Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne verjame v monogamijo

Ne verjame v monogamijo

Odgovor na objavo uporabnika
Vrtenje sveta, 16.09.2021 ob 10:53

Se samo meni zdi, da se svet resnično vrti v precej narobno smer, ali pa sem jaz za časom in teh svobodomiselnih zadev ne razumem več dobro. V zadnjih mesecih sem večkrat slišal, da se gredo pari dejansko odprte veze. Oprostite, ampak tega ne razumem.

Kaj je tu nerazumljivega? Ti po kmečko povem: skupaj so zarad dnarja, družbe, podpore in otrok, kavsajo pa z drugimi tudi. Eto. Saj ni neka raketna znanost.

Amalija586, 13.09.2021 ob 14:45

Pred enim letom sem spoznala sanjskega tipa, takega za katerega rečemo, da je za oženit. Po dveh, treh zmenkih mi je povedal, da ne verjame v monogamijo. Pa sem si mislila ok, ti kar flancaj svoje. Boš videl kako bova midva to lepo speljala.

Pred dnevi pa mi je povedal, da nisem edina v njegovem življenju. Skoraj me je sezulo. Tega po letu veze nisem pričakovala. Pravi, da ljubi mene, da si brez mene težko predstavlja življenje, da želi, da sem mati njegovih otrok, vendar ga zanimajo tudi druge in da je zaradi tega lahko meni boljši partner. Pravi, da ni potrebe, da najina veza zaradi tega trpi in ne vidi razloga zakaj bi kakorkoli drugače gledala na najino vezo. Tega ne razumem!!!

Sedaj pa razmišljam, se mu lahko odpovem. Saj je v čustveni vezi z mano, pri drugih gre le za telesno zadovoljitev, za malo svežega vetra, kot rad reče. V glavi imam pravi kalejdoskop, ki se noče umiriti. Ne vem kako naj to razumsko predelam, kaj šele po čustveni plati, po drugi strani se zavedam, da mi je vse odprte karte dal na mizo, ko sva se spoznala, ne vem kako bi živela brez njega. Kdaj mi je žal, da sem se spustila z njim v take globine.

Ko bi pa vi ravnali? Bi ga pustili, se iz štarta sploh ne bi z njim zapletli?

Če zelis čez par let zbolet psihično,potem ok,no morda zboliš tudi fizično.

Kaj pa če bi še ti njemu povedala, da se z nekom do bivaš samo zaradi seksa. Boš hitro videla kako on verjame ali pa ne verjame v monogamijo.

Midva tudi ne verjameva v monogamijo, ker je nenaravna. Seveda to velja za obe strani…. zato pa si privosciva tudi kje drugje, in ravno nasprotno, mene nic ne moti… vcasih tudi gledam in se mi zdi prav sexy, ko gledam, kako ona uziva ko jo drug poriva… nevem kje je tu tezava,

tezava je samo za zafrustriranke tukaj na forumu

bi ti bilo, 16.09.2021 ob 15:01

Ne sekiraj se, nobenga problema ni. Ti odgovorim s tvojimi besedami: “ti kar flancaj svoje, boš videla, kako bosta to poliamorno vezo lepo speljala.”

Nisi samo zabita, v globino zabita si! vlij cement gor in se dol pokrij!

s teboj je v čustveni vezi z drugimi pa samo fizično? aneda, raje sama spravi v treske…takim biserčkom ni za pomagati.

Res me zanima kako je po enem letu???

Drugače pa tip je bil pošten, kam lepše kot to! Ti pa ni nujno da si bila do njega poštena ker si mislila da si ga boš priredila po svojem okusu.

Ja to delate ženske, hočete vzgajat partnerja nekako tako kot otroke in to tako kot ste si vi zamislile!

Dajte no, nihče ni vaša last!

Zveza je veliko več kot samo neka prisiljena zvestoba! In ja dajte se pogledat tudi vi v svojo bit, in si priznajte da vam pogled velikokrat zaide tudi kam drugam!

Resno? 😀 A smo lahko še bolj deluzivni? 🙂

To bi laufalo samo v primeru, da bi tudi ti podobno razmišljala… Njega imela za očeta svojih otrok, vseeno pa bi se dobivala z drugimi. Pa še v tem primeru vprašanje, kako dolgo bi tako šlo. Ker, oprosti, da nekdo tako razmišlja, ne pomeni nič drugega kot to, da nisi prava zanj (razumsko ja, verjetno izpolnjuješ večino pogojev za njegovo popolno družico, a manjka tista čustvena komponenta, kemija, energija) ampak ker se boji, da boljše ne bo našel, te bi imel za rezervo. Verjemi, da ga ni človeka na Zemlji, ki bi bil prostodušno pripravljen osebo, ki jo resnično ljubi, deliti z drugimi ali se iti poligamijo. To je samo nakladanje tistih, ki ne ljubijo zares, toliko poguma, da bi bili sami, pa tudi ne premorejo.

Hmmm687, 18.09.2022 ob 09:22

To bi laufalo samo v primeru, da bi tudi ti podobno razmišljala… Njega imela za očeta svojih otrok, vseeno pa bi se dobivala z drugimi. Pa še v tem primeru vprašanje, kako dolgo bi tako šlo. Ker, oprosti, da nekdo tako razmišlja, ne pomeni nič drugega kot to, da nisi prava zanj (razumsko ja, verjetno izpolnjuješ večino pogojev za njegovo popolno družico, a manjka tista čustvena komponenta, kemija, energija) ampak ker se boji, da boljše ne bo našel, te bi imel za rezervo. Verjemi, da ga ni človeka na Zemlji, ki bi bil prostodušno pripravljen osebo, ki jo resnično ljubi, deliti z drugimi ali se iti poligamijo. To je samo nakladanje tistih, ki ne ljubijo zares, toliko poguma, da bi bili sami, pa tudi ne premorejo.

To je tvoj pogled na svet in ljubezen. Ne obstaja samo en pravilen pogled na to. Predstavljaj si, da se imata dva rada, tip enkrat spozna eno drugo, ki ga zelo spolno privlači (ali pa misliš, da ga od trenutka dalje, ko se zaveže eni, druge sploh več ne zanimajo?), vendar je ker je v zvezi, to žensko odslovi. Še vedno ga privlači, predstavlja si jo v postelji, ampak pač žene ne prevara, ker ni tak tip, ker se je pač zavezal monogamiji. Ampak o tej drugi sanjari še vedno.

Ali pa tip, ki se mu zgodi isto, pa tole drugo pač poseksa, če se je že nastavljala, in ko jo poseksa, zanimanje zanjo mine. Gremo dalje. Ne pomeni mu nič razen hipne naslade.

Kdo torej bolj vara? Prvi ali drugi? Oba?

Če misliš, da oba, torej meniš, da tip, ki ima ženo in jo “res ljubi”, ne bo nikoli pohotno razmišljal o drugi ženski? No, motiš se. Gre samo za to, da eni zatrejo svojo spolno slo, čeprav se ji predajajo v domišljiji, drugi pa se ji dejansko predajo.

no ja, 18.09.2022 ob 10:19

To je tvoj pogled na svet in ljubezen. Ne obstaja samo en pravilen pogled na to. Predstavljaj si, da se imata dva rada, tip enkrat spozna eno drugo, ki ga zelo spolno privlači (ali pa misliš, da ga od trenutka dalje, ko se zaveže eni, druge sploh več ne zanimajo?), vendar je ker je v zvezi, to žensko odslovi. Še vedno ga privlači, predstavlja si jo v postelji, ampak pač žene ne prevara, ker ni tak tip, ker se je pač zavezal monogamiji. Ampak o tej drugi sanjari še vedno.

Ali pa tip, ki se mu zgodi isto, pa tole drugo pač poseksa, če se je že nastavljala, in ko jo poseksa, zanimanje zanjo mine. Gremo dalje. Ne pomeni mu nič razen hipne naslade.

Kdo torej bolj vara? Prvi ali drugi? Oba?

Če misliš, da oba, torej meniš, da tip, ki ima ženo in jo “res ljubi”, ne bo nikoli pohotno razmišljal o drugi ženski? No, motiš se. Gre samo za to, da eni zatrejo svojo spolno slo, čeprav se ji predajajo v domišljiji, drugi pa se ji dejansko predajo.

Eno so fantazije, drugo pa realnost dragi prijatelj. In če imaš nekoga rad, ne letiš takoj za drugo kiklo, ker te spolno privlači. Privlačnost tudi mine slej ko prej do neke tretje osebe. Če imaš pa neko res rad, mu pa boš zvest. Poligamija pač ni prava ljubezen kdaj bo to folku jasno? In to postaja dandanes problem, ker ni več moralnih zadržkov. Neke stvari so dejansko narobe. Sicer pa za take, ki radi sanjajo o poligamiji dam pod nos, kaj pa če bi  tvoja hčerka bila takšna. Večina umolkne, ker vedo, da to pa jim ne bi pasalo.

To kar si napisal je v teoriji že mogoče res, v praksi pa recept za katastrofo. Slej ko prej. Pa to ni zaradi družbe ampak zaradi človeške narave. Takšni smo po večini, da ljubljeno osebo na tej ravni ne delimo z drugimi. Kdor pa rad pleje po več vrtovih pa boljše da je samski.

Se strinjam z napisanim! Do zadnje  besede.

Na to sem mislil.

midva tudi, 17.09.2021 ob 12:47

Midva tudi ne verjameva v monogamijo, ker je nenaravna. Seveda to velja za obe strani…. zato pa si privosciva tudi kje drugje, in ravno nasprotno, mene nic ne moti… vcasih tudi gledam in se mi zdi prav sexy, ko gledam, kako ona uziva ko jo drug poriva… nevem kje je tu tezava,

meni je naravna. 🤷‍♀️

en vara čustveno drug pa čustveno in fizično. Torej prevara drugega je hujša.

Sicer pa-če kdo ne zmore biti zares z nekom, naj vezo konča. Kaj se muči z žensko ki je noče medtem ko fantazira o ženski kijo nima? Ljudje si sami svoj pekel delajo na zemlji! Končal bi z prvo, probal z drugo ali pa ostal sam in mirne vesti ter uma in srca, da ni grešil zločina nad prvo.

za no ja

Postopač, 18.09.2022 ob 13:11

Eno so fantazije, drugo pa realnost dragi prijatelj. In če imaš nekoga rad, ne letiš takoj za drugo kiklo, ker te spolno privlači. Privlačnost tudi mine slej ko prej do neke tretje osebe. Če imaš pa neko res rad, mu pa boš zvest. Poligamija pač ni prava ljubezen kdaj bo to folku jasno? In to postaja dandanes problem, ker ni več moralnih zadržkov. Neke stvari so dejansko narobe. Sicer pa za take, ki radi sanjajo o poligamiji dam pod nos, kaj pa če bi  tvoja hčerka bila takšna. Večina umolkne, ker vedo, da to pa jim ne bi pasalo.

To kar si napisal je v teoriji že mogoče res, v praksi pa recept za katastrofo. Slej ko prej. Pa to ni zaradi družbe ampak zaradi človeške narave. Takšni smo po večini, da ljubljeno osebo na tej ravni ne delimo z drugimi. Kdor pa rad pleje po več vrtovih pa boljše da je samski.

Eno so fantazije, drugo pa realnost dragi prijatelj. In če imaš nekoga rad, ne letiš takoj za drugo kiklo, ker te spolno privlači. Privlačnost tudi mine slej ko prej do neke tretje osebe. 

Nisi odgovoril na vprašanje. Torej ali tip, ki fantazira o seksi sodelavki, ko je v postelji z ženo, vara ali ne? Ne more si pomagat, saj človek se ne more odločit, da ga nekdo ne bo seksualno privlačil.:) Se pa odloči, da ne bo varal. Torej je zato kreposten in ne vara, čeprav si namesto žene predstavlja sodelavko?

tako je, če imaš nekoga rad, mu boš zvest v mislih in dejanjih, ker drugače se gre za izdajo, izdaja pa nikoli ni odraz ljubezni.

za postopača..

no ja, 18.09.2022 ob 13:21

Eno so fantazije, drugo pa realnost dragi prijatelj. In če imaš nekoga rad, ne letiš takoj za drugo kiklo, ker te spolno privlači. Privlačnost tudi mine slej ko prej do neke tretje osebe. 

Nisi odgovoril na vprašanje. Torej ali tip, ki fantazira o seksi sodelavki, ko je v postelji z ženo, vara ali ne? Ne more si pomagat, saj človek se ne more odločit, da ga nekdo ne bo seksualno privlačil.:) Se pa odloči, da ne bo varal. Torej je zato kreposten in ne vara, čeprav si namesto žene predstavlja sodelavko?

Zame je tudi to varanje. ne bom rekla, da moj tega ne počne, ker to ne moreš vedeti, saj ti ne bo povedal, da fantazira o sodelavki med seksom s tabo, ne?

Ampak ne razmišlja o tebi, ni ti predan, ti nisi edina zanj. To je varanje! Zame je varanje v mislih tudi varanje, sori.

seveda lahko! zakaj mene nikoli ni zanimal zaseden moški in zakaj me je znotraj veze zanimal zgolj in samo moj partner? tako da ne metat kar vse v en koš, ker temu ni tako-tako se tolažite zgolj varalice, ko minimalizirate svoje dejanje kot da to ni nič takega.

ma jebeno citiranje 😁

Zartrose izven profila, 18.09.2022 ob 13:21

tako je, če imaš nekoga rad, mu boš zvest v mislih in dejanjih, ker drugače se gre za izdajo, izdaja pa nikoli ni odraz ljubezni.

Kaj pa zate pomeni ljubezen? Popolna zagledanost vate? Izguba občutka za druge lepe ženske? Nenadna izguba spolne sle za vse ostale, razen za eno osebo? Če bi mu ena seksi bejba naga plesala v naročju, on pa zvezan in se ne more branit, se niti vzburil ne bi, ker on ljubi tebe? Dajte si te plašnice iz oči, no.:))) Na ljubezen gledate kot naivne 15-letnice.

buahahahah, 18.09.2022 ob 13:28

Kaj pa zate pomeni ljubezen? Popolna zagledanost vate? Izguba občutka za druge lepe ženske? Nenadna izguba spolne sle za vse ostale, razen za eno osebo? Če bi mu ena seksi bejba naga plesala v naročju, on pa zvezan in se ne more branit, se niti vzburil ne bi, ker on ljubi tebe? Dajte si te plašnice iz oči, no.:))) Na ljubezen gledate kot naivne 15-letnice.

a še ena blesav “argument”, ki to ni?

zame je ljubezen tudi zvestoba.. če pa pali na omenjen primer pa pač nima z mano kej iskat.. še več-dam mu svobodno pot, da izživi fantazije z omenjenim telesom ampak k meni se vračat nima kaj.

pred mano lahko moška različica omenjenega telesa pleše pa me ne bo zamikal-ker spolno me mika zgolj in samo partner. in tip ki ni zmožen tega do mene pač ni zame, kaj skačeš u luft? Ti pač mej odprt zakon pa je pošteno-ampak fora je v tem, da tebe odprt zakon ne zanima, tebe zanima zgolj enosmerna cesta tega-ti bi varal, sam pa prevaran ne smeš bit. E dvoličneži jedni, po vsej večini verniki ki grehe spovejo v nedeljo pa so bajage čisti.. hahaha.. jaz vsaj pošteno povem kaj in kako je pri meni in nikogar ne zavajam. to sem-to ljubi ali se skidaj iz moje poti, pri meni siljenja z mano pač ni. 🤷‍♀️

Odgovor tu je dosti preprost. Ali si za poligamično zvezo? Očitno, da ne, tako kot večina. Potemtakem se moraš zavedati, da tale zveza ne bo šla skozi saj tako ali drugače nekdo od vaju ne bo srečen.

New Report

Close