Nehormonske kontracepcijske metode
Uporabljate še kakšno metodo kontracepcije, ki ni hormonska, razen konodmov seveda?
Pa ne sprašujem po naravnih metodah, ampak po bolj zanesljivih metodah.
Diafragma – to se mi zdi, da se niti ne dobi pa menda je zelo zoprno za uporabljat.
Kaj pa neki obročki ali nekaj takega, so nehormonski?
Mirene so vse hormonske, a ne?
Cerkvena propaganda, lahko zaključimo.[/quote]
Obstaja velika skupina žensk oz. parov, ki uporabljamo izključno naravne metode. In imamo točno toliko otrok, kot smo si jih želeli (razen, če pri komu ni šlo). Jezi me, ker se v zvezi s tem kar nekaj nalapava. Nihče pa se ne potrudi, da bi zadevo spoznal od blizu. Ženske in moški nimajo pojma o tem, kako deluje njihovo telo. Potem imamo pa na MONu dnevno vprašanja o takih bedarijah, da glava peče.
najbolj glasni so:
1. Sovražniki cerkve (veste, da nismo vsi verni??)
2. Tsiti, ki jim je težko karkoli, kar ni instant.
3. Tisti, ki so vsakič z drugim partnerjem.
Pri tem pa ni nikogar, ki bi povedal, da vsi obročki in tudi tabletke delujejo abortivno in torej ženske leta in leta splavljate. Tudi tega si niste prebrale, kaj?
Caya diafragma, posebna one size fits all, enostavna za uporabo, nič se ne čuti in ni stranskih učinkov. Dobi se na netu ali po lekarnah. Femcap – nek pokrovček za maternični vrat. Malo težje za uporabo, drugače pa edina zdravju res popolnoma neškodljiva zadeva iz medicibskega silikona.
Nista pa ti sve metodi ravno stoprocentni.
Naravne metode ”učinkujejo” na podlagi vzdržnosti v dneh, ko je ženska plodna. Dejstvo je, da se ženski takrat najbolj lušta, saj narava točno ve kaj dela. Torej naj se ženska tiste dni, ko se ji najbolj dogaja in bi ji bilo vse skupaj najbolj v veselje, vsega skupaj vzdrži. Hvala, ne. Mi je pa kar hudo za ženske, ki tega dogajanja v svojem telesu ne čutijo.