Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nedeljsko jutro. . …. . . … …

Nedeljsko jutro. . …. . . … …

Končno se je le zdanilo. Mislila sem , da danes jutra ne bo . Potem , ko sem se včeraj že počutila kot bi bila na konju , kakor da bi vihravo zajezdila najlepšega konjčka iz hleva ” Kaje in Groma ” , me je zvečer bolezen dala dol. Torej , nikakor nisem na konju . Ne še….
Blodnje , tresenje , vročina in na koncu , danes izgledam kot zajček po jutranjem napadu Japoncev na Pearl Harbour ( nikoli mi ne bo povsem jasno , kako so lahko američane tko presenetili ).
Kožuh imam kot bi stopila na bombo ( tisto ki se aktivira potem , ko se preneha vrteti propeler in medtem ti misliš kako je ” zakazala ” ! )
Skratka , danes ne bom zaplesala na avsenikovo polko na Golici :)) ne bom se vrtela v taktu zdravega življenja , ampak bom oponašala zajčka , ki ga vodijo na zadnjo pot ” pare ” :)) . tristo češenj in en jabolčni kompot.
Tudi k zdravniku jutri , če bo takole ne grem , ker ne pridem do ordinacije . Pa čeprav je tako blizu. Niti na misel mi ne pride , da se odmaknem dalj kot meter ali tri od svoje postelje !
Imam pa prvič v življenju zdravo hehe rdečo barvo ličk in izgledam kot posončena marelica.

Čudno . Ura je nekaj minut čez sedem in cerkveni zvon se še ni oglasil. Tudi ulica je mirna , kapljati je prenehalo , le siva meglica objema pročelje hiš .
Sosed nedaleč stran je menda podrl češnjo , danes ko sem gnala počasi oslička na pašo , je tam namreč več ni bilo . Sigurno !! Morda so sosede motili cvetovi , ki jih je veter odnašal na njihova dvorišča . Kaj pa vem . Ljudje v času , ko jih mučijo skrbi postanejo zelo občutljivi na vse kar se dogaja okoli. Tudi na naravo . Pomagaj jim bog !

Stric iz namiznega radia , je pravkar z ponosnim glasom naznanil , da bo jutri pretežno sončno . Dobro ! Ko bi le en dan takole sonce posijalo prav v vse domove naših družin in bi bilo veselo.

Menda se je že pojavil nekaj dni nazaj prvi jesenski dan. Zamudila sem ga , nisem ga zaznala. Kdaj pa je bil ?

Jesen je lepa anede , tudi v pojmovanju življenja . Moj pogled žalostno objema kolo. Toplo božanje oči po njegovem ” geštelu ” . Zajček je bolan in vožnja odpade ):

Bog dej zdravja so znali reči starejši ljudje . In tako zajček želi danes vsem vam , gmajnarji moji leni :))))))) vsi ste zbasani pod kovtri .
Tudi zajček bo računu tole ometanje pajčevin čez vikend !!!! po gmajni.
Namesto , da bi zajček prlezu na forum in bi videl kako nekdo drug dežura in trosi nedeljske modrosti.
Vsi mi boste za tole poslali en krof ! Noter mora bit veliko marmelade , drugače ne bo nič .

tkole..
zdej grem……..hvala bogu a , da ni treba več brat tega dolgega eseja. Kako nehvaležne misli , kar mislte si…
Učite se , berite , pesnite , berite , trenirajte svoj duh in um :))))
hahah menda imam že res halucinacije..
kot perla , tudi jaz :))

Kakorkoli že , zaradi mene lenarite , vendar slej ko prej vas bodo poklicali LOnci……bo treba kuhat :)))))))

zajček se počasi zavrti v stilu ” ne prehitro , pazi na obolele kosti ” , se pokrije s čepico , namuzne in kida u lijevo…….predno se usuje plaz ugovorov……..

papa

dobro jutro, zajček………..
včeraj sem brala DA VINCIJEVO ŠIFRO, skoraj petstos tranhi, pa raje ne povem, daj sem šla spat…in to jaz, ki grem vsak večer spat ob enaki uri kot dojenčki……
Zjutraj se pa, po nekem ustaljenem ritualu, notranjemu ritmu…prebudim ob petih, počakam, da raznašalec prinese na svoji prdeli (motorju) časopis, pristavim vodo za kapučin…in potem uživam v tihoti, ko se zunaj dani, ko začnejo epti tiste redke ptice, ki so še ostale, ko gredo ljudje k prvi maši, ko malo pred sedmo začne sosed vaditi harmoniko – tudi na Golici……
Vmes potem pišem, kajti jutro je najbolj ustvarjalno.
če pa je zajček bolan, potem je prav, da poskrbi zase….Če imaš moža, ki te ima rad, potem te naj celo zmasira s toplim jabolčnim kisom, da ti bo “gorela” koža, nato te naj spravi pod odejo, ti skuha čaja…in verjemi, da mogoče niti k zdravniku ne bo treba iti……
Naj bo tako ali drugače…….držala bom pesti, da počutje ne bo preveč na tleh………

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Tole je pa tako hudo dobro napisano,da bi jaz perlca še rada čitala..še šeše….Hudo dober res!!

New Report

Close