kršitve pogodbe.

Lepo da deliš to z nami. Ampak pozabil si na vprašanje. Najbrž se je hočeš znebiti?

Najprej se z njo pogovori. Kaj je s tem njenim tipom? Če je poškodoval vrata, jih je verjetno zaklenila in ga noče spustiti noter. Ali pa tip tudi tam živi? Ste se tako dogovorili ali je tam brez tvojega dovoljenja?

Če tam živi, mu povej, da je tam brez dovoljenja lastnika, torej tebe in naj se nemudoma izseli. Žal če se ne bo hotel, boš moral ubrati sodno pot ali pa najeti par mišičnjakov, da ga naučijo kozjih molitvic. Sodna pot je pa dolga in težka. Vmes ti lahko uničijo stanovanje, ne plačujejo stroškov itd.

Torej če te ne bodo upoštevali, pisno obvestilo in čez 14 dni, če bo še vedno isto prijava na sodišče za izselitev.

Če pa tipa ne spusti noter in se ga ne more znebiti, pa ji reci, naj zaprosi za prepoved približevanja in če pride zraven samo policija.

To so zgodbe ki jih piše življenje. Oddajanje stanovanj ni zate, pazi da te ta tip ne bo še pretepel.

Odgovor na objavo uporabnika
Lastnik stanovanja, 07.01.2025 ob 19:16

Imam podnajemnico, ki je sedaj pripeljala še svojega prijatelja. Nenehno se prepirata, tako, da morajo stanovalci posredovati. Prijatelj podnajemnice mi je poškodoval vhodna vrata …………….. Najemnica s katero imam pogodbo me ni obvestila o incidentu , ni poklicala policije, da bi naredili zapisnik , mene kot lastnika stanovanja ni obvestila

Krivdna odpoved zaradi motenja hišnega reda, sosedov… Napišite pisno odpoved, pošljite jim , dva meseca je odpovedni rok. Če bodo pa ven šli, je pa drugo vprašanje.

Anonimna513, 07.01.2025 ob 21:28

Krivdna odpoved zaradi motenja hišnega reda, sosedov… Napišite pisno odpoved, pošljite jim , dva meseca je odpovedni rok. Če bodo pa ven šli, je pa drugo vprašanje.

haha hahahaha krivdna odpoved ker se onadva kregata v stanovanju katerega onadva plačujeta iz svojih denarnic da ta kurba lahko živi lepo lagano življenje in si to črvivo pizdo namaka na stol dan in noč??pa vi ljudje ste zblazneli totalno pa kaj vas briga kaj onadva počneta v vašem stanovanju,.saj plačujeta ali ne prekleta stara kokla..hvala bogu da so vam nabili davek..jas bi še vam ga enkrat več preklete riti požrešne ..pa da si ti moja najemodajalka..samo čakam na tvoj prvi korak pol pa te tako stožim na sodišču da več za ene zobotrebce več neboš imela ..upam da imajo tvoji najemniki odličnega odvetnika da zgubiš use kokla stara požrešna

fukn vn

prasica neokusna gniloba, 07.01.2025 ob 21:44

haha hahahaha krivdna odpoved ker se onadva kregata v stanovanju katerega onadva plačujeta iz svojih denarnic da ta kurba lahko živi lepo lagano življenje in si to črvivo pizdo namaka na stol dan in noč??pa vi ljudje ste zblazneli totalno pa kaj vas briga kaj onadva počneta v vašem stanovanju,.saj plačujeta ali ne prekleta stara kokla..hvala bogu da so vam nabili davek..jas bi še vam ga enkrat več preklete riti požrešne ..pa da si ti moja najemodajalka..samo čakam na tvoj prvi korak pol pa te tako stožim na sodišču da več za ene zobotrebce več neboš imela ..upam da imajo tvoji najemniki odličnega odvetnika da zgubiš use kokla stara požrešna

O tvojem besednjaku nima smisla izgubljati besede. Preberi si zakon. Če posredujejo sosedje da sta glasna, je to kršitev hišnega reda. Noben odvetnik ne bo nič stozil, malo bolj poznam zakonodajo kot ti.

https://zakonodaja.com/zakon/sz-1/103-clen-krivdni-odpovedni-razlogi

Anonimna513, 07.01.2025 ob 22:58

O tvojem besednjaku nima smisla izgubljati besede. Preberi si zakon. Če posredujejo sosedje da sta glasna, je to kršitev hišnega reda. Noben odvetnik ne bo nič stozil, malo bolj poznam zakonodajo kot ti.

https://zakonodaja.com/zakon/sz-1/103-clen-krivdni-odpovedni-razlogi

tak poznaš zakonodajo kekec da še zdaj galamim po 20 letih kajneda:D daj malinovec pejt delat neki ne pa srat tukaj pa češnj prodavat 😀 iz prakse mi daj primer kekc ne pa kr neki 😀 pa hočem enga videt da se vmeša v moj lajf..pa mislim da več dihal pol nebo..kake budale ste vi slovenske zaostale res..sam smejim se cel dan že..ni čudno da nas imajo vsi za bedake in za balkan

Prva alineja  člen 103.  pa definira ravnanje z stanovanjem-,z svojim ravnanjem delajo škodo na stanovanj, razbita vhodna vrata. Tukaj ima gladko vse možnosti za krivdno odpoved, samo pisno naj da, navede razloge, sklicuje se na  103. člen.

Najbolje, da jo steras, čimprej. Za stanovanje bodo

stali v vrsti. Sam veš, kajne vrste ljudi se izogibaj.. bo kar treba biti kar diskriminatoren.

Pa ti nisi normalen, kakšen besednjak! Ajde, še enkrat v prvi razred, v šoli te bodo naučili malo kulture!! Pa mama naj gre zraven, ker te tud ni nič naučila!!

pri nas je bilo podobno, dokler je bila najemnica sama, je bilo ok. Potem si je našla tipa, on stalno hodil k njej, pa ok. sej ne rečem, če je mir. Ampak je bil problematičen, večkrat pijan, razgrajal že na hodniku, potem se je kar preselil k njej, sosedi so me obveščali, da je non stop galama, imel je tudi on potem pri njej svoje moške obiske, ki so pozno v noč vsi skupaj na balkonu sedeli, kadili, pili, delali nered itd..v glavnem, pri najemniku nikoli ne veš kako in kaj. Ko sem omenila, da bi se izselila, da tako ne gre, nista hotela slišat za to. Na srečo sta se potme skregala, čez par mesecev pa je še ona šla, ker je dobila drugje službo.

Daj ji ultimat, da se popravi škoda. Če ne bo jo, jo ven vrzi in njenega porivača, ki ga je brez tvojega dovoljenja notri naselila. Notri je in ne plačuje stroškov po osebi. Uničuje tuje premoženje.

Upam, da si vsaj pametno zastavil pogodbo. Enoletno pogodbo in v pogodbo vključil člen z neposredno izvršbo.

Luzerji lenuharski bodo vpili, da se izkorišča najemnike. Luzerji kupite si svoje stanovanje, zgradite si svojo hišo in ne bo treba v najem. Aja, saj res. Bo treba delat, varčevat, vzet kredit, se odpovedovati marsičemu… To pa ne bi. Vemo v katerem grmu zajec tiči in kam pes taco moli. No davkoplačevalci vam tudi ne bodo gradili hiše, podarjali stanovanj. Ne glede na to kaj vam je lenuharski mesečnik obljubil.

Moj znanec je imel podobno situacijo. Je hitro uredil s pomočjo profijev.

Ona ni podanjamenci ampak najemnica, a se boste že enkrat naučili uporabljat pravilen termin.

Legalis, 08.01.2025 ob 18:19

Ona ni podanjamenci ampak najemnica, a se boste že enkrat naučili uporabljat pravilen termin.

še enkrat preberi

govorimo o najemnici ali podnajemnici?

New Report

Close