Negativni Animus
Demonska moč, zemeljsko, zračno, ognjeno in vodno delovanje – je to res po Jungu? Vprašam, ker ne zveni niti malo strokovno, ampak kot izrazi iz kakšnega horoskopa. Ok, Stari Grki so imeli 4 elemente in podobno, ampak to spada k zametkom naravoslovne znanosti, ki so bili v tistem času del filozofije. Kakšno zvezo ima to s psihologijo, sodobno znanostjo in Jungom, mi pa ni jasno. Razlaga bo dobrodošla. Vir tudi.
Demonska moč, zemeljsko, zračno, ognjeno in vodno delovanje – je to res po Jungu? Vprašam, ker ne zveni niti malo strokovno, ampak kot izrazi iz kakšnega horoskopa. Ok, Stari Grki so imeli 4 elemente in podobno, ampak to spada k zametkom naravoslovne znanosti, ki so bili v tistem času del filozofije. Kakšno zvezo ima to s psihologijo, sodobno znanostjo in Jungom, mi pa ni jasno. Razlaga bo dobrodošla. Vir tudi.[/quote]
Ni to strokovni članek!
Jungovska psihologija me je samo pritegnila (članke nalagam na povezavo http://dreams.usa.cc/ ) in sem delal neke vrste miselne povzetke idej – prirejeno v skladu z mojim razumevanjem in razmišljanjem. Navdih sem pa črpal v glavnem iz tega članka, ki sem ga nazadnje prečital (komaj za otip priredil, dopolnil še z drugimi viri in opremil s slikami): http://dreams.usa.cc/Animus_Rescuing_the_Feminine.htm
Tvoj odgovor me je spomnil na žensko, ki je ravno končala začetni tečaj osnov poznavanja vin, pa je bila že takoj polna vseh umetnosti sommelierjev. Vsaj slišati je bila tako. Ni mogoče vsega kar tako enostavno prirediti in aplicirati na realnih primerih. Bodisi brez poznavanja primer(k)ov ali “uporabljenih” metod. Minus ena za analizo in pet za iskrenost v zadnjem postu.
Poglej njeno mater. No taka, bo tamlada čez 20 let. če ima isti socialni položaj kot mati, pa tolk bolj, ker bo prevzela čist iste navade.
Ja pa še nekaj Spider. Obe žreta pol iste stvari, sploh če ostane predolgo doma. Imata potem podobne riti. In potem pravita, da je genetsko. Kot prvo žretje cel dan ni genetsko, kot drugo pa je genetsko kvečjemu KAM se odlaga maščoba in ne koliko. Samo če obe žreta cel dan isto stvar, pa imata genetsko podobno zasnovo, je res verjetno, da bosta imele obe RITI. In pol bo rekla, ja RIT mam po mami, ja kao FREE ENERGY ja… Vse je stvar bilance. Ma moj kurac genetsko. Ta tretja stvar Spder je pa ta.. A poznaš kero k bi se nad določeno starostjo sploh še nazaj postavila? Tko,d a bi bila tam debela do 30ega potem pa kar na enkrat, dolgoročno, FIT postala… Četui keri uspe, je res mogoče kožo nazaj fuknit brez operacije… Tko da to je tud zavajanje kako bodo lahko kasneje začele paziti na to kaj delajo s telesom.. Vsak dan šteje, težko je popravit, sploh ker se toliko stvari na zunaj sploh ne vidi, dokler ni že na točki brez povratka.
Vse bolj se mi dozdeva, da vse te zadeve, mali multiluzer, vidiš edino pri svoji mami. Ti bo danes skuhala večerjo ali dala denar za burek na miklošičevi?
Kako prikladno, negativna je prišla v temo negativni animus 🙂
Priporočam, da svojo jezo in gnev pretvoriš v motivacijo, ki jo krvavo rabiš pri dietah. Pa priporočam zdravniško, ne tiste forumske in kurje, k te bodo še bol zjebale mentalne, pa že tako nimaš nobene volje in samokontrole, kaj šele pri takih, k so neučinkovite a zraven še težje izvedljive, ker telo sili, da požreš kaj slajšega:)
Moj zadnji maraton (42) je bil letošnji ljubljanski, pa tvoj, multiluzer?
[img]http://stream1.gifsoup.com/view6/2638565/fat-women-running-o.gif[/img]
Zakaj si pa potem tako jezna? A si stara potem?
Teče in teče, metre, kilometre, maraton za maratonom, a cilj se samo še odmika, tudi maratoniranje/drogiranje ne zaleže za dolgo, tesnoba se vrne kot pljusk valov…
Saj pravim, da si poišči pomoč. Pa nočeš razumet. Če ti človek pove kar ti gre, še ne pomeni, da je jezen.
Ali pa se vsaj registriraj, da te bo enostavno ignorirat. Zdaj pa pojdi k mamici, večerja bo mrzla.
Naj ji kdo pomaga no, saj stalno kliče pomoč. Kje ste angeli tega foruma, pomagajte ubogi ženski, ki stalno vnaša ključno besedo v svoje poste. Nič drugega noče razumeti, kar je jasen pokazatelj, da to potrebuje sama.
Starunklja maš srečo, da ni nobene aktivnosti (sploh trenutno) na tem forumu, da se sploh kdo ukvarja s tabo.
Preberi za sabo kolikokrat si besedo “pomoč” uporabila danes. Saj vemo, da jo potrebuješ, pa ti jo zato nihče ne vsiljuje, dokler ne boš sama jasno napisala, da si želiš pomoči. To sedaj delaš le posredno, tako da to besedo čimvečkrat napišeš.
Samo če pogledamo sosednjo temo od danes…
“POMOČ”:
3x
http://med.over.net/forum5/read.php?124,10754139,10769365#msg-10769365
http://med.over.net/forum5/read.php?124,10754139,10769390#msg-10769390
Se ti je v isti temi poskušalo razložit kdo rabi/omenja pomoč, kar si prezrla in še naprej se dereš. Jaz ti žal ne morem pomagati. Če si želiš pomoči jo poišči, projekcija, da pri vseh vidiš, da iščejo pomoč ti ne bo kaj dosti pomagala. Prepuščam strokovnjakom http://www.psih-klinika.si/koristne-informacije/klic-v-dusevni-stiski/
Napreduješ. Našel si institucijo. Zdaj pa vzami telefon in pokliči.
matjažko, ti si pa pravi genialni deček, ni čudno, da ti vsa slovenska politična elita je iz roke. bravo, doktor Matjažko.
Tako čudovita tema pa res ne sme it v pozabo.
On, še zate sem pobrskala, da se ti ne bo treba truditi.
Meni je tako fenomenalno, da obstajajo ljudje, ki ves svoj čas namenijo temu, da me proučujejo in da pišejo o meni.
Kaka čast. Meni se zdi to naravnost neverjetno, da nekdo tako veliko časa porabi samo zato, da mene proučuje.
DS, moja tema je bila odprta z namenom, nikakor ne v ‘obsojanje’, ampak za refleksijo (za lažje samouvide).
Trdoglavo in nepopustljivo zaletavanje in zapletanje v nekakšne virtualne dvoboje z moškimi in ohranjanje ‘bojevniške drže’, s preganjavično nezmožnostjo razbrati dejanskosti (kaj kdo pove, misli) in z zmanjšano sposobnostjo ‘branja sporočilnosti in namenov ljudi’, se pač obsojaš na (socialno) izoliranost, ki ti zapira vrata pred odnosi, brez pravih prijateljev in zaupnikov, brez partnerske topline in nežnosti, saj ti vsi ‘želijo slabo’.
Zgolj kanček refleksije in sposobnosti uvida bi ti podal dejansko sliko o sebi, da se tvoj ponotranjen ‘moški del osebnosti’ (trdovratno ‘zagaman’ v svoje resnice in nepopustljiv), na katerega je imel izjemen vpliv tvoj oče in je zadušil tvojo ženstvenost (odprtost za odnose, komunikacijo, navezanost, materinski nagoni) , brezplodno zapleta v prepire z (‘virtualnimi’) moškimi in si izmišlja ponavljajoče se zgodbe (v glavi ‘prešpilava iste filme’, kjer so vsi okrog škodoželjni in zli, čeprav si to sama, ker v vsem vidiš povod ali indic teh lastnih značajskih značilnostih v drugih).
Tako da ti na tej poti ti ne more nihče pomagati, mogoče je edino zdravilo postopno padanje še v globljo luknjo izolacije (od odnosov in stikov z ljudmi), dokler ne pristaneš popolnoma ‘naga’ v temnih, vlažnih in mrzlih tleh depresije, da se lahko ozreš v ogledalo. Do takrat pa se tebi ne da pomagati…
Ampak mislim, da je to brezveze govoriti ženski, ki je obsedena s svojim ANIMUSOM (npr. ti, Lepolaska, Goldfish), če je sveto zaverovan v svoje resnice. Pri Skeli se mi je zdel še najmanj trdovraten, ki bi se dal omehčati s ‘pravim moškim’, ki bi ji pomagal pri razcvetu ponovno odkrite ženstvenosti.
Torej obujanje teh tem z namenom neke notranje (‘nepopustljivo moške’) obsedenosti ali nuje po prerekanju, je spet zelo zelo slabo ali destruktivno nagnjenje, ki poruši vse možne odnose z moškimi.
temica na vrh
Ti samo prisluhni malo izkušenim zrelim moškim, kot je On in Robi, njunim dragocenim življenjskim izkušnjam in nasvetom. 🙂
Ti samo prisluhni malo izkušenim zrelim moškim, kot je On in Robi, njunim dragocenim življenjskim izkušnjam in nasvetom. :)[/quote]
A najprej nas mora zbrisati iz seznama sovražnikov žensk. 🙂
Ti samo prisluhni malo izkušenim zrelim moškim, kot je On in Robi, njunim dragocenim življenjskim izkušnjam in nasvetom. :)[/quote]
A najprej nas mora zbrisati iz seznama sovražnikov žensk. :)[/quote]
Because you said so?
A najprej nas mora zbrisati iz seznama sovražnikov žensk. :)[/quote]
Because you said so?[/quote]
Seveda, matajžko in robi sta popolna moška, zato ju vsaka pametna ženska vestno posluša. Vsaj tako sta prepričana, da so to pametne ženske, če jima sledijo.
Forum je zaprt za komentiranje.