Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev negtivna stimulacija

negtivna stimulacija

Spoštovani,
V pogodbi imam določen znesek bruto plače cez 1500€ . Pise da je plača sestavljena iz delovne uspešnosti ob normalnih pogojih dela. do sedaj je bila plača nakazana vedno tako da je bila stimulacija variabilna nekje do cca 100€. Tudi če sem bila na dopustu je bila obračunana po bruto znesku v pogodbi, brez odbitka stimulacije. Sem noseča in zaradi nosečniških težav sem bila kar nekaj časa na bolniški. Delodajalec mi je zaradi bolniške prikazal negativno stimulacijo do znižanja na minimalno plačo, kar je v mojem primeru čez 400€ brez da bi me o tem obvestil, zakaj mi prikazuje negativno stimulacijo, saj delam normalno le izogibam se tezjih bremen,in delu ki ni primerno za nosečnice. Že tretji mesec zaporedoma, mi izplačuje le se minimalno plačo, oz je prikazana negativna stimulacija znižanja plače do minimalne, kar se mi bo seveda zelo poznalo na porodniški. In poleg tega nisem prepričana da je kaj takega sploh zakonito.
Prosim za pomoč in info pravnikov, kaj sploh lahko naredim? Normalen pogovor z delodajalcem ni mogoč, zato me zanima kaj in na koga se lahko obrnem v takem primeru? Na odvetnika, inšpekcijo??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close