Nehajte že obtoževat ljudi zaradi virusa
Nehajte že enkrat obtoževat ljudi, ker so šli v Italijo in prišli nazaj z virusom.
Če je kdo kriv, je kriva oblast, pa ne samo naša tudi italijanska in WHO! Kriva je zato, ker je zavajala z gripo in prehladom. Kitajci so pa krivi, ker prikrivajo resnico.
Ni preučila situacije v Wuhanu. Ni je vzela resno. Wuhan so vzeli kot za šalo, češ kaj takega se nam ne more zgoditi. Ni dojela resnosti ob vseh posnetkih in teh je bilo na morje.
Najlažje je s prtom kazati na druge. Tudi vi ste lahko že okuženi in brez da bi vedeli širite okužbo na tiste, ki so vam dragi. Tko da ne obtožujete.
Menim, sa je bilo čisto dovolj informacij, da si lahko sklepal o poteku dogodkov.
Ko jr moj en mesec nazaj fantaziral, kako bova šla v toplice, sem ga hitro prizemljila, da v tej situaciji nikamor.
So ljudje, ki jim manjka osnovna logika in možnost predvidevanja.
Se pač moramo učiti iz izkušenj, ki se žal kdaj zelo tragicno končajo. Malo je treba, da se ti življenje obrne.
Paničarji smo vedli in trobili to že en mesec. Eni so hodili smučat v Italijo, paničarji smo pa govorili da to ni varno in da bi morali po vrnitvi v karanteno. Ko so se začele prve okužbe, smo paničarji že obveščali, da so kužni tudi brez znakov. Zdaj paničarji napovedujemo situacijo kot v Italiji, če ne bo nekih drastičnih ukrepov, ker folk enostavno še vedno ne kapira, da gre zares. Sj počakite še 2 tedna. Če se ne misli nekdo zganit al pa ne misli folk ostajat doma, kot se preveč milo “svetuje”, bo štala.
In kaj je razlika med paničarji in ostalimi? Mi znamo uporabljati lastno pamet in smo opazovali potek situacije v Wuhanu.
Mislim, a če bi vam vlada rekla, da je varno skakat na glavo iz 2 metrov na beton in jest črepinje, bi to počeli, čeprav bi na Kitajskem ljude umirali zaradi tega? Kje vam logika?
Je kriva oblast? Prej strokovnjaki, ki so dajali pomanjkljiva navodila.
Če se hočemo izogniti katere koli epidemije, moramo ukrepati po dveh tirih:
1. Podpreti imunski sistem
2. Razkuževanje in izolacija
Drugo točko so dobro obdelali, ampak to je samo polovična rešitev. O podpori imunskega sistema niso niti črhnili. Verjamem, da so se to učili, ne verjamem pa, da so nekaj tako bistvenega pozabili povedati.
Liposomski vitamin C in D3 v visokih dozah nas lahko popolnoma zaščitita. V Šanghaju zdravijo obolele z intravenoznim C vitaminom. Do negativnega testa traja en sam teden.
Ni mi jasno, ali imajo pri nas prepoved, da ljudi seznanijo z resnico?
Zboli lahko vsak, jaz ne obsojam nikogar, niti nisem koga drugega slišala, da bi obsojal bolnike. Ampak tako jaz kot drugi obsojamo njihovo brezbrižnost, kot npr. zdravnik, ki gre kljub takim razmeram v Italijo pohajat, potem pa na delovno mesto, pa obsojamo osebo, ki je pozitivna, in kljub temu hodi ven (v trgovino) in tako dalje. Ja res je, prav bereš, nekateri okuženi to vejo in vseeno hodijo med ljudi. In to je tisto, kar nas večina obsoja, ne pa tega, da je človek nekje staknil virus.