Nedeljski izleti ali kam zahajate?

Sem iz okolice LJ in mi vedno primanjkuje idej za nedeljske izlete.Tako se običajno odpravimo na enake lokacije.
Lahko bi se malo razpisali o zanimivih lokacijah za nedeljske izlete ne glede na to od kje ste doma.Morda bo komu iz vašega konca prišla prav kakšna ideja za nedeljski izlet, no itak pa je Slovenija majhna.Torej napišite od kje ste približno ter kam se splača iti ali kam običajno zahajate.
Rakitna, Iški vintgar, Kurešček, Cerkniško jezero.
LP
Nam je všeč izvir Krke malo naprej od Žužemberka. Parkiraš kake 2 km pred izvirom (pri cerkvici) in je od tam še asfaltna mirna cesta, tako da otroci lahko šibajo s kolesi, na koncu pa je voooodaaa! Mi imamo s sabo škorenjčke, da lahko kar malo čofotata po vodi. Tudi kaj za preobleč pride prav
To nedeljo smo bili na Mrzlici pri Hrastniku. Tudi super tura za petletnico in dveletnika. Ni zahtevna (176m nazlike v nadmorsi višini med začetkom in vrhom), malo pa se je vseeno potrebno namatrati Pri koči na vrhu pa je otroško igrišče. Sicer bolj ubogo, ampak da se malo naguncati.

zakaj pa lih na izket, kaj pa uzivat doma v igrah, pogovorih, skupnem kuhanju ali celo več, cel dan prezivet v pizamki in se družiti, imeti lepo in res uzivat!
Jaz čedalje bolj opažam, da vas je vse več, ki gar bežite od doma, zakaj? med tednom nimate skoraj nič časa za familijo in še med vikendom bežite iz doma ven, kakšen dom imate, da se vam ne zapaše, da bi lepo uzivali doma?
Dokler mi nismo bili na svojem, smo tudi bezali po nedeljskih izletih, guzva na cestah, spanje otrok po avtih, guzve na lokacijah, zdaj, ko smo na svojem, narav, hisa, zelenje, igrala, so taki uzitki imet vikend lepo doma v miru, poleti se bazen, raj in res ne nucamo guzve na cesti in da mormo nekam it.
še kod zna uzivat doma v krogu sebi najljubih?
Pa nisem želela biti zaljiva, toda le zakaj ljudje ne znata uzivat doma..pečte piskotke, kruh, modelirajte, slikajte, uzivajte in verjemte da bodo otroci imeli veliko vec od vas kot pa vedno en beg ven od doma.

Proti Primorski-Notranjski:
Tehniški muzej Bistra pri Vrhniki (tehnika), Soteska Pekel pri Borovnici prav tako tam nekje; je pa za tamalčke od 2. slapa naprej preveč strmo, Ljubljansko barje (botanika, arheologija), Rakov Škocjan pri Cerknici+Križna jama + Cerkniško jezero, Postojna (jama, predjamski grad), Nanos, Škocjanske jame
Dolenski konec: Muljava, Višnja gora (Krjavelj, Josip Jurčič) pa čez hrib – grad Bogenšperk (Valvazor, prva slovenska tiskarna) v Litijo in iz Litije na GEOSS (središče Slovenije); Taborska oz. županova jama pri Grosuplju/Grosupljem???
Ljubljansko-Gorenjsko področje: Zbiljsko jezero, izvir tople vode v Pirničah, grad Goričane, grad Smlednik
Kamnik-Domžale: Stari grad Kamnik, staro mesto, muzej, terme Snovik, pivnica Adam Ravbar Domžale (sami izdelujejo pivo)
Tolko na hitro
Hja kakor komu paše. Tudi me pečemo piškote, tudi kruh kdaj pa kdaj, se igramo…
Ampak ponavadi to počnemo, ko je bolj slabo vreme. Ob taki nedelji, kot je bila zadnja, se meni zdi greh tičati doma. In nimamo vsi svojih hiš z vrtom in bazenom.
In med enim sprehodom po Tivoliju ali na Katarino se da prav fino pogovarjat. Pa še razmigaš se.
Ljudja imamo različne želje in če je nekdo zapečkar in drugemu pač bolj odgovarja razgibano življenje – naj pač vsak stori po svoje.
Otroci imajo pa od staršev lahko veliko tudi če skupaj vandrajo po svetu.
Kdo pa pravi da ne pečemo piškotov? Mi izkoristimo vsako nedeljo za izlet (pa se ne vozimo 2 uri v eno smer), če že ne drugega jo mahnemo na Rožnik. Med sprehodom se še največkrat pogovarjamo, se gremo igrice (predmet ali žival na črko…).
Ravno danes sem imela namen peljati moje hčere na barje, malce raziskovat in opazovat živalce, pa nam je vreme malce ponagajalo. Ali katera ve za kakšen kotiček na barju, kjer ni ravno divje odlagališče smeti in kjer lahko še kaj opazujemo? Evo, bomo pa pekle piškote (čeprav imam v dnevni parkirano goro nezlikanega perila – a se kakšna javi, danes dobro plačam :)) – sej so samo 4 žehte), ena pa se mora še posušiti. Oh, ja bo že, sej bo jutri spet nova – žehta mislim.

Mašun.
Samo ne danes.
Pa tudi drugače je gor vedno zelo mrzlo, pa slaba cesta in oznake, pa medvedje…………….brrrrrrrrrrrrr kar nič hodit gor.
Doma lepo pred TV pa družinsko piškote pečt.Neeeeeeeeee Dobro potem pa travo okoli hiše kosit. Neeeeeeeeeeeee-dežuje.
Mogoče družinski pogovor ob toplem kaminu? Človek ne jezi se?
Ah, Mašun je tudi v dežju lep….

Nekateri pač radi zahajamo v naravo, sploh če živimo v bloku, a ne. Groza, kakšni grozni starši smo, ker ne pečemo vsak vikend piškotov.
Mi zahajamo v živalski vrt, Volčji potok, Rožnik, Mostec, v Preddvor, na Jezersko, Iški vintgar, pa v Tivoli seveda, na Ljubljanski grad, obožujem tudi sprehod skozi staro Ljubljano in ob Ljubljanici do Trnovega, pa Kodeljevo idr.

kaj je v Gradu zanimivega?[/quote]
Eh, z možem obožujeva Italijo, zato je pač Italija za naju pogost kraj obiska. Pač ne gremo v Portorož, po hribih, na slapove in v jame, ampak v Grado. Na kavico, dober prosecco in pašto, na mivkasto plažo (v toplih mesecih), da se mala igra z lopatkami in kanglicami in da lahko bosi hodimo po mivki. In tako. Je pač obmorski kraj, nam je to dovolj. Diši po morju in počitnicah.
Tudi Lignano je super, tam je še aqualand, živalski vrt in Guliverlandia. Super je tudi Caorle, srednjeveško mestece malo pred Benetkami, ki ima vse “kar imajo veliki”:) (velika mesta)
Kako je že : la bella vita!

Vse to nekateri počnemo med tednom, sedaj imamo popoldne do spanja časa 5 ur, ki jih vedno preživljamo doma in na sprehodih, vrtu,…
Ampak za vikend, še posebno če je lep je luštno it na izlet, se mal razgledat na okoli, spoznat in doživet kaj zanimivega in razburljivega,…
otroci pa res niso zapečkarji, ki bi bli cel dan v pižami…no vsaj mi ne. Smo radi doma, ampak otrokom je treba pokazat življenje, raznolikost, užitke…ne pa spanje in poležavanje.Mi piškote pečemo ob slabem vremenu,…

lep pozdrav!
včeraj smo bili na lepem izletu
na predstavi z ujedami na gradu Landskron
in nato v Rosegg, kjer smo si ogledali grad, labirint in živalski park.
živali v parku lahko hranite z tam kupljeno hrano , zajčki in damjaki se prosto sprehajajo po parku (ostale živali so v ograji), imajo tudi luštna igrala .
priporočam družinam z otroki
To je pa res dobrodošla informacija. Bomo v kratkem pokopirali izlet.
Tudi mi smo v soboto imeli res lušten izlet. Zjutraj ob osmih smo že bili v parku Miramar pri Trstu, zraven gradu Miramar. Čudovit ogromen park, posebno očarljiv v jutranjih urah, ko je še prazen, razen jutranjih tekačev še ni turistov. Sredi parka v kavarnici s pogledom na morje spili prvo jutranjo kavico, prehodili velik del parka, si vodeno ogledali akvarij, na koncu pa smo si ogledali še notranjost gradu. Tako lepo in prijetno hladno nam je bilo v parku, da smo ostali do 12h. V planu smo imeli odpeljati se do Sesjana, tam parkirati in se peš odpraviti po Rilkejevi poti do Devina. Vendar je postajalo že pošteno vroče in smo se odločili, da gremo raje z avtom do Devina, v pristanišču v prijetni gostilnici ob morju napademo nekaj morskih dobrot in se potem odpeljemo na popoldansko kopanje v Sesljan. Kosilce se je prileglo, kopanje pa še bolj. Sinko je užival v vodi kot ponavadi in smo ga v petih urah komaj 1x za 10 min potegnili na kopno. Skratka lep, ki smo ga zaključili ob 9h zvečer, ko smo pri sorodnikih na Krasu otroka dali spat, mi pa na terasi želodčke razvajali s figami, vincem,…Naslednjič pa odpadli del izleta. Z avtom do Sesljana, pa peš po Rilkejevi poti do Devina, pa ogled Devinskega gradu, pa kosilce ( ali pa bo tokrat raje kak sendvič iz poptniške torbe – ti Italijani so tako dragi), pa spet peš nazaj do Sesljana, potem pa še kopanje do večera.
Priporočam!

Tudi jaz predlagam tole pod lepljivo.
Mi smo šli že 2x v ZOO Zagreb. Je bil lep izlet, veliko živali, lep park.Primerno za voziček.
1X pa smo šli v park dinozavrov: Je bilo tudi fajn. Tudi primerno za voziček.
1x smo šli v logarsko dolino in potem do slapa Rinke. Mislim, da se kakšno urico hodi v eno smer, mi smo šli z majhnim otrokom in smo ga nesli v nahrbtniku. Kakšen 3 ali 4 letnik bi pa že zmogel sam, sploh če se z avtom pelješ dokler lahko.

meti
šli smo iz kranja , vozili smo se 1 uro.
časovno smo si tako splanirali, da smo šli ob 9h od doma , spotoma šli tankat in po vinjeto za avstrijo. želeli smo priti ob 10.30 pod grad , ker smo si ogledali ob 11h predstavo z ujedami. nato smo šli v Rosegg si najprej ogledali grad, šli v labirint (ga nismo rešili zadnje dve vrstice smo pogoljufali skozi malo luknjico) in nato v živalski park, ker sva pustila otroke, da se naigrajo na igralih. v roseggu je vse do 18ure odprto. doma smo bili ob 7.30. gužva na gorenjski cesti.
mojca 2
ja , tudi mi smo bili lani za prvomajske praznike v miramaru, smo šli potem naprej v sesljan se kopat.
No, in ker imamo še vinjeto veljavno jo bomo najbrž koristili še v nedeljo
najbrž bomo obiskali tole