Ne želi imeti otrok?
Karieristi – egoisti brez otrok že pomagajo drugim. Med drugim preko davkov solidarnostno sofinancirajo vaše bolniške za otroke, porodniške, vrtce, šole in podobno, česar oni ne koristijo.
Bodite veseli pojava ljudi, ki so se odločili, da jim prioriteta ni družinsko življenje. Takšni ljudje družbi izjemno dosti dajo, predvsem finančno. Tistega, ki nima, davčna nima kje opalit. Bodite veseli, da taki egoisti sofinancirajo vapše družinske sanje.
Kako bi ta družba zgledala, če bi se vsi samo plodili ko zajci in nikoli ničesar ustvarili…bolj žalostno. Predvsem pa ne bi bilo denarja za vzdrževanje družisnek sreče tistih, ki se hočejo razmnoževat.
AGREED.
Egoist si, če skrbiš le za lastno rit in vse kar je več od tega dojemaš kot trpljenje.
Njena mama je trpela, ker je imela otroke, ki so obstajali ;)[/quote]
Je egoist tudi tisti, ki se odloči, da otrok ne bo imel, ker so v njegovi družini prisotne duševne bolezni, za katere velja, da obstaja riziko, da jih podeduje otrok?
Egoist si, če skrbiš le za lastno rit in vse kar je več od tega dojemaš kot trpljenje.
Je egoist tudi tisti, ki se odloči, da otrok ne bo imel, ker so v njegovi družini prisotne duševne bolezni, za katere velja, da obstaja riziko, da jih podeduje otrok?[/quote]
A duševne bolezni so dedne?
Mogoče res. Ampak če razmišljanja nikoli ne bodo prerasli, potem naj otrok ne imajo. Jaz se bolj bojim, da jih bi (bo) mnogo prešlo v boljše čase in s tem tudi izkušnje. S čemer pa se tudi želje spreminjajo. Ampak ko enkrat napraviš tako drastičen poseg v telo, se lahko menda samo še po glavi tolčeš.
Je egoist tudi tisti, ki se odloči, da otrok ne bo imel, ker so v njegovi družini prisotne duševne bolezni, za katere velja, da obstaja riziko, da jih podeduje otrok?[/quote]
A duševne bolezni so dedne?[/quote]
Da. Šizofrenija npr.
A duševne bolezni so dedne?[/quote]
Nalezljive, če se predolgo družiš s kakim bolnikom. 🙂
Ti samo plačuješ davke in to je vse, za tabo ne ostane nič, kdo bi zate plačeval, ko boš obnemogel?
Lahko se plodiš kot zajec ali pa se odločiš, da ne boš imel otrok, vmesnega ni?
Itak pa to ni bistvo te teme. Ali pač?
Senza. če je pa tako hudo v vaši družini pol pa raje ne imej otrok.
Je pa treba priznati, da si se jim ti, kljub vsemu še kar dobro posrečila…. 😛
Ja zate zgleda to je bistvo teme, zagovarjanje razmnoževanja.
Kaj pa če bodo vaši otroci brezposelni in v večno breme družbi, koga bodo potem oni vzdrževali, kje sploh piše, da bodo imeli delo..?
Mogoče res. Ampak če razmišljanja nikoli ne bodo prerasli, potem naj otrok ne imajo. Jaz se bolj bojim, da jih bi (bo) mnogo prešlo v boljše čase in s tem tudi izkušnje. S čemer pa se tudi želje spreminjajo. Ampak ko enkrat napraviš tako drastičen poseg v telo, se lahko menda samo še po glavi tolčeš.[/quote]
Zato pa je družba tista, ki nekaj več ve od posameznika in postavi pravila, da se pred določeno starostjo to ne sme počet, četudi si ona to želi.
Če bi bilo vse tako po želji posameznika potem bi tudi mamila lahko prodajali v vsaki štarcuni poleg kruha…
Mogoče niti ne bi bilo tako napak? Naj se pogiftajo tisti, ki niso niti sebe sposobni kontrolirat… :/
Ja zate zgleda to je bistvo teme, zagovarjanje razmnoževanja.
Kaj pa če bodo vaši otroci brezposelni in v večno breme družbi, koga bodo potem oni vzdrževali, kje sploh piše, da bodo imeli delo..?[/quote]
O kakšnem delu ti trobezljaš že ves čas?
Dela bo vedno manj! To je/bo posledica napredka in to kar imamo sedaj, da moraš delat 8in več ur, da lahko preživiš, je preživeto. Samo še s silo se vzdržuje ta sistem.
Ja čemu pa potem delate potomce, če se celo zavedate problema? želite svojim otrokom revščino, brezposelnost?
Da boš ti nekoč lahko dostojno živel na stara leta, ker si sedaj neproduktiven….Ok?
Tolk sem neproduktiven, da pridno sofinanciram to, kar rabijo tvoji otroci.:))) Vmes pa še tebe berem, ko me zmerjaš z egoistom.
Ma glej, zdaj te razumem, ti misliš, da bodo tvoji otroci živeli v svetu, kjer bodo vse opravili stroji, človek pa bo delal mogoče 4 ure na dan in dostojno živel.
Glej. Not gonna happen. Kapitalizem je zajebana zadeva in človeštvo je rabilo 1000 let, da je prišlo od 10 ur dela na njivi do 10 ur dela za računalnikom.
Resno, ne računat, da tvojim otrokom ne bo treba delat oz. da bo dovolj manj dela. Ti sanjski scenariji se ne bodo zgodili.
Spider ti sploh ne rabiš nič računat, ker za tabo ne bo ostalo nič. Tist tvoj drobiž bodo potrošili drugi.
Tako to je v kapitalizmu….
In kaj si zdaj nesramen? Kaj te meče iz tira? Kakšno vezo ima to, kaj bo ostalo za mano? Pač ne bo ostalo nič, pa kaj?
Pravim ti, da ne bodi naiven in ne računaj, da bo tvojim otrokom 4 ure dela dnevno dovolj za dostojno življenje. ne bodi naiven.
Mislim, da si ti naiven, ko trdiš, da ne bo dela, ne bo tega ne bo onega… Ja in?
Kaj je pa bilo, ko so tebe delali? Vse z rošcami postlano? Vseeno sedaj nekako živiš, si se znašel.
Dej ne ga biksat….
Kam tebe zanaša, model? Sam si nekaj pisal, kako računaš na krajše delavnike v prihodnosti. Jaz ti pa pravim, da je to naivnost. Sam si pisal že pred časom, da bodo večino delali roboti, delovnih mest bo vedno manj…
Glej, sej meni je vseeno. Za mano en bo ostalo nič, kot praviš. Za tvoje potomce mi pa dol visi, hvala bogu. Dost mam, da neprostovoljno sofinanciram razne otroške zadeve, ki se me ne tičejo, da me potem oneti še z egoistom zmerjajo..
Mene boli kuratz, kaj bo čez 60 let. mene ne bo več.:)
Glede na to kar mi odpisuješ si stvari popolnoma drugače predstavljaš kot sem jih jaz napisal.
Če omenim samo to, da nisem nikjer pisal, da bodo moji otroci delali samo 4ure.
Prav je, da financiraš “otroške zadeve”, ker se te še kako tičejo!
Živiš v družbi od katere tudi jemlješ, ne samo daješ in družba smo vsi, tisti s plenicami-mali in tisti taveliki tut s plenicami…. Mogoče boš nekoč ponovno spet pristal v njih zato je prav, da danes financiraš tistega, ki ti jih bo takrat menjal… 😛
Je pa treba priznati, da si se jim ti, kljub vsemu še kar dobro posrečila…. :P[/quote]
Kdo pa pravi, da sprašujem zaradi svojih genskih predispozicij? Včasih je treba pogledati tudi malo čez lasten plot, da ti postane jasno, da situacije niso vedno enoznačne.
Trobezljanje o tem, kako naj bi vsak predelal svoje travme, se sicer sliši logično in samoumevno, ampak obstajajo tudi primeri travm, ki so take hude in tako zabrazgotinjene v človeka, da jih (za časa povprečne človeške življenjske dobe) ni moč rehabilitirati.
Pred časom smo razvijali en socialni program, preko katerega sem naletela na žensko, ki ima za seboj tako zgodbo, da najprej nisem vedela, ali bi jokala, bruhala ali šla pobit njeno družino. Oče in brat sta jo spolno zlorabljala, mama se je verbalno in fizično izživljala nad njo, šele po nekaj poskusih samomora so jo dokončno umaknili iz “družine”, s čimer so se zlorabe sicer prenehale, vendar je ta ženska tudi po letih psiho-socialne pomoči (kljub svojemu trudu, trmi in želji po preživetju) tako zlomljena, da je trajno nezaposljiva (razen v okviru varstveno-delovnega centra), vzorce, po katerih naj bi se ravnala, pa ne samo, da ima slabe, še zmaličene je premila beseda. In na žalost ni osamljen primer.
Samo v razmislek, preden (še enkrat) s svojo naivno lahkotnostjo napišeš, kako naj bi vsak predelal svoje travme in poskrbel za svojo srečo in srečo drugih (npr. otrok, a ne?).
Še vedno velja to, da bi naj človek delal na tem, da bi predelal travme. Kot človek dela na tem, da ozdravi fizične bolezni, tako bi naj ozdravil psihične.
V večini primerov pa je ovira le velik ego in razvajenost ter beg od odgovornosti, ne pa spolne zlorabe, kot je tvoj omenjeni ekstremni primer, ki je bolj ali manj le izgovor za večino ljudi.
Pa tudi, če je ovira razvajenost, kaj nismo že razčistili, da je vsak na svoj način egoist?
Še vedno velja to, da bi naj človek delal na tem, da bi predelal travme. Kot človek dela na tem, da ozdravi fizične bolezni, tako bi naj ozdravil psihične.
V večini primerov pa je ovira le velik ego in razvajenost ter beg od odgovornosti, ne pa spolne zlorabe, kot je tvoj omenjeni ekstremni primer, ki je bolj ali manj le izgovor za večino ljudi.[/quote]
Ja, ja, Robi še vedno nad vsemi. Kljub temu ti pa frustre v komentarjih ven skačejo.
Je pa treba priznati, da si se jim ti, kljub vsemu še kar dobro posrečila…. :P[/quote]
Kdo pa pravi, da sprašujem zaradi svojih genskih predispozicij? Včasih je treba pogledati tudi malo čez lasten plot, da ti postane jasno, da situacije niso vedno enoznačne.
[/quote]
No vidiš, ravno to sem imel v mislih: pogledat čez lasten plot!
Tega očitno ni zmožna tista od katere je Matkic prilimal članek in trmasto vztraja pri sterilizaciji.
Forum je zaprt za komentiranje.