Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ne vem vec kaj naj naredim s hcerko… cisto je ponorela

Ne vem vec kaj naj naredim s hcerko… cisto je ponorela

Pozdravljeni,

 

ko je bila hci stara 4 leta mi je umrl moz. Od takrat dalje sva samo mi 2.

Firma kjer sem delala je propadla, ko je bila stara 11 let. Sedaj sem ze 3 leta tukaj kjer delam 3 smene.

Z hcerko sem se ukvarjala. Ampak nisem mogla imet nadzora, ko sem delala nocne.

Zadnjic je smrdela po cigaretih in pivu (kpt ze veliko krat prej), ko sem imela nocno. Pred tem pa je par krat bilo stanovanje celo razmetano, sosedi so se prisli pritozevat, ker je povabila nekaj “prijateljev” in so zvecer nabijalo glasbo.

Ena starsejsa ze upokojena soseda mi je rekla, da je vidla hcerko kako je prisla domov v jutranji uri. Tista soseda vcasih ne more spat in gre na balkon ob enih, veh, treh ali stirih zjutraj pa je na balkonu na zraku dokler pac ne gre spat.

 

Sem jo skregala, ko je imela “prijatelje” pri nas zvecer. Ampak me ni jemala resno.

Enako za alkohol in cigarete, sem jo skregala, brez nekega dretja. Sem ji tudi povedla kako me skrbi, ker ne vem z kom pije. In naj bo – ce ze misli pit – previdna kje in z kom pije. Pa tudi koliko spije. Sem ji rekla, da nima kaj popivat, ampak ker vem, da ne bo poslusala, sem jo se z tem opozorila, ds ce me ne misli ubogat naj bo vsaj previdna. Enako za cigarete. Sem rekla da je premlada za take stvari in ce njeni prijatelji imajo kak vpliv nanjo, da jo nagovarjajo, to niso pravi prijatelji.

Se huje pa je, ker mi je vkradla denar, ki ga imam za v trgovino. Doma imava eno denarnico, ki je samo za trgovino -za hrano. Not dam po 50€, ko mi cas ne dopusca gre v trgovino ona… no in tako vem, da sva imele pribljizno 40€ in denarja vec ni. Je rekla da je rabla, ker je hotla ven z prijateljicami in je pac vzela.

Z mamo nima dobrih odnosov, ker me je tepla (veliko krat brez razloga, ker je bila zivcna), ko je bila hci mlajsa jo je par krat samo pazla dokler je no 1x vdarila, ker ni zelela jesti (ni zelela jest kurjuh jeterc, ker tega pac nima rada). Od takrat dalje je nikoli vec ne dam pazit k mami. Moj oce je umrl pri 49ih zaradi raka na pljucih.

Babica in deda od pokojnega moza pa zivita skoraj 2 uri stran od mene. Tako, da neke pomoci ravno nimam. Hcerke ne morem vozit 2 uri stran, ce ima solo.

 

Nobenega dejanja ne obzaluje. Pije, kadi, se klati naokoli, krade… doma ima tjdi mejkap, ki ga tudi z zepnino ni mogla kupit, ker zadnja 2 meseca ji nisem dala zepnine -da ne bo kupovala cigaret, alkohola… ampak vseeno ima nov mejkap tako, da slutim, da bi se lahko po trgovinah kradla… ona pravi, da je mejkap od prijateljice.

Vem, da zadnjo zepnino, ki sem ji dala je ze davno zapravla.

Bojim se, da se druzi z takimi, ki so +18 ki lahko kupujejo alkohol/cigarete.

Doma se nikoli ni grdo govorilo pa mo govori VTIHNI PRASICA, ko ji povem, da kar dela ni pametno.

Danes sem ji rekla naj pomije posodo za sabo (se pred kakim letom je vedno pomagala in pospravila za sabo). Pomiti ni zelela ko se je vstala in hotela it iz kuhinje sem se vstala tudi jaz in sem rekla “ne pomit” pa me je hotela potisnit v steno.

Jaz sem jo lepo vzgajala a pod 24 urnim nadzorom jo seveda ne morem met.

Ves cas sem namenjala njej. Meni niti ni bilo do spoznavanja novih moskih. Vsak trenutek sem prezivela z njo, ko sem lahko.

Ne vem kaj naj se naredim… psiholog?

Grdo obnasanje traja  malo manj kot leto. To druzenje, letanje ven, smrdenje po cigaretih to pa traja kaksnih 6-7 mesecev.

Uuu jee

Evo odajem komentar

Do psihologa.

14 je stara, puberteta, najstniska leta, …

Pozdravljeni,

 

Razumem, da se znajdete v težki situaciji s svojo hčerko in da ste zaskrbljeni zaradi njenega vedenja. V takšnih primerih je dobro poiskati pomoč strokovnjakov, kot je psiholog, ki vam lahko pomaga razumeti vzroke za njeno vedenje in vam svetuje glede možnih pristopov za reševanje težav.

 

Psiholog bo lahko ocenil situacijo in vam svetoval, kako se spopasti s težavami, s katerimi se srečujete. Lahko vam pomaga pri vzpostavljanju komunikacije s hčerko, postavljanju mej in pravilih ter pri iskanju načinov za izboljšanje odnosa med vama. Prav tako vam bo lahko nudil podporo pri soočanju s težkimi čustvi, ki jih doživljate v tej situaciji.

 

Poleg tega lahko poiščete tudi pomoč v lokalnih organizacijah ali skupinah za starše, ki se ukvarjajo s podobnimi težavami. Tam lahko dobite praktične nasvete in delite izkušnje z drugimi starši, ki so se morda že srečali s podobnimi izzivi.

 

Pomembno je, da ohranite odprto komunikacijo s svojo hčerko. Poskusite ji jasno izraziti svoje skrbi in razložiti, zakaj je določeno vedenje neprimerno ali nevarno. Poskusite vzpostaviti spoštljiv dialog in ji pustite, da izrazi svoje stališče. Pomembno je, da ji daste občutek, da jo razumete, vendar hkrati postavite jasne meje in pričakovanja.

 

Vsekakor se posvetujte s strokovnjakom, da vam bo lahko nudil individualno prilagojene nasvete in podporo glede vaše specifične situacije.

jaz bi jo stovku da bi kri scala. da ne bo pomote nikogar ne pozivam k temu ali kakemu kaznivemu dejanju, samo povem kaj bi jaz naredil. te mlade ku…so najhujše, vprašanje če že ne cuza k..za denar pa fu….

Manjka strog očetovski lik, ki bi jo postavil na svoje mesto. Ker nimaš sama dovolj jajc, da bi ji odločno postavila meje, imaš probleme.

Razumem te. Pa še kako! Isto, vleče se že 3 leta, konec leta bo 18. Ne dela šole, ne dela, ne morem ji nič.

Hišni pripor.

Jasno postavi pravila; kadila si – en teden pripora in redno čiščenej stanovanja, pila si – en teden pripora in čiščenje, oboje – dva tedna.

Zmerljivka – dva tedna takoj. Plus opravičilo. Če ga ni, se dodaten teden.

In v hišnem priporu ni obiskov prijateljev doma. Samo šola in domov.

Tak pripor lahko ti planiras ce delas do recimo 14.00 ali 15.00 pa si potem dalje doma.

Ce pa ti komaj zacnes siht popoldan in gres ze od doma preden ona pride potem pa z tega nic ne more bit.

Kot prvo išči si službo ki ne bo imela 3 izmene. Na žalost sta sami za vse, ampak otrok tudi rabi vsaj eno osebo na katero se lahko zanese. Koliko si aktivno prisotna ko si doma?

Kot drugo dorečita pravila in posledice če se pravil ne drži. In tega se drži tudi ti.

Psihiatra so ti gor že svetovali. Glede na tvoje razlagi, ga rabita obe.

Drugače pa – od kje ji denar za čike in alko? Krade samo doma. Da bi meni otrok ukradel denar za hrano – sploh  ni problem, bo pa brez hrane. Kupila bi je samo hlebček kruh in mleko in naj to je cel teden. Hkrati bi ukinila denar za hrano in denar za žepnino. Žepnino dobi ko se poboljša.

Zgodba tipične ženske od dol.  Smena. Smena ni slovenska beseda.

k Darwinu jo pelji za nekaj dni.

Ne zatiskajte si oci. Punce lahko zasluzijo za vsamim ogalom. Hudica…se ven ne rabi it…samo kako sliko poslje za 5 eur.

Sem rekla, da sem uknila zepnino. A to ne pomeni, da ona ni z takimi, ki imajo denar za to. Torej je morda kdaj kupla z zepnino. Njena zepnina pa tudi no kaj velika bila. Tako, da ce ze je 80% casa bila z nekom ki si lahko take stvari privosci.

 

Vsi so pametni o sluzbah na forumu. V realnosti pa se nova sluzba ne dobi cez noc. No, se dobijo lahko samo tiste slabe. Ki so enak ali se vecji drek kot sedanje sluzbe. Tudi sodelavka isce pa je stara 55, torej je starejsa od mene (jaz sem 47 torej se blizam 50im nisem vec rosno mlada) za veliko delodajalcev smo ze v takih letih za odpis.

Sigurno bi vec kot 50% ljudi sluzbe pustilo ce bi jih dobili cez noc. Pa ce bi dobili boljse sluzbe.

Sem ze pisala prosnje, bila klicana na razgovore tu se je pa tudi stvar koncala.

Ne recem, da nove ne mores dobit sploh, v realnosti pa lahko mine dosti casa, da jo dobis.

 

Prisotna sem koliko sem lahko. Logicno pa je, da ce imam nocno, potem morem tudi se podnevi nekaj casa naspat.

Ce delam zjutraj je najbolje. Sicer pa tudi takrat, ko delam zjutraj dostikrat ne zeli po soli domov. Hodi naokoli. Klicem, klicem se ne javi. Mogoce poslje sms, da pride kasneje. Prihaja domov ob 6ih, 7ih, 8ih, 9ih 10ih zvecer med tednem.

Si v proizvodnji?

Odgovor na objavo uporabnika
Kolorado, 29.10.2023 ob 19:29

Zgodba tipične ženske od dol.  Smena. Smena ni slovenska beseda.

Sem slovenka, ampak to sploh nima nobene veze. No tud talar (torej kroznik, da bos fina gospa razumela) ni slovenska beseda, pa jo vseeno uporabljamo… en izmed primerov. Pa morda basta (torej dovolj). Kot da ti vedno govoris samo knjizno… v kaj se vse vikate.

In da ti se nekaj povem… cist vsi tukaj govorijo SMENA. Sem jutranja smena, nocna smena itd. Pa tak je brezveze to tebi razlagat.

Csd…pa v enote ali pa zavod. Tam bo pod kontrolo ta čudna leta pubertete.

Ti si zgleda že zaribala…

Najbolje jo za nekaj časa umakniti od te družbe… zdaj ciki in alkohol…kasneje droge…potem pa…ni več pomoci

Bodoča kurba bo. Če ni že. Ćefurski geni.

tale zadnji komentar zmaga. Komentar tedna. 😊😊😊😊😊😊

Joj..

Najprej naj te malo potolažim, morda pa le ni tako hudo kot je videti… Najstnica je. Se bo našla v kakem dobrem delu in tam spoznala prave prijatelje bo tudi slabe navade opustila. Ne vem kje delas, a beres se kot zelo dobra oseba, vestna in pridna. Ker se blizajo prazniki bi morda lahko obe  pomagali v kaksnem humanitarnem drustvo/zavodu/domu obiskale kasnega starostnika. Morda lahko posvojita kaksnega kuzka?
Pa Tudi ti. Le spoznaj koga <3 življenje je lepo. Vse bo dobro. Posiljam ti en objemcek.

pisi kuci propalo

Resi vaju edino strog nadzor in meje

Cesar pa ob svojem urniku in pomanjkanju avtoritete ne mores dosec

Takoj se obrni na csd in daj prošnjo za namestitev v zavod. Tam jo bodo imeli 24 ur pod nadzorom in jo primorali, da vsaj srednjo šolo spaca do konca.  Če boš čakala, bo kmalu prestara za sprejem in potem jo boš imela na grbi brez srednje šole, brez šihta, zafiksano in alkoholizirano, tepla te bo, svinjala in kradla in nič ji ne boš mogla. V zavodu bo pa imela nadzor, medtem ko boš ti v miru delala. Če bo pridna, bo za vikende prišla k tebi, seveda vikende, ko si ti frej. Morda se toliko nakulira, da bo po končani sš šla še študirat, ali pa delat in bo živela normalno življenje. V takih razmerah, ko si pa ti izčrpana in odsotna in brez moči ustvariti red doma, pa bo punca samo dokončno propadla in ti z njo.

Recimo da gre v zavod.

Zjutraj gre “v solo”.

Nazaj pride ob 22.00/23.00

Kaj zavod naredi v tem primeru?

Pozdravljeni,

Razumem, da se znajdete v težki situaciji s svojo hčerko

Vsekakor se posvetujte s strokovnjakom, da vam bo lahko nudil individualno prilagojene nasvete in podporo glede vaše specifične situacije.

Ha, ha. Idiotizem ne pozna meja.

Edino kar pomaga je fotr (ta prav, ne neko levičarsko woke pezde), da udari po mizi in naredi red. To otroci upoštevajo in spoštujejo. Samohranilke pač ne. Otrok rabi oba starša, tko to pač je.

 

New Report

Close