Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne verjame v monogamijo

Ne verjame v monogamijo

Pred enim letom sem spoznala sanjskega tipa, takega za katerega rečemo, da je za oženit. Po dveh, treh zmenkih mi je povedal, da ne verjame v monogamijo. Pa sem si mislila ok, ti kar flancaj svoje. Boš videl kako bova midva to lepo speljala.

Pred dnevi pa mi je povedal, da nisem edina v njegovem življenju. Skoraj me je sezulo. Tega po letu veze nisem pričakovala. Pravi, da ljubi mene, da si brez mene težko predstavlja življenje, da želi, da sem mati njegovih otrok, vendar ga zanimajo tudi druge in da je zaradi tega lahko meni boljši partner. Pravi, da ni potrebe, da najina veza zaradi tega trpi in ne vidi razloga zakaj bi kakorkoli drugače gledala na najino vezo. Tega ne razumem!!!

Sedaj pa razmišljam, se mu lahko odpovem. Saj je v čustveni vezi z mano, pri drugih gre le za telesno zadovoljitev, za malo svežega vetra, kot rad reče. V glavi imam pravi kalejdoskop, ki se noče umiriti. Ne vem kako naj to razumsko predelam, kaj šele po čustveni plati, po drugi strani se zavedam, da mi je vse odprte karte dal na mizo, ko sva se spoznala, ne vem kako bi živela brez njega. Kdaj mi je žal, da sem se spustila z njim v take globine.

Ko bi pa vi ravnali? Bi ga pustili, se iz štarta sploh ne bi z njim zapletli?

in kako gleda na to, da bi tudi tebe lahko zanimali drugi?

vsak po svoje, ampak jaz se take veze pač ne bi šla.

Daj nehaj no, on bi imel tebe dom spravljeno, z drugimi bi se pa telesnim užitkom predajal. Kaj si nora? A ima zlatega, da si pripravljena trpeti tako ponižanje?

Lepo da je povedal. Ampak ne hvala. Želim imeti nekoga, ki razmišlja kot jaz, ki mu je zvestoba vrlina. Razmišljam… če se lahko vse prosto “žge” bo enkrat mogoče prišlo še do kakega zbližanja tudi na čustvenem področju. Pa bo rekel – lej si pač ena mnogih, občasnica, sedaj je top of the top druga.  Kot bi bila del harema.

Meni to pač ni. Nikjer ne piše, da mi bo partner vedno zvest ali da se meni (ali njemu) ne more zgoditi zaljubljenost. Ampak v teh stvareh sva oba neomajna – zvestoba, kot steber družine. Če to podereš, vse pade. To, da imava vsak svojo svobodo brez preverjanja, ljubosumnih izpadov itd. mi zelo veliko pomeni. Če bi obstajal dvom, da sem zvesta (ali da mi je zvest) bi sledilo preverjanje, teženje, nezaupanje.. Ne preverjam, ne tečnarim, ne pregledujem, ker vem (in to je jasno tudi njemu), da mi nezvestobe ne bi mogel skriti. Če bi mu nekako uspelo skriti vsaj za krajši čas pa bi sigurno prišlo naokoli. Slej kot prej bi se razkrilo.

Jaz se že v začetku ne bi spuščala v prav nič s takšnim, ker mi ni na istem nivoju kot sem sama.

Tudi ne vem, zakaj te je tak shock, če ti je že vse lepo na začetku povedal, kako in kaj?

Bogve kakšne spolne bolezni ti tkole domov nosi takle kurbež, ki se goni naokrog. Te to nič ne skrbi??

Tale tvoj je pravi sanjski moški. Bodi pametna, znebi se ga preden bodo v to vajino zgodbo vpleteni še otroci.

To so moški, ki si najdejo pridno in luštno žensko, za katero menijo, da je dovolj dobra za kazat okoli in da bo mama otrokom ter skrbna kar se doma tiče. Za spolnost je pa vseeno, ker je “k…..”. Edina dobra stvar v tem je, da je bil takoj na začetku  poštev, ti pa žal njegove iskrenosti nisi resno vzela. Tako da očitno je pri njemu sprejmi ali pusti. Normalna ženska pa se itak tega ne more iti. Pa da kljub temu ne misliš, da je vajin odnos, veza varna … Ne glede na vse, ko bo dobil boljšo verzijo, te bo zamenjal. Takšni pač ne doživljajo osebe kot subjekt, ampak kot spolni objekt. Sanjski moški?! Za tem njegovim vedenjem je, verjemi, še marsikaj drugega, kar še ne želiš vedeti o njem. Tvoje življenje, tvoja odločitev.

Dekle, naj te noge nesejo čim dlje in čim hitreje. Iz pisanja razumem, da nimata suonega premoženja, be rabita niti skuPnega otroka. Razumeš?

Vse ti je povedal na začetku, zdaj ti pa ni jasno?

Ne štekam, a bi ti moral napisat, pa štempelj gor?

Žal si se ujela v tipično žensko utvaro, ob meni se bo spremenil. Pa se ni. Bodi iskrena do sebe, do svojih občutkov. Je to to, kar si želiš? Če odgovor ni 100% ja, čim prej odidi in si pusti prostor za nekoga, ki bo razmišljal podobno kot ti. Pomisli, otrok v taki zvezi?! Samo, če sta oba 100% prepričana, da si želita tak odnos, pa še to se lahko s časom spremeni. Razumem, da se mu težko odpoveš, ampak bolje zdaj, kot kasneje. Če zmoreš, pa seveda lahko ohraniš odnos in znižaš svoja pričakovanja, dokler tudi ti ne spoznaš koga, ki ti bo bolj ustrezal. Samo pazi, da ne ostajaš zato, ker upaš, da se bo spremenil. Če zdaj ne boš pokazala odločnosti in sprejela odločitve na podlagi svojih občutkov, vajina zveza nikoli več ne bo uravnotežena in enakopravna.

Jooooj. A boš res zatrla svoja čustva in samo sebe, samo zato, da obdržiš nekoga, ki te ne ceni niti malo. Partnerstvo je odnos v dobrem in slabem. In tukaj jaz ne vidim nič dobrega zate.

Ljudje smo različni. Različno razmišljamo. Različne stvari so nam pomembne. Najbrž imamo tudi različne vrednote.

S takim človekom, ki ne deli podobnih mnenj in vrednot, se ni pametno sploh zapletat. On je bil že od začetka pošten – ne verjame v monografijo. Ampak ti pa verjameš, a ne? Tule kompromis ni možen.

Bo najbolje iti naprej in poskusiti najti nekoga, ki si resno zvezo dveh ljudi predstavlja podobno kot ti.

Saj je v čustveni vezi z mano, pri drugih gre le za telesno zadovoljitev, za malo svežega vetra, kot rad reče.

Pošteno povedano in realno. Nekatere ženske pač nisu realne glede moške nature. In zato su na koncu “razočarane”. Pa čeprav gre samo za njihovo iluzorno budalaštino.

Če moški pride vsak večer domov spat – je to dobar mož! Kaj pa čez dan dela pa nima žene kaj brigati. To je čisto njegova zasebna stvar!

Še ena ki ji je dec povedal že na začetku kakšen je, pa si je mislila da ga bo spremenila 😀
Dečki mamo radi sveže meso. Pika. Konec. Lahko se pretvarjamo pred vami da ste za nas edine, ampak ko gre mimo nas ena sveža postavica v zgodnjih dvajsetih, se nam vedno malo zatakne pogled.

Ne vem sicer zakaj ga nisi hotela slišat, deca ne moreš spremenit, Hollywood ti je prodal napačno idejo. Dejstvo je, da si v teh tvojih čustvenih globinah sama in da je vajina zveza popolnoma zlagana. Poligamnost gor ali dol, par zelo zaljubljen tvoj tip nikoli ni bil, če že od začetka rabi drugo pa tretjo pa v glavnem še vse ostale zraven. Jaz? Spokam in grem najti nekoga, ki je bolj po mojem okusu. Saj ga boš hitro pozabila. Sploh po tem, ko srečaš naslednjega. Ampak naslednjega pa dejansko poslušaj. Ne si spet ustvarit svoje pesmice v glavi.

Samo s tabo je v čustveni zvezi, z vsemi ostalimi pa le v fizični? Nehaj biti butara in ga načevljaj!

Pa si še ti najdi mal “svežega vetra”, da vidiš, kako bo ti njemu odgovarjala…

Čimprej pojdi od njega, tega ne boš predelala nikoli. Moraš bit tak tip ženske-ti pa nisi, ker se o tem sprašuješ. Jaz sem imela sanjskega zlatega tipa za oženit 3 leta, pa se je po 12 dneh zaljubil v sestrično in se prišel celo pohvalit kak mu ga dobro obdela….pol pa je videl, da ga nočem več pa je samomore delal…

Ženska pojdi čimprej-ni to tvoj sanjski verjemi.

Se samo meni zdi, da se svet resnično vrti v precej narobno smer, ali pa sem jaz za časom in teh svobodomiselnih zadev ne razumem več dobro. V zadnjih mesecih sem večkrat slišal, da se gredo pari dejansko odprte veze. Oprostite, ampak tega ne razumem.

Ljudje po naravi nismo monogama bitja in nam je to bilo družbeno vsiljeno. Marsikdo se tega zave in želi živet v kakšni drugi obliki zveze. Tvoj partner je bil tu iskren in povedal ze takoj, kar je res zelo zelo fer.

Za razliko od njega 80-90% moskih vara za hrbtom(tisti ki pa ne, pa verjetno ne dobijo kandidatke), njihove žene pa se tukaj na forumu zgrazajo nad iskrenostjo tvojega partnerja.

Iz starta se sploh ne bi zapletala z njim. Ce sem jaz za zvestobo ima da je tudi on. Tu sploh ni kaj za razpravljat.

Odgovor na objavo uporabnika
papagaj, 16.09.2021 ob 00:08

Še ena ki ji je dec povedal že na začetku kakšen je, pa si je mislila da ga bo spremenila 😀
Dečki mamo radi sveže meso. Pika. Konec. Lahko se pretvarjamo pred vami da ste za nas edine, ampak ko gre mimo nas ena sveža postavica v zgodnjih dvajsetih, se nam vedno malo zatakne pogled.

Na srečo imajo pa ženske rade staro, postano in gnilo meso, a ne? Oziroma, ti si vsaj tako misliš. Žensk privlačni mladci nič ne ganejo, kajne?

Vrtenje sveta, 16.09.2021 ob 10:53

Se samo meni zdi, da se svet resnično vrti v precej narobno smer, ali pa sem jaz za časom in teh svobodomiselnih zadev ne razumem več dobro. V zadnjih mesecih sem večkrat slišal, da se gredo pari dejansko odprte veze. Oprostite, ampak tega ne razumem.

Tudi jaz na žalost opažam isto … Svet gre v popolnoma napačno smer. Vejamem v monogamijo. Želim si srečne družine, kvalitetnega odnosa z možem, pogoj za to pa je zvestoba, predanost in skrb za najdražje.

Se pravi, ker ti on ni hotel lagat in ti je povedal po resnici, si si pa sama dalje lagala…. no, že to je dosežek, pol ti pa še rata bit presenečena, ko izveš 😉

Amalija586, 13.09.2021 ob 14:45

Pred enim letom sem spoznala sanjskega tipa, takega za katerega rečemo, da je za oženit. Po dveh, treh zmenkih mi je povedal, da ne verjame v monogamijo. Pa sem si mislila ok, ti kar flancaj svoje. Boš videl kako bova midva to lepo speljala.

Pred dnevi pa mi je povedal, da nisem edina v njegovem življenju. Skoraj me je sezulo. Tega po letu veze nisem pričakovala. Pravi, da ljubi mene, da si brez mene težko predstavlja življenje, da želi, da sem mati njegovih otrok, vendar ga zanimajo tudi druge in da je zaradi tega lahko meni boljši partner. Pravi, da ni potrebe, da najina veza zaradi tega trpi in ne vidi razloga zakaj bi kakorkoli drugače gledala na najino vezo. Tega ne razumem!!!

Sedaj pa razmišljam, se mu lahko odpovem. Saj je v čustveni vezi z mano, pri drugih gre le za telesno zadovoljitev, za malo svežega vetra, kot rad reče. V glavi imam pravi kalejdoskop, ki se noče umiriti. Ne vem kako naj to razumsko predelam, kaj šele po čustveni plati, po drugi strani se zavedam, da mi je vse odprte karte dal na mizo, ko sva se spoznala, ne vem kako bi živela brez njega. Kdaj mi je žal, da sem se spustila z njim v take globine.

Ko bi pa vi ravnali? Bi ga pustili, se iz štarta sploh ne bi z njim zapletli?

Ne sekiraj se, nobenga problema ni. Ti odgovorim s tvojimi besedami: “ti kar flancaj svoje, boš videla, kako bosta to poliamorno vezo lepo speljala.”

New Report

Close