Najdi forum

nega kože

Lep pozdrav!
Prosila bi vas za majhen nasvet…. po telesu imam suho in hrapavo kožo, uporabljam piling rokavice in mastna mleka za telo vendar ne eno ne drugo ne pomaga kaj dosti. Zanaima me s čim si naj negujem kožo po telesu da bo bolj mehka in navlažena. Kaj uporabljate ve?

Hvala!

koža ki je suha je tud malo bolj občutljiva zato mislim da je najbolje uporabljat kaj naravnega… jaz ti priporočam mandjevo olje.. dobiš ga v lekarni.. in sploh ni ne vem kako drago (od 500 do 800 sit)…pa še naravno je… namaži se po uporabi sisalove rokavice… poskusi se nekaj časa mazati vsak dan… in skoraj sigurno se ti bo stanje kože izboljšalo.. tudi meni se je..lp oliva

Lahko poizkusiš Johnsons baby olje. Namažeš se na mokro kožo, po tuširanju in koža ni več suha. Jaz ga uporabljam in je super. Če pa imaš zelo, zelo, zelo… suho kožo, mogoče stopi v lekarno. Tam imajo sigurno kaj zate.

Imam suho kožo in prisegam na vlažilno mleko od L’oreala za suho kožo. Tudi z raznimi olji sem že poizkusila pa mi ni kaj dosti pomagalo. Koža je bila takoj po tuširanju res mehka a kaj kmalu se je zopet izsušila. Tako, da sedaj uporabljam mleko za suho kožo in se ne srečujem več s problemom glede suhe kože.

Lep pozdrav

Oliva, Tinka in Ana imajo prav, vendar poskrbi se za nekaj: ne izsusuj vedno znova z mili ali tudi s tekocimi mili kozo. Tudi jaz sem imela nekaj casa podobne probleme, pa mi je razlozil zdravnik, da ni potrebno ob skrbni higieni vedno nanasati na litre tekocih mil ali celo trdih mil, ker to ni potrebno. Pa bognedaj namakanja po ure in ure v banji z “mehurcki”! Vsakodnevno prhanje le s toplo vodo je dovolj, le da v minimalni kolicini naneses malce mila na odlakane dele, pa se to le zaradi “dobrega obcutka”. Vse mogoce reklame o nevtralnem PH faktorju, pa o dodatkih olj ipd. so stvar reklame, kajti vsi dodatki nekako vseeno vplivajo na razmascevanje koze….
Jaz sem potem vztrajala kar nekaj mesecev in skorajda nisem uporabljala mil, ce pa, potem res v minimalnem obsegu, zatem sem se skrbela za mastenje koze- vlazna koza+vtiranje olivnega olja in rezultat je bil: bolj voljna in vedno bolj “normalna” koza. Prej sem pa bila vsak dan cela v “luskinah”.
Veliko uspeha ti zelim!

New Report

Close