Negativni Animus
Matkic…s tem si povedal, da moski mozganov nimajo in so le penis na dveh nogah. Ne mores ljubiti in varati…ker ce ljubis, druge osebe ne bos prizadel. Bistvo ljubezni je ravno v tem, da ti za custva partnerja ni vseeno.
Nekulturen samozavestnez me je pa lepo presenetil
Miklavz dela cudeze. �
Ženske pa tud pretiravate s temi čustvi pa ljubeznijo, ki slej ko prej enkrat mine. Tu je treba uporabljat predvsem razum, pamet, ne pa sledit srcu, ali nekemu instinktu “šestemu čutu”.
Imajo, prešuštniki potrebujejo tiste, ki jih občudujejo. Torej, nekoga, ki jim bo govoril, da so najlepši, najpametnejši, najbolj seksi….Saj veš, da ima veliko oseb na položajih ljubice ali ljubčke. Najprej si zrihtajo položaj, ker mislijo, da sicer niso dovolj vredni, če niso taglavni. Ko pa so na položaju, pa mislijo, da jim ljubice oziroma ljubčki enostavno pripadajo. Varanje je torej najbolj povezano s samopodobo in potrebo po dokazovanju. Torej, če naletiš na osebo, ki je obsedena z zunanjim izgledom, željo po občudovanju in malikovanju, gre lahko samo za narcisa, lahko pa tudi za nekoga, ki rabi potrditev izven razmerja. Je pa določen procent takih, ki bi varali, pa ne morejo, ker ni interesentov. :)))[/quote]
Oprosti antilopa ampak to je res napačno razmišljanje, v večini primerov moški ne varajo zaradi dokazovanja ali česarkoli ampak enostavno zaradi narave ki je poligamna pri našem spolu, mi lahko ljubimo eno osebo neizmerno, pa bi se nam še vedno vstal na drugo dobro žensko ki nas rajca, ampak s tem ne bi prevarali našega srca, konstantno ponavljanje kako je to slabo je pa privedlo do ”moralnega” mačka ob takem dejanju ki ni nič drugega kot le izpolnjevanje narave, evolucije itd.
Težava pri ženskah je, da enačite varanje tipov z razlogi zaradi česar ženske varate, to pa je res o tem kar pišeš, torej o želji da si ljubljena, spoštovana, da ti nekdo ”piha na dušo” oz. pove da te ima rad, kar izgine po nekaj letni zvezi.
Zato so tudi ugotovili da ko vara moški je zvezo moč rešiti, ker moški varamo v 99% izključno telesno, torej se nam dvigne ob dobri ženski in se nam zmanjša razsodnost, medtem ko ženske prevarate s srcem… in to je bistvena razlika med spoloma pri varanju. moški še vedno ljubi svojo žensko (v večini primerov) njemu se pač zahoče še druga luknjice in drugačno telo, nima tu veze z narcisoidnostjo in ostalimi oblikami, ker je to v vsakem moškem, če ne bi bilo, ne bi pogledali dobre ženske ko bi bili v zvezah, to ali varajo ali ne, je samo pri moških odvisno kako močan karakter je (torej da ga boli k, za družbeno etiketo ki označuje poligamnost kot slabo) in koliko opcij ima…[/quote] Sicer se strinjam z večino napisanim.Edino z tem zadnjim ne. Tukaj ima po mokem mnenju nekulturni bolj prav. Če moški ljubi partnerko bo iz spoštovanja, do nje in njunega odnosa, toliko močan , da ne bo podlegel nagonu.
To je tako kot bi rekli, da ženske možganov nimajo (al pa kar vsi ljudje) ker se zaljubimo kajne? Da je nekaj več od razuma…. eden bolj popularnih pa nič manj neumnih posmehov glede moških nagonov.
Ko okličeš zaljubljanje naravno in kao tam nimaš možganov pri varanju pa uporabiš tako nizkoten posmeh. Torej se spomni kako si brez možganov naslednjič ko se zaljubiš.
Oprosti antilopa ampak to je res napačno razmišljanje, v večini primerov moški ne varajo zaradi dokazovanja ali česarkoli ampak enostavno zaradi narave ki je poligamna pri našem spolu, mi lahko ljubimo eno osebo neizmerno, pa bi se nam še vedno vstal na drugo dobro žensko ki nas rajca, ampak s tem ne bi prevarali našega srca, konstantno ponavljanje kako je to slabo je pa privedlo do ”moralnega” mačka ob takem dejanju ki ni nič drugega kot le izpolnjevanje narave, evolucije itd.
Težava pri ženskah je, da enačite varanje tipov z razlogi zaradi česar ženske varate, to pa je res o tem kar pišeš, torej o želji da si ljubljena, spoštovana, da ti nekdo ”piha na dušo” oz. pove da te ima rad, kar izgine po nekaj letni zvezi.
Zato so tudi ugotovili da ko vara moški je zvezo moč rešiti, ker moški varamo v 99% izključno telesno, torej se nam dvigne ob dobri ženski in se nam zmanjša razsodnost, medtem ko ženske prevarate s srcem… in to je bistvena razlika med spoloma pri varanju. moški še vedno ljubi svojo žensko (v večini primerov) njemu se pač zahoče še druga luknjice in drugačno telo, nima tu veze z narcisoidnostjo in ostalimi oblikami, ker je to v vsakem moškem, če ne bi bilo, ne bi pogledali dobre ženske ko bi bili v zvezah, to ali varajo ali ne, je samo pri moških odvisno kako močan karakter je (torej da ga boli k, za družbeno etiketo ki označuje poligamnost kot slabo) in koliko opcij ima…[/quote] Sicer se strinjam z večino napisanim.Edino z tem zadnjim ne. Tukaj ima po mokem mnenju nekulturni bolj prav. Če moški ljubi partnerko bo iz spoštovanja, do nje in njunega odnosa, toliko močan , da ne bo podlegel nagonu.[/quote]
Poglej, zdaj pa če preobrneva tole logiko malo tako kot vam ne bo všeč. Če ženska moškega res ljubi mu bo to pustila in bo vesela da je še moški ob njej srečen kajne?
Zakaj je logika vedno Če jo ON ljubi bo iz spoštovanja to ne naredil, kaj pa če ga ONA ljubi bo iz spoštovanja to naredila (pa če samo pomislimo tu o trojčkih itd.)
Vedno daješ nezavedno ali zavedno žensko željo in spoštovanje do nje na prvo mesto, po drugi strani pa želiš enakopravnost a se o njej ne želite pogovarjati v teh obzirih, ker vam paše bit priviligirane tukaj.
Ej nekulturni , sem vedla, da se skriva za tole tvojo nekulturnostjo, marsikaj pametnega in resnega.
Lahko si tud tko razlagaš ja. Moj point je bil bolj ta, da ne smeš bit debil in zjebat tako zvezo. Če vam recimo verjamem, da se še najde kje kšna, k je vredna mojga cajta.
Sicer se strinjam z večino napisanim.Edino z tem zadnjim ne. Tukaj ima po mokem mnenju nekulturni bolj prav. Če moški ljubi partnerko bo iz spoštovanja, do nje in njunega odnosa, toliko močan , da ne bo podlegel nagonu.[/quote]
Poglej, zdaj pa če preobrneva tole logiko malo tako kot vam ne bo všeč. Če ženska moškega res ljubi mu bo to pustila in bo vesela da je še moški ob njej srečen kajne?
Zakaj je logika vedno Če jo ON ljubi bo iz spoštovanja to ne naredil, kaj pa če ga ONA ljubi bo iz spoštovanja to naredila (pa če samo pomislimo tu o trojčkih itd.)
Vedno daješ nezavedno ali zavedno žensko željo in spoštovanje do nje na prvo mesto, po drugi strani pa želiš enakopravnost a se o njej ne želite pogovarjati v teh obzirih, ker vam paše bit priviligirane tukaj.[/quote]
Ja lahko gledamo tudi tako in imaš prav. Pa vendar, je ravno to problem , ker gre zadeva v obe smeri.Torej sprejet moške nagone ali ženska čustva? V vsakem primeru mora eden od partnerjev svojo naravo zatret. Ja jeba je imet dober odnos, kjer sta oba partnerja enako pripravljena na kompromise. Zato je a vcasih lazje biti sam in enostavno zadovoljit svoje potrebe drugace.
Jebiga, men je jasno, da ne bom mogu cel life delat takih pizdarij, skakat iz ene “zveze” v drugo, lovit babe zuni, hodt na zmenke, met te one night stande itd. Pri 40ih se mi pomoje ne bo dal več tega počet in potem bosta samo še 2 opciji ostale, al da si najdem eno tako k Marko (zdolgočaseno neambiciozno Petro z badooja), al pa ostanem samski in me začne bolit kura* za babe.
Taka 5/10 vizualno, brez šihta, brez ambicij, hobijev, mi bo če ne drugega vsaj zvesta, ne bom meu pizdarij z njo.
Seveda ima večja jajca, če pa ima polna jajca. 🙂
Kjer je ljubezen, tam ni zatiranja nagonov, ker je ljubezen nad nagoni.
Večkrat zasledimo, da ženske sprašujejo kako prepoznati (morebitno) varalico.
Pa me zanima, če imajo takšne osebe kaj skupnega ali mogoče pri njih izstopa kakšna značilnost, da jih lahko prepoznamo.[/quote]
Imajo, prešuštniki potrebujejo tiste, ki jih občudujejo. Torej, nekoga, ki jim bo govoril, da so najlepši, najpametnejši, najbolj seksi….Saj veš, da ima veliko oseb na položajih ljubice ali ljubčke. Najprej si zrihtajo položaj, ker mislijo, da sicer niso dovolj vredni, če niso taglavni. Ko pa so na položaju, pa mislijo, da jim ljubice oziroma ljubčki enostavno pripadajo. Varanje je torej najbolj povezano s samopodobo in potrebo po dokazovanju. Torej, če naletiš na osebo, ki je obsedena z zunanjim izgledom, željo po občudovanju in malikovanju, gre lahko samo za narcisa, lahko pa tudi za nekoga, ki rabi potrditev izven razmerja. Je pa določen procent takih, ki bi varali, pa ne morejo, ker ni interesentov. :)))[/quote]
Če smo že ravno pri potrebi po občudovanju, je ta lahko prisotna tudi pri tistih, ki ne varajo in jo želijo na vsak način izsilit pri svojih partnerjih. Če pa te ne dobijo ali jo dobijo manj kot mislijo, da jim pripada, sledijo posledice v obliki izzivanja prepirov, travmiranja, kuhanja mule, trmarjenja, najedanja ipd.
Glede na posploševanje okoli varanja in varalic pa bi lahko potegnili tudi analogijo glede tistih, ki posplošujejo in so ob vsakem primeru takoj na okopih. To je, da gre v teh primerih za ljudi, ki se enostavno ne morejo sprijaznit, da partner ni njihova lastnina. Da ne stoji vedno tam kamor so ga postavili, da je kljub temu, da so z njim v zvezi še vedno samostojna oseba. To se recimo vidi tudi po tem, ko omenjajo t.im. spoštovanje potencialno prevaranega partnerja. V bistvu gojijo nekakšno spoštovanje do tuje lastnine (kar samo po sebi sicer ni nič slabega) in dotičnega človeka, ki je v vezi in ki kaže interes, tako tudi tretirajo – kot tujo lastnino. 🙂
Verjetno, da bo tko nekak ceprav ni izključeno, da ne boš našel kakšno, ki ti bo sedla.Z leti se človek spremeni in ni ni nujno, da te bodo še vedno privlačile take kot zdaj. Meni osebno je boljše bit sam kot pa z kr nekom. Na zalost me pritegnejo se vedno tipi, ki so posebni in jih je treba ” popravit”, zato sem raje sama.
Kjer je ljubezen, tam ni zatiranja nagonov, ker je ljubezen nad nagoni.[/quote]
Romantik Robi 😉
Koliko parov poznaš, da se oba zares in v enaki meri ljubita, da ne potrebujeta sklepat kompromisov? Z nagoni sem mislila predvsem žensko čustvenost in potrebo bo monogamnosti in moško , biološko potrebo po razmnoževanju. Verjel ali ne, sem ljubila in zame to pomeni sprejemati nekoga v celoti, brezpogojno. Tega nisem dobila nazaj in sem sama. Vem o čem govoriš ampak žal ne verjamem v to. Ne brez kompromisov, ki jih morata oba sprejemat, da je to dolgotrajna zveza. Tista zsljubljenost, ki mine po 2 letih ni isto.
Sklepanje kompromisov ne izključuje ljubezni.
Kompromisi se sklepajo z namenom, da se ljubezen ohranja.
Brezpogojne ljubezni ni, saj brezpogojnost pomeni odsotnost pričakovanj in bi zato teoretično morala nekoga ljubiti ne glede na to, kar on stori.
Če ti ne verjameš v ljubezen, še to ne pomeni, da to ni res, da ljubezen premaga nagone. Se pa strinjam, da je zato takšne resnične ljubezni zelo malo.
Vedno daješ nezavedno ali zavedno žensko željo in spoštovanje do nje na prvo mesto, po drugi strani pa želiš enakopravnost a se o njej ne želite pogovarjati v teh obzirih, ker vam paše bit priviligirane tukaj.[/quote]
Ja lahko gledamo tudi tako in imaš prav. Pa vendar, je ravno to problem , ker gre zadeva v obe smeri.Torej sprejet moške nagone ali ženska čustva? V vsakem primeru mora eden od partnerjev svojo naravo zatret. Ja jeba je imet dober odnos, kjer sta oba partnerja enako pripravljena na kompromise. Zato je a vcasih lazje biti sam in enostavno zadovoljit svoje potrebe drugace.[/quote]
Ja, ampak vseeno večinsko ali skroaj vsi bluzijo v smeri kot govori antilopa, in demonizirajo moško naravo, medtem ko je ženska narava in želje logične čeprav je pri njih tudi popolna odsotnost razuma.
In zato pravim da so vse bolj ali manj resne zveze v Sloveniji in podobnem Svetu pro-ženske, zato ker nas skoz učijo in vbijajo v glavo da je ženska zahteva ali pričakovanje po ne vem čem (spoštovanju, monogamiji you name it) normalno medtem ko moško pa ”nerazumsko” čeprav je v realnosti oboje popolnoma enako razumsko ali nerazumsko, samo se ženskam tu ne da oz. ni interesa po enakopravnosti in borbi za njo, ker so v priviligiranem položaju že od mladosti in vcepljanja takšne miselnosti.
In ta razlog je tudi zakaj se moški vedno manj odločajo za poroke, in resne zveze, ker v večini primerov izgubijo, kajti takoj ko je zadovoljen osnovni nagon moškega (spolnost) bo večina moških v zvezah več izgubila kot dobila, ker kot vemo, ženske pričakujejo/te (ne vse marsikatere pač) vsaj enako finančno stanje ali boljše od moških kot nudijo same… dandanes pa te mladenke niti gospodinjit več nočejo, kuhat pa tako ali tako ne znajo(vsaj po mojih standardih in če jih primerjam s tem kaj vse znam skuhat sam)
Kjer je ljubezen, tam ni zatiranja nagonov, ker je ljubezen nad nagoni.[/quote]
Romantik Robi 😉
Koliko parov poznaš, da se oba zares in v enaki meri ljubita, da ne potrebujeta sklepat kompromisov? Z nagoni sem mislila predvsem žensko čustvenost in potrebo bo monogamnosti in moško , biološko potrebo po razmnoževanju. Verjel ali ne, sem ljubila in zame to pomeni sprejemati nekoga v celoti, brezpogojno. Tega nisem dobila nazaj in sem sama. Vem o čem govoriš ampak žal ne verjamem v to. Ne brez kompromisov, ki jih morata oba sprejemat, da je to dolgotrajna zveza. Tista zsljubljenost, ki mine po 2 letih ni isto.[/quote]
Saj tudi, če želiš živeti v družbi in med prijatelji, je treba sklepati kompromise. Razen, če živiš na samotnem otoku. 🙂
Ta problem običajno nastane, če se ženska zapusti. Da ne skrbi zase, za svoj videz, se zredi….Tako izgubi svojo privlačnost in moški bo seveda to iskal drugje ter z ljubico zadovoljil svoje potrebe.
Ljubicam pa drugo ni pomembno kot seksapilnost. 🙂
Kuhala mu bo že žena naprej. 🙂
Jaz se pa bojim, da sem nehote užalila On_a. On, saj verjamem, da je tvoja žena nekaj najboljšega, kar se ti je v življenju zgodilo, ne bom te več zafrkavala.
Robi ima prav, resnično malo je prave ljubezni, ampak ta redka, prava ljubezen, premaga nagon.
Ta problem običajno nastane, če se ženska zapusti. Da ne skrbi zase, za svoj videz, se zredi….Tako izgubi svojo privlačnost in moški bo seveda to iskal drugje ter z ljubico zadovoljil svoje potrebe.
Ljubicam pa drugo ni pomembno kot seksapilnost. 🙂
Kuhala mu bo že žena naprej. :)[/quote]
Tudi delno, ampak po moje je glavni problem zakaj do tega pride je ker moški bi radi probavali to pa ono pa tretjo, ženske pa bi najraje se crkljale pa misijonarca….. in pol če noče fafnit, pa noče po faci bit pošpricana, pa noče trojčka, pa ne bi to pa ne ono, pa se ne spomni nikol sama da bi pa počakala uber seksi uštimana itd, pol pa tip to dobi drugje, pa je cel hudič….
Velika večina tipov ki gredo od doma s praznimi jajci ne bo varala…. zato ker ko so jajca prazna razmišljaš trezno, če so pa polna pač ne… enako kot pri zaljubljenosti, samo da tipi prehajamo v ”zaljubljenost” hitreje kot ženske 🙂
resnična ljubezen tudi ne reče idejam v postelji ne… resnična ljubezen tudi ni ljubosumna na drugo žensko v postelji za popestritev itd…. samo to pozabite in si farbate pobarvanko po vaših željah…
Matkic, to kar ti opisuješ ni prava ljubezen, ampak egoizem. Zato takšen odnos, kjer vsak gleda le koliko koristi in koliko želja mu bo drugi izpolnil, preide v izkoriščanje in zato propade.
Če ponazorim z bančnim računom…..Če bo vsak samo gledal koliko lahko z njega pobere in izkoristi v lastno korist, bo račun hitro prazen….
Pri resnični ljubezni pa vsak čimveč vloži v odnos ali na račun, da lahko potem oba skupaj uživata sadove svojega dela.
Resnična ljubezen se sprašuje kaj lahko naredim za drugega, da bo srečen in ne kaj naj drugi naredi zame, da bom sam zadovoljen.
Seveda pa so še vedno potrebni skupni interesi in le manjša odstopanja, da odnos funkcionira.
Vse je to res, moraš pa priznati , da tega kar ti opisuješ, danes praktično ni več. Koliko ljudi poznaš, da tako delujejo in razmišljajo?
In potem se trudiš okoli babe, ki ji je figo mar zate in je s tabo samo zato, ker se tok trudiš za njo, sama pa k zvezi prispeva bolj malo, ker si jo že razvadil, navadil na all the goodies. S takšnim odnosom te ne bo nobena spoštovala.
Bravo, torej če pretvorim v realen primer, resnična ljubezen je ko bo ženska svojemu ljubemu vsak dan težila da bi si zrihtala še eno punco za trojčka tip pa skoz pravil nazaj kako on to ne rabi ker je ona dovolj.
Dobrodošel v realnost Robi, kjer velja gravitacija in ljudje umremo.
Forum je zaprt za komentiranje.