NEFORMALNE ZABAVE
Lepo pozdravljeni
Velikokrat imam težave, kaj obleči za kakšno neformalno zabavo – npr. zabava pri prijateljih, če greš npr. na kakšen koncert v Cankarjev dom ali prednovoletne zabave v službi. Oblečnena želim biti malo bolj svečano, vendar ne dolge obleke in velikih dekoltejev.
Mala črna obleka se mi zdi super rešitev, vendar mi črna barva sploh ne pristoji (sem poletni tip – mi predvsem pristojijo hladne barve)
Sicer sem visoka 165 cm in imam 57kg. Postava je še kar, razen boki so malo širši.
Prosim za kakšen nasvet.
Spoštovana Nina!
Črna barva vam ne pristoji, torej izberite barvo iz svoje barvne lestvice hladnih barv (npr. kovinsko modro), ki ni pretirano vpadljiva. Priporočam šantung svilo, ki ima lesk, vendar ni izrazito večeren material in jo lahko uporabite tudi za dnevne priložnosti.
Forma obleke je lahko minimalistična, sledi naj liniji telesa, rokav naj bo tričetrtinski (ali brez, če imate lepo oblikovane roke); brez oblikovalskih ekstremov, da jo lahko uporabite za različne priložnosti.
Predlagam tri načine nošenja:
– kombinacija z večjimi kosi nakita (npr. ogrlica in uhani)
– dolg šal ali štola v podobnih barvnih tonih, lahko ogrnete čez ramena
– prosojno bluzo, srajico ali plašček iz organdija oblečete na osnovo – torej “malo modro obleko”.
Lep pozdrav, Suzana Šisernik