Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style nega kože po 35.letu

nega kože po 35.letu

Za vikend sem bila z dvema prijateljicama in obe blestita…koža namreč, ne bom rekla, da sta totalno brez gub, ampak čvrsta napeta koža, gladka. Res lepa….sem ju vprašala kaj počneta in imata toliko enih pripravkov za nego, da se jaz en znajdem…japrej rabim kratek tečaj kaj vse sploh obstaja…
Jaz bi imela eno kremo in to je to.
Kakšna priporočila za kremo? Moja koža je normlana/suha..sem pa res zelo mačehovska do nje

jaz nič, navadna krema iz hoferja in žajfa. stara sem 34

tonik, krema, čistilec za mejkap in krema s faktorjem.
Starost: 38

pomembno je, da uporabljaš vlažilno kremo in tako hraniš kožo na obrazu…ko enkrat gubice imaš, jih ne boš odstranila z nobeno kremo…lahko pa s kremo in dodatno nego dosežeš, da jih dobiš čim kasneje

meni se je okoli 40ega kože ful spremenila…če sem včasih več denarja zapravila za dekorativno kozmetiko (pudre, senčke, maskare…), zdaj več denarja namenim negi…
pri meni je osnova čiščenje…micelna voda, milo, piling (2x tedensko), maska (2x tedensko), nato tonik, pa vlažilna krema z UV…posebne kreme za okoli oči ne uporabljam, ker je ista, kot za obraz, le v manjši embalažici (info od kolegice, ki dela v farmaciji)… aja, pa da se malo pocrkljam, uporabljam še žadni valjček…gube, vem da bodo prišle…nekatere so že…ampak to je del naše osebnosti..

jaz pa priznam, da me gube motijo, vem da so del mene, ampka bi jih rada malo ” zradirala”


a ta žadni valjček kej pomaga?

ja iz nič ni nič, bo treba kaj naredit za kožo, redno čiščenje, podnevi krema s faktojem, kakšen obisk kozmetičarke in še dobra nočna krema…jaz uporabljam eno super, naročila po netu, tukaj v sloveniji s hialuronsko kislino. Meni zelo ustreza in pomaga, drobne gubice so zglajene, bolj napeta in sijoča koža. VSi so me začeli po ene času spraševat, kaj sem naredila, da tako sijem:)


se strinjam s predhodnico, čeprav določene kremo res une res drobne gubice zgladijo. Je pa zmotno to, da mislijo ženske, da je za nego pred 30.letom prekmalu. Ni res…staramo se različno, vplivi sonca, vsi zunanjo dejavniki, stres…vse to lahko vpliva že prej…in prej, ko začnem, boljše je.

Če hočeš omilit/preprečit gube, moraš najprej vedit zakaj jih sploh dobivaš, potem ti je lažje tud poiskat ustrezno nego. S starostjo se v koži začne razpadanje kolagena in elastina in pa pospešeno se začne izgubljati hialuronska kislina. Zato imaš vedno bolj upadlo, suho kožo, z gubami itd. To si najbrž že slišala, povejo v vsaki reklami za kreme proti gubam.
Po trgovinah imaš res ogromnoo krem, tonikov, serumov s hialuronom in kolagenom. Edino elastina se mi zdi da ne moreš nadomeščati. Samo preizkusit je treba veliko stvari, pa malo prebrat sestavine, da najdeš tisto kar ti ustreza.

meni pomaga…pred hranim ga kar v zmrzovalniku, da je učinek še boljši

ja res je, že kmalu po 20. letu bi mogla v bistvu vsaka ženska začet uporabljat kreme za preprečevanje gubic, samo tega marsikatera ne počne. Jaz se bližam 30im in že pridno uporabljam marsikaj, ampak je na žalost veliko krem, ki so zame pretežke, premastne in če jih dam pod make up sem čez pol ure vsa mastna in se svetim. Tako da, še vedno iščem kakšno kremo proti gubam ki bi bla primerna tudi za nas mlajše. Če ma katera kakšen predlog se priporočam..

fino je veliko prebrat, kaj sploh rabite, ker ne rabite toliko kot mislite…pommebno je čiščenje, kisline in dobra krema, jaz uporabljam pri svojih 32.letih 4d kremo s hialuronom. Vsi so mi rekli da sem premlada, zato sem bila skeptična. Rečem lahko, da je moja koža ful lepša, bolj napeta. Ne, nisem zlikana v obraz, ampak sveža.
P afajn je, da si malo ekološki in da ni testirana na živalih

jaz ti priporočam 4d hyaluron kremo.
Če ti ne bo ok, lahko vrneš in dobiš denar nazaj

ne razumem tudi jaz..vrnejo denar?
ok, potem lahko naročim in porabim do konca pa rečem, da mi ni ok:)

Čiščenje temeljito, čez dan nujno krema z faktorjem (najbolj pomembno!), zvečer retinol in dobra vlažilna krema. Retinol imam od paulas choice, kremo vlažilno pa CeraVe (zelo poceni in super). Čez dan uporabljam paulas choice kremo s faktorjem, pod njo pa še serum C vitamin (ni nujna stvar, jaz imam veliko flekov zato ga uporabljam).
Lahko sicer še marsikaj daš nase in vase, ampak to je najpomembnejše. Pa da se izogibaš soncu. Res najpomembnejše. Poglej roke na spodnji strani….vidiš razliko napram gornji strani kjer so izpostavljene soncu?
Če pa želiš kaj več pa dermatolog in laserji. Nobena krema ne bo naredila čudežov.
Pomaga in naredi razliko pa tudi prehrana in dovolj tekočine. Pa nič cigaretov in minimalno alkohola 🙂
Pa svilena prevleka za blazino. Evo to se mi tudi zdi da je naredilo razliko. Sicer bolj na laseh kot koži, ampak se ne zbujam več z “zmečkanim” frisom :).

ne razumem tudi jaz..vrnejo denar?
ok, potem lahko naročim in porabim do konca pa rečem, da mi ni ok:)
[/quote]
ja, vrnejo denar, če nisi zadovoljen z izdelkom. Je pa krem ares fajn, podlaga za mejkap, edini m ampak jaz dam čez še faktor kremo.

Najpomembnejša je zaščita pred soncem in to čisto vsak dan (dobro, če je deževno, ni take sile), Azijke so obsedene s tem, najbolj postarajo sončne pege in lise. In to najmanj faktor 30, raje 50, problem evropskih krem je, da faktor označuje zaščito pred UVB žarki, ne pa UVA (ki pa mora biti vsaj tretjino faktorja za UVB), azijske kreme imajo tudi oznake PA (najvišja je PA ++++) za UVA žarke. UVB žarki povzročajo opekline, UVA pa poškodbe, melanom in staranje. Najboljši so izdelki brez parfumov – fragrance (tudi naravnih), vsak dermatolog ti bo potrdil, da je to največji iritant, odpade torej 3/4 znamk. Parfum je popolnoma nepotrebna sestavina, ki ne pripomore nič k delovanju. Od učinkovin proti gubam najbolj pomagajo retinoli in retinoidi, sama jih ne uporabljam sicer, ker so na začetku precej agresivni, sama pa imam malce občutljivo kožo. Glede aktivnih učinkovin, jih imaš res malo morje, zdaj je že veliko let trend vseh možnih kemičnih pilingov (AHA, BHA kisline), vendar če imaš normalno kožo brez aken, jih ne priporočam preveč, ljudje si uničujejo kožno bariero, če pretiravajo s tem. Enostavno rutino si lahko narediš npr. z izdelki The ordinary, npr. en serum + krema, so cenovno ugodne zadeve, sončne kreme pa kupujem azijske. Ne rabiš dragih krem, izogibaj se le parfumu in alkoholu v kremah (alcohol denat. ali samo alcohol, ostali alkoholi, kot so cetearyl alcohol ipd. so v redu sestavine, vlažilne).

Za obraz, okrog oči in vrat uporabljam kremo NeoStrata Bionic, make up odstranjujem s kokosovim oljem, in nato umijem s trdim milom s kozjim mlekom, ponoči nič. Enkrat mesečno obloga z doma pripravljenim oljem (posušeni cvetovi immortelle namočeni v mandljevem olju).
Včasih, ko se mi res da, si naredim še masažo z gua sha ploščico.


jaz rada testiram, doma imam ogromno kozmetike, cenjše, dražje.
Vse je kvalitetno.
Uporabljam tudi retinol in AHA kisline.
Masiram si obraz s šipkovim oljem ene 2x na teden zvečer, takrat ne uporabim drugega.
Mami mi je kupila kremo po spletu, mislim, da jo je ena že omenila, $D hyaluron. Ne verjamem v čudeeže, sem še mlada 30 in blaznih gub še nimam. Sem pa mnejnja, da j eboljša preventiva kot kurativa. Ta krema mi res paše, predvsem zvečer, ker mi nahrani kožo a je ne obteži. Mami jo uporablja že nekaj časa in je koža lepša, ne morem reči, da nima gub, so pa morda manj izrazite in polt je bolj poenotena.
Občasno grem h kozmetičarki ali pa na radiofrekvenco.

jaz sem že v menopavzi, ko je koža res zahtevna… probala sem že vse sorte. od vichy, euceron, darfin…ne ustreza mi.
naročim še tole 4d s hialuronom, ker mi jo prijateljice hvalijo, sem pa skeptična, ker nekako ne verjamem v te kreme..Če vrnejo denar nazaj je super.

Da še jaz pristavim svoj piskreček…to kremo uporabljam že skoraj leto dni, je ne zamenjam. Stara se 47 let, sicer zdravo živim, pijem veliko vode, se gibljen, jem zdravo…nisem brez gub, jih imam pa manj kot moje sovrstnice. Zelo blagodejno vpliva na kožo, predvsem okoli oči so gubice res zglajene.
Jaz sem jo kupila še z dodatnim 15% popustom na že nek popust.
Če katero zanima je koda SEP15

Oooo, supr za popust. To pa bom izkoristila! Že kar nekaj časa razmišljam o tej kremi, ker jo ima kolegica in jo ful hvali, sama pa ne maram ravno menjati. Poskusim, da vidim če je res tako fajn..


tudi jaz jo toplo priporočam, ni vse tako kot pišejo ene in pljuvajo, krem aje dejansko učinkovita. Hvala za popust…torej SEP15?
Vidim, da imajo oni že popust in to je še dodaten?

Ja.. to je še dodaten. Res ogroomen popust!

New Report

Close