Nega obraza po 40
Eh, koža ni več, kar je bila…
Do zdaj je zadostovalo voda, milo, krema, zdaj pa moja koža zahteva več, iz mastne postaja suha in zategnjena…
V ponudbi izdelkov sem se izgubila, neki serumi, esence, pa tak valjček, ona blazinica, hilurion, micelar in kaj vem kaj vse, saj sploh ne vem, kaj vse to je…
Torej, koža spodaj normalna do mastna, zgoraj povrhnjica suha, z gubami še nimam težav in kar sem poskusila teh krem proti gubam, me vse grozno pečejo.
Nabavila bi si komplet za nego kože, a niti ne vem, kaj naj kupim.
Prosim za nasvete in izkušnje.
Če te vse kreme pečejo, poskusi z dermakozmetiko. Imaš v lekarnah. Recimo La Roche Posay ali Vichy, Bioderma, ADerma, Eucerin ipd. Teh znamk je kar nekaj in načeloma naj ne bi pekle in pomirjajo kožo.
Najprej pa moraš ugotoviti, kakšno kožo in kakšne težave sploh imaš. Najbolje res, da se oglasiš v lekarni in se tam posvetuješ, če pa naletiš na kakšno promocijo kakšne od teh znamk (vem, da jih ima La Roche Posay, najbrž tudi Avene, a ta je meni malo slabša od LRP), pa toliko bolje. Pa reci za vzorčke! Ne samo promotorkam, v lekarnah jih imajo bolj ali manj povsod.
Drugače bi jaz najprej začela s serumom pri tebi, ostalo pusti zdaj, ker je res preveč vsega. Mogoče pa zdaj v pomladno-poletnih mesecih seruma sploh ne boš rabila in je večji problem čiščenje kože in pomanjkanje lipidov. Skratka, tukaj ti ne moremo dati odgovora.
Kupi si nežni gel/peno za čiščenje. Dober kemični piling (1-2x tedensko). Dobro kremo (vlažilno). In kremo s faktorjem za čez dan. Drugega ne potrebuješ trenutno.
Če želiš bolj resno se lotiti imaš recimo na paulas choice slovenski strani možnost da poklikaš kakšne probleme imaš in kaj želiš doseči in ti pošljejo predloge.
Oz. dermatolog.
Največ boš pa naredila s prehrano in dovolj vode ter izogibanje soncu.
Zakaj rabiš kup enih žavb za obraz?
Najprej nehaj uporabljati razne pudre, šminke, kreme proti gubam, maskare … par mesecev bodi brez ličil, brez raznih krem proti gubam pa veliko sadja, zelenjave. Alkohol, kavo, čike – to skenslat, če kaj od tega prakticiraš. Čim manj sladkarij, najbolje nič.
Po parih mesecih se bo koža sigurno popravila. Z vso kemijo, ki jo nanašaš na obraz, koži predvsem škodiš. Daj ji nekaj mesecev, da se popravi.
Pa zdrava prehrana ter seveda športanje.
Traja pa par mesecev.
Hvala za nasvet, a napudrala se nisem že nekaj let, našminkam se glih ene 3x na leto že v normalnem času, zdaj v koroni se sploh ne, kar se kremic in ostalega tiče, nimam kaj dat stran, ker itak skoraj nič ne uporabljam, saj ravno zato pišem, ker pojma nimam o izdelkih za kožo, od vseh grehov, ki jih naštevaš, so pa edino sladkarije moj greh, a ker ne želim odvečnih kil, sem tudi pri cukru omejena.
Katera je dobra vlažilna krema, je zelo odvisno od tvoje kože in predvsem tvoje denarnice:)
Če so pečenje povzročile kreme proti gubam, vseeno najbrž ne bi imele vse enakih posledic. Prav tako sama praviš, da je večji problem čiščenje, torej je možno, da si ravno takrat po tem čiščenju, ki je “sleklo” kožo, uporabila kakšno kremo, ki bi ti zdaj sicer ustrezala.
Jaz kupujem dermokozmetiko ali pa določene znamke višjega cenovnega ranga. Zaradi drugih težav, ker vidim, da mi večina tistih tapoceni niti ne ustreza. Ker tvoje finančne situacije ne poznam, je najbolje, da se oglasiš do najbližnjega DMa ali Mullerja in tam malo pogledaš ter povprašaš. Cene krem se namreč gibljejo od 2 EUR do 200 EUR.
V DMju ima njihova naravna kolekcija Alverde dobre kreme. Od višje cenovnih bi ti mogoče lahko ustrezal Shiseido. Vmes imaš seveda še mnogo drugih znamk in cen, predvsem pa res ugotovi, kaj je tisto, kar potrebuješ. Seveda ni nujno, da boš poleti potrebovala enak produkt kot pozimi. Pa za čiščenje vzemi kako dermo čistilno peno ali mleko ali kaj podobnega. Lahko tudi recimo Neutrogena gel, je dokaj poceni in kar učinkovit. Za odstranjevanje ličil pa lahko uporabiš kar kakšno kozmetično olje (olivno, avokadovo, marelično…), meni osebno Bifacil od Lancoma zelo odgovarja, ker je dovolj masten, da odstrani ličila, a ne preveč, da bi ostal ves masten.
badescu, sicer ne spada v ta kontekst, ampak ker sem prebral sestavine bom nekaj zapisal.
Ko sem se bril z žiletko sem uporabljal razne kreme in paste za britje. Na področju vratu so se mi začeli čez čas pojavljati rdeči izpuščaji. Kadar sem uporabil navadno trdo milo nisem imel teh težav. Potem sem pa kupil otroško milo in sem ga uporabljal za britje. Nikdar se niso pojavili izpuščaji.
Ti dam eno preprosto rešitev. Po 40 zelo pomaga piling. Meni je ena pred parimi leti svetovala, da naj probam občasno umit obraz z mehko krpico ali brisačko. Meni se super obnesejo bombažne iz Tosame. Ok so mi tudi ti žakeljčki za umivanje (enak material kot brisače). Torej gel za umivanje obraza. Potem pa krpico pod vročo vodo (toliko kot jo preneseš) in znjo umiješ obraz. S tem pobereš iz obraza odmrlo kožo – to tvojo suho kožo.
Jaz potem dam gor tonik. Prej sem imela od Paule Choice, zdaj imam pa od Loccitane iz imortale linije.
Mene je marsikatera krema pekla, tudi na naravne sem imela reakcije. Zdaj si zjutraj dam gor kadar se ne ličim serum Tetraforce in kremo z uve faktorjem. Zvečer po umivanju tonik in nočni serum imortale od Loccitane. Kreme so mi preveč, mi preveč zmastijo.
Če povzamem…
Kemični piling. Katerega kupiti?
Vlažilni losijon.
Serum? A to tudi potrebujem?
Vlažilna krema.
Potem kakšna maska za kdaj pa kdaj? Kakšna? Vlažilna ali hranilna?
In izbiram produkte za vse vrste kože?
Ker te za gube ne uporabljam, sem poskusila, a me koža peče, sem sklepala, da je v njih nekaj, kar je zame premočno.
Kaj pa za okoli oči?
Res je, eni bo super ena krema, drugi druga.
Moja koža je suha in občutljiva, skozi leta sem preizkusila veliko različnih krem. Od najdražjih v lekarnah, do baleje iz dm.
Vedno znova se vrnem k eni in edini, ki ustreza meni.
Afrodita. Mleko za čiščenje in tonik za suho kožo brez alkohola. Krema z jojobo in aloe vero. Ampak mi paše samo ta hranljiva, ostale afroditine vlažilne, ki so na vodni bazi pa so zame premalo hranljive in mi kožo zateguje.
Srečno..
Tudi jaz ne uporabljam nič, izogibam se soncu, zdravo jem, vsak dan grem na dolg sprehod ..tiste, ki so pod stresom, ali preveč športajo in tečejo ali so se od 20 leta naprej preveč sončile, pa lahko uporabljajo karkoli, pa jim ne pomaga. Mogoče se 1x do 2x na teden se namažem in takrat dam kremo za podlago pudru, sicer pa še mila ne uporabljam na obrazu, samo vodo