Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ne uspe mi zanositi….;(

ne uspe mi zanositi….;(

14 dni nazaj sem se poročila, tako sem srečna z njim, imam sina starega 7 let iz prejšnje veze…Zdaj pa si obupno želim spet postati mamica. Z njim…želim mu ga dati…pa ne gre in ne gre…konec januarja sem si odstranila mireno, pravijo počakaj eno ali dve menstruaciji, potem pa akcija…toliko testov sem že naredila, da so se mi že zagabili…jih ne maram več delat…ker potem sem tako žalostna…;( kolegica je zanosila dva meseca po mireni.Zakaj meni ne uspe? Sem že prestara? (34 let…oba sva isto) Kaj delam narobe? Strah me je dejstva, da nekdo ne more imet….da je z nekom nekaj narobe…ali je pač samo prehitro še? Obupana sem že…ker si ga tako močno želiva….;( Najbolj me pa boli, ko gledam nekatere, katerim ne bi dala otroka niti pod razno…men ga pa bog ne da….eeeehhhhhh….;( Samo ven sem dala…Hvala.

Ce si mireno odstranila konec januarja, pocakala 2 cikla sta začela na otroku delat konec marca. Zdej je zacetek junija. Vedi, da ima zdrav par vsak cikel približno 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} moznosti, da zanosti, pa se to le v primeru da imata odnose v pravem delu cikla – ko zenska ovulira. Ce po enem letu ne uspe, se priporoca obisk pri ginekologu, prej pa to ni potrebno

Se tole, teste se gre delat ob izostanku menstruacije, prej nima smisla. Tako da mi res ni jasno kako si jih lahko tok velik nardila.

Hvala…maah jaz sem jih kar naprej delala…pred in po…aaaahhhhh….si me malo potolažila…hvala….;)

Ce delas teste pred izostankom menstruacije obstaja velika verjetnost da bo test lažno pozitiven/negativen. Cemu naj bi sluzil test po menstruaciji pa mi sploh ni jasno.
Kupi si raje teste, ki pokazejo kdaj ovuliras – da bosta vedela kdaj v akcijo 🙂 za najboljso kakovost sperme (beri; z najvisjo vsebnostjo spermijev) pa priporocajo odnose na 2-3 dni. Ne obremenjuj se s tem prevec, bodi sproscena, zivi zdravo, pa se moznosti za zanositev takoj povecajo.

malo poguglaj o savini atai, o njeni vadbi, ki temelju na uravnavanju žlez in posledično hormonov…

Preveč si nestrpna, preveč si želiš in postajaš že prav obsedena s tem. Zanositi ni tako kot pritisniti gumb. Zanosiš takrat, ko najmanj pričakuješ. To ti govorim iz lastnih izkušenj.
Predvsem se sprosti in ne misli na to. Postavi si kakšne druge prioritete. Če si drugače fizično zdrava (oz. sta oba zdrava) boš zanosila, ko si boš najmanj mislila. Srečno!

Stvar je vtem, da lahko zanosiš samo 5 dni v mesecu. Razumela?
Ovulacija traja 1 dan. Takrat se sprosti jajčece iz tvojega jajčnika.
Spermiji preživijo do 5 dni. Torej, če je prišlo do odnosa 5 dni preden si sprostila jajčece, lahko zanosiš.

tvoje jajčece živi samo 1 dan! Po ovulaciji (ko jajčece odmre – recimo), ne moreš več zanosit.

Kako veš kdaj imaš ovulacijo? Lahko kupiš teste ovulacije, ki so pozitivni že par dni prej. Za nalašč, da veš, da takrat res moraš seksat. LAhko si meriš bazalno temperaturo… Lahko na približno računaš seredino ciklusa – takrat naj bi bila ovulacija.

Računski primer: Menstruacijo imaš na 26 dni.
Sredina od 26 je 13. Načeloma bi bila takrat ovulacija. Štetje začneš s prvim dnevom menstruacije in ne zadnjim.

26 : 2 = 13
13 – 5 (5 dni preživijo spermiji) = 8
Torej nujno seksaš med 8 in 13 dnem. Torej če tko pogledaš, je to kar kmalu po menstruaciji.

ŠTEKAŠ?

Probaj tako en mesec, lapa 3 mesece. Brez veze je namreč rečt dohtarju, da se trudiš – ne vem – 1 leto, pa sploh ne veš kdaj si plodna.

To, kar sem ti povedala ni zakomplicirano. Upam, da si razumela.

Srečno. Prepričana sem, da bo naslednji mesec uspelo. (pa nikar ne delaj testa, dokler ti vsaj par dni ne zamuja, no).

Joj, saj vem, da so to zelo resne stvari, če je želja velika, ampak ti si res en tak nestrpni živček, pa čisto po nepotrebnem. 🙂 V bistvu resno poskušata šele tri mesece, to ni nič. Poleg tega delaš očitno teste za brez veze, par dni po izostanku menstruacije ga naredi in to naj bo to. Če ti menstruacija ne izostane oz. pride, ko naj bi, pa sploh nimaš kaj delati testa.

Pa kot so ti že napisale – bistveno je, da spremljaš, kdaj imaš ovulacijo in akcija takrat. Ali pa pač cel mesec vsak drugi dan, tako tudi ne moreš zgrešiti plodnih dni.

Predvsem pa ne obupuj, kot da se trudita že leta. K zdravniku se gre šele po enem letu neuspešnega poskušanja, prej se zanositev sploh še ne smatra za problem.

New Report

Close