Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nebi se piše narazen, torej ne bi

Nebi se piše narazen, torej ne bi

Dostikrat vidim, da nekateri pišete ne bi skupaj. Recimo “S tem se nebi hvalila.” Čisto dobronamerno, pravilno slovnično se piše narazen, torej “S tem se ne bi hvalila.”

Tole ni tečnarjenje, ampak dobronamerna pripomba.

Res je. Mene tudi zelo moti, ko takole pišejo. Vidim, da nimajo vseh pik v glavi.

Mene pa zanima, zakaj to počnejo, kdo jim je rekel, da se to tako piše.

to je pač površnost pri pisanju… včasih se ti zatipka, pa spustiš presledek….

meni so hujše druge napake.

zadnjič je ena pisala, da si nosi v službo pregrizke, da lahko pri malici kaj malega pregrizne….

take in podobne so mi indikator nepismenosti…

Tudi jaz sem zelo občutljiva na napake!

Vsaj potrudite se ljudje, slovenski jezik se govori že zelo narobe.

to sem še jaz vedla 😉

Ja, včasih se zatipkamo, pa vendar, takoj opazim napako ali neznanje.

moti te pravopis. ok, ni panike
kaj pa uporaba tujk, kot je gužva ali še kaj drugega?

Kako če en revež znati pravilno slovenščino, če pa mu je v npr., 5. razredu OŠ, umrla učiteljica za slovnico?
In takšni primeri niti niso tako redki. Vsaj po forumih sodeč. 😀

Nisem slavistka in moje znanje slovenskega jezika je tako tako. Ampak vidim, da sem včasih na tem forumu v družbi res polpismenih. In mogoče kakšna takale pripomba, koj je moja, prinese nekaj znanja tudi takim.

ja seveda… po tvoji zaslugi bo pol mon spregledalo….

nasvet:

nehaj brati forume z vidika slovnične/pravopisne pravilnosti, ali pa vzemi rdeči kuli, si sprintaj cel forum in začni lektorirat…

ne bi pisano skupaj še kar gre, huje je, ko napišejo: Sonce nebo sijalo :)))

nasvet:

nehaj brati forume z vidika slovnične/pravopisne pravilnosti, ali pa vzemi rdeči kuli, si sprintaj cel forum in začni lektorirat…[/quote]

nasvet: Ne misli, da se stvari ne morejo spremeniti, ker se lahko.

Sodim namreč po sebi. Včasih na tem forumu dobim kakšno novo idejo, nov pogled na stvari. Kakšna razmišljanja me kar presunejo. Dosti stvari mi da misliti….. in tako, vidiš, bo mogoče kdo zaradi mojega zapisa o “ne bi” začel prav pisati (prej mu nihče ni povedal, da piše narobe).

Oprosti, ampak se ne strinjam. Ker potem se taki kar naprej zatipkujejo.

Nebo se pa piše skupaj.
Primer: Danes je nebo oblačno.

Danes ne bo sonca, nebo je prekrito z oblaki. 🙂

nasvet:

nehaj brati forume z vidika slovnične/pravopisne pravilnosti, ali pa vzemi rdeči kuli, si sprintaj cel forum in začni lektorirat…[/quote]

nasvet: Ne misli, da se stvari ne morejo spremeniti, ker se lahko.

Sodim namreč po sebi. Včasih na tem forumu dobim kakšno novo idejo, nov pogled na stvari. Kakšna razmišljanja me kar presunejo. Dosti stvari mi da misliti….. in tako, vidiš, bo mogoče kdo zaradi mojega zapisa o “ne bi” začel prav pisati (prej mu nihče ni povedal, da piše narobe).[/quote]

tud učiteljica v prvem razredu ne?

tudi jaz sem že dostikrat hotela načeti to temo, pa raje nisem 🙂
nisem nek grammar nazi, ampak nebi je pa tako obupna novodobna napaka… bi rekla, da 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} folka piše skupaj.. in so totalno prepričani, da se piše skupaj…

Še precej drugih stvari oz.zapisov me slovnično moti, pa se običajno ugriznem v jezik in sem tiho 🙂

Načeloma pa vidiš, ali se je nekdo zatipkal ali nečesa res ne zna napisati..

Takim je treba povedat, da delajo narobe, drugače bodo do konca življenja mislili, da je njihov način pravi.

Mene tudi motijo napake, pa raje ne opozarjam, ker so dotični tukaj na forumu takoj globoko užaljeni, namesto, da bi vzeli dobronamerno in naslednjič napisali prav,
zelo me moti nepravilna raba predlogov s/z, sploh ne razumem, da odrasli (najbrž imajo vsaj srednjo šolo) tega ne znajo, res no,
pa tudi se opazi, kot so že rekli- je čisto drugače. če se zatipkaš, ali pa narediš slovnično napako.

New Report

Close