Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Nega dolgih, gostih, valovitih do delno skodranih las

Nega dolgih, gostih, valovitih do delno skodranih las

Pozdravljene!

Imam zelo goste, valovite, dolge lase. Ko si jih posušim s sušilcem, sem kot strašilo, zato si jih ponavadi kar polikam. Ker pa likanje uničuje lase, želim lase urediti ko, da bodo tudi brez ravnanja lepi. Lasje so kar precej neukrotljivi, toda lepo nežno skodrani.

Kako naj negujem lase, da bodo lepi, gladki, brez štrlečih las? Preizkusila sem že arganovo olje, vendar se mi zdi, da se mi po njem lasje začnejo kar hitro mastiti. Še kak drug predlog za nego? Kakšen glavnik naj uporabljam?

Nekaj takega iman (seveda leva slika 🙂 http://www.flickr.com/photos/vancouvermobilehairstylist/6265167900/

Hvala!

Živjo, jaz imam tudi podobne lase, uporabljam šampon in balzam za skodrane ali pa za barvane lase, ki lase nahranijo oz. vlažijo. Najpomembnejše sledi in sicer uporabljam kremo za lase (namesto pene oz. želeja) za kodre od Tigija in pa potem na suhe lase dam kakšno olje. Jaz to vse nabavim pri frizerju, je malo dražje, vendar je zelo kvalitetno in količina ponavadi zadostuje za približno pol leta. Lase sušim z dušilcem, ki se dobi na nekaterih fenih. Lp

Pozdravljene kodrolaske,

nega takih las je zelo zahtevna, ker je las skodran in suh.

Šampon: izberite takega, da je vlažilen oziroma namenjen za kodraste lase, priporočam profesionalne linije, lahko lekarna , ker ostalo vse preveč suši lase. Za silo lahko šamponi za barvane lase, negovalni in tisti označeni za suhe lase.

Regenerator je obvezen: v kolikor so močno skodrani lasje ( afro) potem bo regenerator/balzam premalo, v takem primeru izberite masko za lase in jo nanesite na celoten las, v kolikor je lasišče hitro mastno se izogibajte nanosu na samo lasišče.

Pred sušenjem lahko na lase nanesete vlažilni sprej za zaščito las ali olje v spreju.

Izdelki za oblikovanje: Če nanašate vlažilno peno, jo pomešajte z regeneratorjem, tako ne bodo lasje štrleli( nanesete peno na dlan na vrh kapnete za lešnik veliko kapljo regeneratorja za suhe lase) zelo podobno lahko naredite tudi z gelom ( tudi ga malo pomešajte z regeneratorjem) a pazite, kerbo ta lase naredil zelo trde, ne bodo pa se razleteli v košaro.

Za sušenje takih las je obvezen difuzer ( to izgleda kot neki krožnik s špicami, ki se namontira na sušilec. Namenjen je temu da posuši las a ga ne razpiha v gnezdo.
Priporočam sušilec z Ionsko tehnologijo, ki posuši las a ga ne izsuši, ker samo na površini lasu razbije kapljice, v sredini pod skorjo pa las ostane vlažen.

Tudi orodje za razčesavanje mora biti kvalitetno, krtače za razčesavanje, ki las ne trgajo.

Na suhe lase si lahko nanesete tudi razne serume in olja za svetleče lase, ki tudi lepo oblikujejo kodre. Pri raznih oljih, ki niso namenjena za lase pazite, ker so zelo mastna, najprej jih temeljito razmažite na dlaneh in šele potem na lase in to samo na konice las.

Pozdravček,

Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165

Valovitolaske (jaz sem tudi ena izmed njih, pa še zelo gosti so za povrhu in suhi), jaz si že več let negujem in oblikujem lase po tej formuli in zaenkat uspešno):

Lase si vedno perem z Lavera šamponi (vrtnica, mango ali mandelj), ki so manj agresivni in že sami nekoliko zmehčajo las. Po pranju si vedno nanesem bogato masko ali balzam (ni toliko pomembno, ali je maska ali balzam, le da je dovolj bogata). Maske/balzami, ki so mi najboljši, so Tigi Oatmeal & Honey balzam ali Keune Intensive Hair Repair za zelo suhe lase. Izmed cenejših pa rumena Gliss Kur maska. Če imam čas, pustim delovati okoli pol ure, večinoma ga nimam in ga pustim cca 5 min. Lase si vedno sušim z ionskim fenom in, kot je že Simona omenila, difuzerjem. Pred sušenjem je dobro na lase nanesti malo zaščite, recimo Tigi Fashionista Smooth and Shine ali Lorealova npr. Sama imam trenutno iz frizerskega salona kremo Uniq One All in One treatment Hair.

S tem imam vedno lase kot iz frizerskega salona. Trenutno so zdravi, ko sem pa imela uničene pred leti, pa sem si enkrat tedensko čez noč prepojila lase z avokadovam oljem, pod glavo na blazino dala brisačo, s tem zaspala in si zjutraj oprala.

Tudi sama sem kodrolaska 🙂 več kot 10 let sem si vztrajno likala lase, ker mi moji kodri niso bili všeč, nikakor jih nisem uspela oblikovati tako kot sem si želela poleg tega pa so bili lasje slamnati brez leska… potem pa mi je moja frizerka polepšala življenje 🙂 🙂 🙂
Dala mi je testerje Awapuhi Wild Ginger od Paul Mitchell…. vse kar lahko rečem je samo WAW! To morajo vse kodrolaske obvezno poizkusiti. 🙂 Te izdelke boš z lahkoto našla, saj jih ima večina frizerskih salonov po Sloveniji…Lahko pa pokukaš tudi na spletno stran, kjer trenutno naročam jaz 🙂 https://www.paulmitchell.si/sl/brand/awapuhi-wild-ginger/

Srečno vsem in čim lepše laske želim 🙂

New Report

Close