ne znam oceniti – pomoč prosim
Pozdravljeni, mi zna kdo svetovati?
Smo kupili leseno talno oblogo. Vzorec v salonu je bil videti v redu, les je pispel, mojster položil. Groza! Polno je nekakšnih belih črt. Nekdo mi je omenil, da je to tako imenovana beljava. Še nikjer nidem videla poda, ki bi imel to, niti slišala za kaj takega. Obup. Ob reklamaciji dobavitelj noče nič slišati, da je karkoli narobe.
Kaj lahko storimo? Če bi znala, bi prilepila sliko – fotografijo, da vidite, kako to zgleda. Če mi kdo še namigne, kako to naredim, bom hvaležna.
Lp
Če imaš še kakšen ostanek od tega poda ga nesi v trgovino in ga primerjaj z tistim. V kolikor je razlika ukrepaj. Glej tudi drobni tisk, da ne boš odšla z dolgim nosom. V skrajnem primeru ti ostane inšekcija, a bodi dobro pripravljena, ker ni nujno da boš lahko dokazala svoj prav.
Najprej naredi fotografijo. Nato pojdi na http://shrani.najdi.si in naloži to fotografijo na njihov strežnik.
Ko bo fotka naložena, ti ponudijo tri linke v razpolago. Vzemi (skopiraj) 2. na katerem piše “Koda za forum”.
Ta link potem prilepiš v svoj post in tvoja slika bo vsem na ogled.
Še to. Omenjeni link si shrani v beležnico, da ga boš lahko še kdaj uporabila. Namreč, nerigistriranim uporabnikom shrani.si ni omogočeno kreiranje lastnega foto-albuma. Če se pa registriraš, potem pa ti bodo vse naložene fotografije vedno na voljo.
In ja, stran je brezplačna.
Hvala za mnenje. Parket je klasa “rustik”, ampak niti sanjalo se mi ni, da to pomeni slabšo kvaliteto. Nasprotno, ponavadi so rustikalni podi dragi in kvalitetni…
POlagalca bi pa tudi za nekaj obesila, saj bi lahko dal te beljave nekam na bolj skrita mesta, ne pa na sredo prostora, na najbolj viden del. Čeprav, tega je toliko, da itak ne bi mogel vsega skriti…
Razočarana sem, zelo…
Mogoče to sčasoma potemni? Tako trdi dobavitelj….
Tukaj je fotka hrasta klase rustik (to je dejansko kvaliteta III. razreda)
http://www.hotenjka.si/akcije/panelni-parket-hrast-rustik-prod
Meni se zdi lepši kot tvoj.
Tukaj na sredini pa recimo primerjava klasik pa rustik (bukev):
Ne verjamem, da lahko sedaj narediš kar koli še. Parket je kupljen takšen, kot je. Polagalec pa ga je zmetal vkup, da je bil kar najhitreje fertik. Po moje še največ odgovornosti nosi ravno polagalec, kateremu pa sedaj tudi ne moreš nič več.
Skratka, prej se boš sprijaznila s to lepotno napako, prej boš mirna. Iz lastnih izkušenj pa vem, da se ne boš nikoli. Jezilo te bo vsakokrat, ko se boš zazrla v tla.
Sicer pa, na izpostavljenih krajih vrzi čez en tepih. Morda govejo ali pa konjsko kožo.
Poskusi dobit oz. pogledat vzorec četrte klase, torej še slabša kakovost, in primerjaj. Mogoče bi lahko zahtevala znižanje kupnine.
Polagalcu bi pa jaz poslala reklamacijo zaradi slabo opravljenega dela. Ste mu že plačali v celoti? Saj verjetno je naredil po minimalnih standardih stroke, sigurno pa ne po standardih dobrih parketarjev. Jaz bi to naredila čisto tako zase.
Drugače pa – jaz mislim, da se človek tega navadi. To je tako kot prva praska na parketu – srce te zaboli, vsakič, ko jo pogledaš, si malček žalosten, potem pa pride druga praska, tretja, četrta …. in počasi jih niti ne opaziš več, kaj šele, da bi te bolelo.
Pozabila sem poudariti, da je to kupljeno skupaj s polaganjem, pomeni, da so oni dostavili les in pripeljali polagalca. To je vse skupaj isti šmorn.
Torej bi reklamacija bila naslovljena na isti naslov. Oni so poslali slab les, nato je NJIHOV polagalec položil tako, da ni za nikamor…
Plačali smo pa vse 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vnaprej, kakor so zahtevali.
Drugič plačaj max. 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in mislim,da ti ni treba kar 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} avansa dajat vnaprej tudi če tako trdijo.Se lahko zgodi če vse plačaš vnaprej, da tudi brez vsega ostaneš, glede na razmere kakršne so pri nas. In ko enkrat nakažeš denar podjetju, ti ga s tezavo vrnejo, če ga zahtevaš nazaj.
Drugače pa se sprijazni s tem in pusti tako kot je in da ne boš dajala še kaj denarja za ta parket, ker nemoreš nič. Vem, verjetno ti gre malce na jok ko pogledaš ta parket ampak tak bo pač ostal.
Te bele črte predstavljajo beljavo. Les hrasta vsebuje jedrovino (sredina debla) in beljavo (zunanji del debla). Nizji razredi kakovosti parketa lesa imajo dovoljen tudi določen delež beljave. Če boste zadevo reklamirali vprasajte prodajalca ali parket vasega razreda kakovosti lahko vsebuje tudi beljavo in kolikšen delež jo lahko vsebuje. Če jo lahko, mislim da reklamacija ne bo uspela. Polagalec pa tukaj ni nič kriv. Položil je kupljen parket. Napaka polagalca bi bila npr. poškodba parketa ob polaganju, reže med posameznimi ploščami parketa, slabo odrezane zaključne letvice, neupoštevanje zamika pri spojih med ploščami parketa, neizvedba dilatacij in odmikov od sten in podobno.