Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne zaupam tašči!

Ne zaupam tašči!

Vem, da se to morda grdo sliši ampak res tako mislim. Decembra mi je potekla porodniška, hkrati pa tipkam diplomo, za katero upam, da jo bom kmalu lahko tudi zagovarjala. Imam pa velik problem. Kmalu zatem bom morala pričeti z iskanjem zaposlitve in če jo bom slučajno dobila, moram svojega 14.m starega sinka dati nekam v varstvo. Moj dragi je svoji mami (moji t.i. tašči) že v nosečnosti obljubljal da ga bo pazila ona ko bova oba v službi, ampak jaz nisem več zato. A, zakaj? Tako vam bom povedala. Že sedaj ko sem jaz zraven vidim določene stvari, ki mi nikakor niso všeč. Namreč tašča je stara 48. let in se mi zdi, da ne zna ustrezno popaziti na mojega sinka, predvsem glede varnosti. Pričo mene ga je posadila na šank na katerem je imela na pekaču pečeno gibanico in ko sem videla da je v roko vzela nož njega pa sploh ni držala in pričela rezati gibanico sem rekla, da ga bom jaz tačas vzela, ker se bojim, da bo dal roko pod nož. Ona je pa rekla kaj tako kompliciraš saj ga bom pa pravi čas ustavila. Kljub temu sem sina vzela v naročje. Potem je z njim v naročju v vroče olje polagala zrezke- GROZA. Nato se je sklonila v hladilnik pri tem je pa malega tako noro držala da je z glavico udaril ob barski stol- tega sploh ni opazila.

Kaj pravite sem obsedena ali bi vi v takem primeru razmišljale o vrtcu?
Prosim za bilo kakšno vzpodbudno besedo, ker ne vem kaj naj.

Ko sem to omenila mojemu dragemu je samo odvrnil, ja pa reči ji kaj ti ni prav!
Ali naj po vašem mnenju sama kaj ukrenem ali bi moral tudi on malo posredovati?
Hvala in lep pozdrav vsem; Leja

Taka je moja mama in ji sploh ne zaupam.
Pa saj že sami malčki dobijo dovolj bušk, a jih moramo še odrasli butat v razne stole in vrata?

Hvala za odgovor kaj bi ti na mojem mestu, vem da v vrtcu tudi ne bodo gledali samo njega. Po eni strani mi je vrtec tudi bolj všeč, ker bo v družbi svojih vrstnikov in se bo marsikaj naučil in civiliziral.

Uf!No ja, tudi meni kaj ni všeč pri tašči oz. pri tem, kako z malim dela, ampak to so malenkosti in navada je železna srajca.Saj pravim, če so to manj pomembne malenkosti, je ok, ampak tukaj gre pa za VARNOST TVOJEGA OTROKA.Bognedaj, ampak pri otrocih se hitro kaj zgodi tudi če ful paziš, kaj šele, če bi tako delal kot tvoja tašča…Jaz bi ji rekla.Definitivno.Saj tudi delat nebi mogla, če bi vedela, da so noži na dosegu rok otročka.Povej ji.Varnost mora bit.

To ja anastazija na šihtu ne bo nič od mene ker bom samo mislila kaj je z malim

Jaz pa velikokrat kuham s tamalim v naročju.

Ja ampak si verjetno pazljiva, no jaz tega ne počnem, ker se bojim da bo kaj špricnilo ali da z nogo brcne v posodo in se popeče- oh groza me je že ko pomislim.
Morda sem obsedena in res kompliciram ampak ne morem si pomagat.

Po moje preveč kompliciraš. Veš, kaj se vse v vtrcu lahko zgodi. Ne mislit samo na to. Po moje ga bo še vedno bolje obvarovala tašča, kot pa vzgojiteljica, ki ima na skrbi 20 otrok. Sploh pa, če ga daš v vrtec, bo itak stalno bolan in bo tako zanj spet skrbela tašča.

meni je včasih grozno, ko gledam mamo, kako je sproščena z našim tamalim. Ampa si milim, saj sva midva tudi in če idva pravzaprav vee, kako, najbrž ve tudi ona. Saj je vzgojila tri otroke.

Ne kompliciraj.

Hvala ja po eni strani maš prav, ampak pri nje bo sam ne vem ali se bo ukvarjala z njim

Če ji ne zaupaš; je res najboljše, da ga daš v vrtec!

Če nimaš druge možnosti(npr. svoje mame ali očeta), bi se jaz definitivno odločila raje za vrtec. Tudi pri meni je varnost na prvem mestu in sem mnenja, da nismo nikoli preveč pozorni. Kuhanje z otrokom v naročju je lahko zelo nevarno.
Če že sedaj ne pazi, ko jo ti gledaš pod roke, kaj bo šele, ko bo sama. Žal je tako, da ene ženske enostavno nimajo občutka za otročke, tako pač je in jaz pravim hvala bogu za vrtce!

LPT

JA res ampak, poglejte še to ona mu da vse poskusit- vse lepo in prav ampak ne moreš ti dati dojenčku staremu 5. m v roko kurjo bedro da naj jo gloda. Potem mu je dajala cele krhle mandarine v usta – kaj pa zadušitev pa grozdne jagode,…

Tanita, živeti je nevarno. Kuhanje z otrokom v naročju je ena izmed najmanj nevarnih stvari. Bistveno bolj nevarno se je vsak dan voziti v avtu.

Po eni strani te čisto razumem oziroma verjamem da trpiš in da te je strah vendar:
če ste že od začetka govorili da ga bo merkala tašča bo zdaj nenedna sprememba da ga daš v vrtec za njo boleča in nakopala si boš sovraštvo
da nanj premalo pazi oziroma da se ne bo posvečala dovolj pa mislim da malo pretiravaš. Opisala si kaj dela vendar do sedaj malček ni doživel nesreče (hvala bogu). Nesreča pa se lahko zgodi tudi nam pa če še tako pazimo.
Ker sem večkrat sama tudi jaz posedim tamalo na pult in skupaj kuhava ali počneva kaj drugega.
Morda si malo preveč zaščitniška in da nekomu gledaš pod prste ni ravno faj. Zamisli si obratno situacijo.
Vrtec je res fajn vendar ko bo malček bolan bo pa dobra tašča.
Skratka ne kompliciraj in naj ga za enkrat merka tašča, septembra pa ga daj v vrtec med vrstnike. Tako bo volk sit in koza cela.
Verjamem pa da se tašča trudi in da ga ima nadvse rada kot tudi tvoj sin njo. Stari starši so po mojem velik dejavnik in zelo dobrodošli pri vzgoji…

Če tašči ne zaupaš, potem absolutno poišči drugo varstvo ali pač vrtec. Tukaj po moje ni kaj. In če bo tašča vprašala za razlog, ji lepo razloži, kaj te moti.

Še ena taka:(.
Moja tašča je malemu dala za jest neke slive pri 6.mes in je pogoltnil tri in to cele s koščicami. Pa samo 5 min je bila sama z njim. In njen komentar. “eh, saj jih bo pokakal”. Še smešno ji je bilo. Mene je skoraj kap in potem sem kopala po drekcu, hvala bogu -so hitro prišle ven.
Njen komentar:”Saj sem ti rekla, da bo vse v redu”.
Hvala bogu, da to , da bi ga ona čuvala ni bila nikoli opcija, ampak se zdaj bojim, da bo kdaj hotel tam na počitnicah ostat.
Res pa je, da smo starši večkrat preveč zaščitniški do svojih otročičkov. Poglej male romčke, se igrajo tam ob cesti, pa še nise čula, da bi koga avto povozil.
Seam definitivno za v vrtec, ampak boš morala biti zelo diplomatska pri možu in tašči, saj s prepirom ne boste nič rešili.

ni res, statistično se največ nesreč zgodi ravno v okviru gospodinjstva. ampak to je statistika. ti sama najbolje poznaš svojo taščo, ki je nenazadnje vzgojila tudi tvojega moža. probaj za kakšen dan ali dva in bodi zraven.

Samo v vrtcu nimajo nožev pa vrelega olja na dosegu. Največ kar se lahko zgodi je, da pade s toliko visokega, kamor je sam priplezal.

Taka je moja tašča in ji otrok pač nismo zaupali v varstvo. Ampak glej ironijo: moja mama je bila vzgojiteljica, v celi “karieri” se nobenemu njenemu otroku ni k sreči nič zgodilo, ko pa je bil naš prvorojenec prvič pri njej 1 teden, ji je tako padel v omaro (ob rob), da je dobil tri šivčke! Po mojih izkušnjah je tako, da se največjim flegmatikov nič ne zgodi, nam, ki smo mogoče preveč skrbni in včasih tudi paničarimo, pa… No, ti nisem pomagala, ampak razumem tvoje pomisleke.

Tašči lahko kaj rečeš, ampak tudi če se bo strinjala s tabo (kar dvomim) se zelo verjetno ne bo sprememnila. Tudi v vrcu se lahko kaj zgodi, samo ni nožev, ni vrelega olja. Pa ne bodo ga za celo dopoldne posadil pred televizijo. Glede bolezni pa naš in cela njegova jaslična generacija ni imela posebnih problemov.

Je pa dobro, da ga kdaj vseeno popazi, ker jo boš verjetno kdaj rabila.

Tudi jaz ti svetujem vrtec. Svetujem pa ti še nekaj. Če se le da, naj tvoj odhod v službo ne sovpade z vrtcem. Če lahko, še malo počakaj s službo in dodobra uvedi malčka v vrtec, pojdi z njim skozi vse začetne bolezni, šele potem pojdi v službo. Ker sicer ti garantiram, da boš takoj na bolniški. Kar pa v novi službi ni ravno dober vtis. Pa si spet pri tašči – še prevečkrat jo boš rabila za kakšno krajše varstvo, raje jo takrat “ponucaj”.
In ja, v vrtcu ni vrelega olja in nožev na dosegu otrok in ja, v vrtcu tako majhnih ne posadijo pred televizijo – kar je pri taščah na žalost pogost pojav. Ne govorim za vse, kakšne so lahko drugačne, vendar je to najlaže narediti! Pa naj reče kdor hoče kar hoče.
Torej moj odgovor: vrtec!
¨LP

Moja35, preberi si kroniko v katerem izmed časopisov in potem govori, kaj je bolj nevarno – vožnja z avtom ali kuhanje z otrokom v naročju. Ne vem, katero statistiko si imela v mislih, upam da ne tiste, ki šteje vsako buško…

sama nebi kompicirala. Daj ga v vrtec za polovicni delovni cas. Drugi del pa naj otroka pocuva tasca. Tako bo otrok imel otrosko druzbo, in pa se babico.
2 muhi na en mah.

Saj ne da bi favorizirala eno ali drugo obliko varstva,ampak to pa moram napisat: v desetletni karieri obiskovanja vrtca s svojimi otroki sem doživela marsikaj:
-udarec gugalnice v zatilje – pretres možganov
-udarec z zobmi ob umivalnik – izbita 2 zoba (hvala bogu mlečna)
-padec z igrala – prebita ličnica
-prisušen drekec na ritki in to tako,da je bilo potrebno namakanje
-pobeg 3 letnika iz vrtca – zvedela od čistilke – fanta ni bilo cca.20 min
-špikanje sovrtičkarja s šivanko – kar zmrazi me,ko pomislim kaj bi lahko bilo
-otroka so v lutkovnem gledališču izgubili
Gre za otroka,ki sta danes stara 6 in 10 let in sta hodila v različna vrtca.Vem.da se nesreče dogajajo tako v vrtcu,kot doma,ampak na vrtec nihče v naši družini nima lepih spominov.

New Report

Close