Nega obraza
Punce potrebujem pomoč. Stara sem 37,
do sedaj nisem uporabljala posebnih metod za čiščenje obraza, milo, nivea in gotovo. Razmišljam o obisku lepotnega salona ampak ne vem, kje začeti. Kaj priporočate za prvič? Gledam malo te kupone in se odločam ali diamantni piling ali pa globinsko čiščenje obraza. Kaj mislite je boljše?
Kupone tudi pozabi.
Ornk kozmetični salon ne bo dal ven kuponov.
Tam s kuponi ponavadi delajo študentke in kokr je fino, da se punce učijo, ne hvala.
Če si do sedaj uporabljala tako malo kozmetike, potem nimaš težav s kožo, in ne rabiš hudih posegov na koži. Začni z osnovnim globinskim čiščenjem kože, kjer ti dajo na koncu še različne maske in se res počutiš fino.
Ravno prej en dan pravi sestrična moji 76 letni mami, kako ima lepo kožo in kako ima malo gub za svoja leta in je mama rekla, da ko je bila okoli 40, jo je začela koža zategovat, do takrat je uporabljala le vodo, potem pa Soleo in milo in tako še danes, nikdar nobene druge nege. Ok, verjetno je tu tudi nekaj genov, ampak moje mnenje je, da vse te kemikalije in tretmani za kožo tudi niso ok, čim bolj naravne stvari, pa ne mislim natur in bio kreme, ampak surove naravne stvari, pripravljenih preparatov iz kozmetčne industrije pa čim manj.
Na srečo imam alergijo na vse kozmetične kreme z bleščavimi sestavinami in bleščavo ceno, pa tudi na vse, kar uporabljajo kozmetičarke oziroma ne grem več tvegat. Mažem se z arganovim oljem, pozimi z mastno otroško kremo, čistim tudi z oljem in to je to.
Če nimaš problemov s kožo, jo pusti pri miru, predvsem pa ne hodi na kupone.
Za odstranjevanje licil pa ni boljsega kot kokosovo olje (namesto teh odstranjevalcev licil). 🙂 To vsakemu priporocam.
[/quote]
Super, hvala! Bom poskusila, ker moja mama se ne liči in nima teh izkušenj, jaz pa imam za odstranjevaje ličil kar body milk in milo, a je treba vajo ponovit, da res odtraniš vse.
Ni za kaj! 🙂 Ce ni na voljo kokosovo olje, je tudi olivno dobro. A po mojih izkusnjah je kokosovo najboljse.
[/quote]
Se strinjam. In stran od kuponov…
Jaz sem pred leti dobila darilo za r.d., naletela sem na eno zafnano lastnico lokala v Kranju na Planini, ki mi je vmes pripovedovala, da jo je mož zapustil zaradi mlajše (se ne čudim, bila je strašno afektirana), vsakič naslednjič je bila potem druga kozmetičarka (samo ena dobra!) , ostalo nevešče punce. In…, vedno mi je ostal še nek “dobropis”, ki naj bi ga še malo doplačala. Končno mi je bilo dovolj (ene 4x sem pa šla, trapa).
Ni za kaj! 🙂 Ce ni na voljo kokosovo olje, je tudi olivno dobro. A po mojih izkusnjah je kokosovo najboljse.
[/quote]
Če uporabljaš kokosovo olje za čiščenje kože, ali ni potem koža mastna? A potem to kar pustiš gor, ali spereš z vodo (če se sploh da)? Ker jaz si včasih dam kokosovo olje zvečer, na prej z mlekom in vodo očičšeno kožo, namesto nočne kreme.
Če uporabljaš kokosovo olje za čiščenje kože, ali ni potem koža mastna? A potem to kar pustiš gor, ali spereš z vodo (če se sploh da)? Ker jaz si včasih dam kokosovo olje zvečer, na prej z mlekom in vodo očičšeno kožo, namesto nočne kreme.
[/quote]
Kar se ne vpije, obriši z vlažno vatko (kakšen hidrolat je fajn, če ne pa z vodo).
[/quote]
Kaksna je pa koza po uporabi odstranjevalca licil? Enako mastna kot po kokosovem olju, ki ima celo antisepticni ucinek. 🙂 Torej je tako olje boljse kot odstranjevalec. 🙂
Moj postopek nege je tak:
Po spancu:
– mleko
– tonik (v bistvu je intenzivna vodica od Melvite)
– serum
– krema (CC krema od L’Occitane)
– krema za okoli oci
Pred spancem:
– kokosovo olje za odstranjevanje licil
– mleko
– tonik
– serum
– krema
– krema za okoli oci
Enkrat na teden pa uporabljam pred spancem masko, takrat pa pred tem uporabljam najprej kokosovo olje, mleko in tonik. Vcasih uporabljam samo kokosovo olje kot masko (seveda potem uporabljam mleko in tonik, nato pa se enkrat olje).
Prični z dnevno rutino. Vsak da si očisti obraz z nežnim čistilnim gelom, uporabi kakšen serum npr. s C vitaminom, kremo z retiolom in čez dan kremo z zaščitnim faktorjem. In uporabi malo boljše znamke, ki so brez alkohola, dišav, parabenov. Ne Nivee, ki ima vse to. Boš videla, presenečena boš, kako se ti bo koža izboljšala. Kako najdeš takšne kvalitetne znamke? Striček google vse ve, youtube.. 🙂
zakaj bi ti šla na nego če nikoli nisi skrbela za obraz?????
najprej si kupi osvnovne izdelke za čiščenje ,nego doma ker piling ti ne bo v salonu nič koristil če doma ne skrbiš za kozo.
kupi si:
izdelek za čiščenje(pena ali gel ali micerlana voda)
tonik
serum
kremo(dnevna+ nočna)
maska
krtačko ali krpico za pelling.
to je osnova šele pol razmišljaj o tertmajih v kozmetičnem oz estetskem salonu.
zakaj bi ti šla na nego če nikoli nisi skrbela za obraz?????
najprej si kupi osvnovne izdelke za čiščenje ,nego doma ker piling ti ne bo v salonu nič koristil če doma ne skrbiš za kozo.
kupi si:
izdelek za čiščenje(pena ali gel ali micerlana voda)
tonik
serum
kremo(dnevna+ nočna)
maska
krtačko ali krpico za pelling.
to je osnova šele pol razmišljaj o tertmajih v kozmetičnem oz estetskem salonu.
[/quote]
pozabila sem najpomembnejše-sončna krema in to vsak dan
Za osnovo, en nežen čistilni gel za zjutraj in zvečer, nežen piling (jaz imam raje encimske kot mehanske) enkrat tedensko ter dobra vlažilna krema s SFP za čez dan in hranilna za zvečer. To bo dovolj za začetek, glede na to da do sedaj nisi ravno posvečala se temu. Naknadno če boš imela željo pa potem nadgrajuješ.
Jaz imam mešano kožo.
Zjutraj gel, tonik, c vitamin serum in krema s sfp.
Zvečer z oljem odstranim make up, umijem obraz z gelom, izmenično ali retinol ali kisline ter čez dobro vlažilno kremo, občasno jojobino olje.
1x tedensko čistilna maska, 2x tedensko vlažilna maska.
Parkrat letno mi sestra naredi nego obraza, oz. v bistvu mi pore zrihta 🙂
Najpomembnejše je, da redno uporabljaš SPF kremo in nek nežen čistilec kože. Čim manj fizičnih čistilcev (t.i. cleanser), ki ti lahko uničijo kožo. Poleg tega je po 25. letu pomembno tudi, da uporabljaš retinol (recimo od The Ordinary) in hialuronsko kislino (jaz uporabljam kar 4D kremo od Lux Factorja). Ko se pa želiš razvajati pa uporabiš kakšno masko za obraz (priporočam glineno od Caudalie).