Nega dekolteja
Je čisto odvisno nasploh od tipa kože…stara sem 42 let, koža na vratu in dekolteju še res b.p. (zato pa večje gubice na čelu:)) ), mažem si dekolte z isto kremo kot obraz. Pa obvezno si obraza, vratu in dekolteja ne sušim z brisačo, temveč pustim, da koža posrka vode, kolikor potrebuje, ostalo se posuši na zraku. Šele nato tonic, kremice…Poleg tega vsaj enkat na teden obraz, vrat in dekolte zvečer, ko kožo očistim, namažem z olivnim oljem (takrat, ko drug dan umivam lase, ker si tudi lase naoljim)…Moji koži čutim, da to ful paše.
Seveda si od časa do časa naredim še kakšno drugo masko, piling pa le 1x/mesec.
Blizu 50. Nikoli negovala, šele zadnja leta ga namažem s kremo, isto kot za obraz.
V obliki izreza majčke (posledice sonca) imam tiste drobne gubice na koži, nimam pa tistih večjih gub.
Kako odpraviti te drobne ne vem, za večje pa verjetno pomaga nošenje modrca med spanjem, da se prsi ne prevesijo in ti mečkajo dekolte????
Osebno imam takšnega zelo mehkega, kot majčka (mislim da je Lisca), da le malo drži, nepodložen, zelo tanek. Za čez dan bi bil popolnoma neuporaben.
Jaz sem bila pred pol leta pri dermatologu mi je zmeril vlago kožo kritično 18 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Potem sem začela piti najmanj 1,5 vode na dan zaradi kilaže ni priporočlljivo več imam pod 50 kg in po pol leta se mi je vlažnost popravila na 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Torej voda in voda res pomaga. IN seveda nega.
Serumi za lepše prsi in dekolte velikokrat vsebujejo ŠKODLJIV ALKOHOL takoj na začetku sestvain, akr pomeni, da je vsebujejio veliko. Tudi Oriflame serum ni izjema.
To pomeni, da vam kožo navidezno napne, hkrati pa je tak, hladilen in zelo hitro hlapi/se vpije.
Dejansko pa vam ta alkohol še bolj izsuši kožo na dekolteju in prsih, kar vam vse skupaj še poslabša.
Za dekolte naj bo krema raje hranljiva, ne pa alkoholna.