Najdi forum

Ne zazna USB ključa

Računalnik mi ne zazna USB ključa, kjub temu da v navodilih piše, da za Win XP gonilnika ni potrebno naložiti, ker je ta le za Win 98. Če računalnik ugasnem, vstavim ključ in računalnik prižgem, v ključku sicer zagori lučka in sveti ves čas, to pa je tudi vse. Ne vem, kaj naj še naredim.

Če ima računalnik več usb portov, poskusi še na drugih. Sicer pa poskusi ključek zamenjati za drug model, znamka Transcend je sedaj zelo poceni – izberi ‘ta hitrega’.

Ali je morda sledeče:
Moj računalnik, desna tipka, upravljaj,upravljanje diskov, in tu poglej, če je ključek najden. Po tem mu zamenjaj črko pogona. Sploh se to lahko zgodi, če si v mreži, ali če daš ključek v kak drug usb port, kot je že prej bil.

Jaz sem se do sedaj srečal z dvema problemoma:
1.) USB ključek je fuč, včasih ti devicemanager sicer pokaže kakšno napravo, dela pa ne.
2.) med lokalnimi napravami in mrežnimi diski nimaš proste črke. Če nimaš mrežnih diskov, ni panike. Če pa imaš obmrežni disk recimo na F:, na C: in D: lokalni disk, E: pa za optični pogon. Probaj dat optični pogon recimo H:, pa ti bo OS USB disk namestil na E: .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close