neizplačan regres
kolikorvem, nimate prav. regres je vezan na PRAVICO DO IZRABE letnega dopusta, ne na IZRABO letnega dopusta.Pravico do izrabe pridobiš, ko se zaposliš, in sicer v sorazmernem delu – npr, si zaposlen za 6 mesecev, iamš pravico do 6/12 dopusta in 6/12 regresa.
Ne učit krive vere.Porodniška ni razlog za neizplačilo regresa, saj je delavka pred tem že pridobila pravico do izrabe LD, saj je zaposlena pri tem delodajalcu, a ne?
sama sta kriva!! ja pa folk kaj vam je??? Zato je INŠPEKCIJA!!!! Meni samo enkrat ni hotel izplačat regres, sem ga prijavla, prišli naslednji dan ko sem sama dala odpoved,… mu naložili bogovsko kazen, meni je pa regres sedel na račun še isti dan!
Pol mi je pa rekel,..ja pa zakaj? Sej bi se lahk po mirni poti zmenila,..bla bla… Pa ga je dosttt več koštalo kot tistih cca 500 eur regresa…
sama sta kriva!! ja pa folk kaj vam je??? Zato je INŠPEKCIJA!!!! Meni samo enkrat ni hotel izplačat regres, sem ga prijavla, prišli naslednji dan ko sem sama dala odpoved,… mu naložili bogovsko kazen, meni je pa regres sedel na račun še isti dan!
Pol mi je pa rekel,..ja pa zakaj? Sej bi se lahk po mirni poti zmenila,..bla bla… Pa ga je dosttt več koštalo kot tistih cca 500 eur regresa…[/quote]
Mi lahko poveš kako si začela postopek? Si poklicala po telefonu, napisala pismo???
Kam se to pošlje, da pride v prave roke in koliko časa traja da dobiš denar??
Jaz bom tudi prijavila, čeprav tam ne delam že kar nekaj časa.
Pol mi je pa rekel,..ja pa zakaj? Sej bi se lahk po mirni poti zmenila,..bla bla… Pa ga je dosttt več koštalo kot tistih cca 500 eur regresa…[/quote]
Mi lahko poveš kako si začela postopek? Si poklicala po telefonu, napisala pismo???
Jaz bom tudi prijavila, čeprav tam ne delam že kar nekaj časa.[/quote]
Napisala sem en dopis, napisala zakaj se je šlo ( ni bilo izplačila regresa in 2 plači sta zamujali, jaz sem pa nujno potrebovala denar) in so prišli v roku 3.dni. Plačal je na moj račun vse kar je bil dolžan, tudi v roku par dni pa še kup druge svinjarije so mu pol našli…
če želiš, ti pošljem moj dopis. samo mi moraš dat kontaktne podatke
Ko smo pri nas v prejšnji službi imeli delovno inšpekcijo (šli so rutinsko po vseh firmah z določeno dejavnostjo na našem področju, pri nas je bilo vse OK), so preverjali med drugim tudi izplačilo regresa, zneskovno in časovno.
Kazen je predpisana.
ZDR 2007:
88. člen
231. člen se spremeni tako, da se glasi:
»(1) Z globo od 750 do 2000 eurov se kaznuje delodajalec – pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik oziroma posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, če:
9. delavcu ne izplača regresa v skladu s 131. členom tega zakona;
Jaz bom tudi prijavila, čeprav tam ne delam že kar nekaj časa.[/quote]
Napisala sem en dopis, napisala zakaj se je šlo ( ni bilo izplačila regresa in 2 plači sta zamujali, jaz sem pa nujno potrebovala denar) in so prišli v roku 3.dni. Plačal je na moj račun vse kar je bil dolžan, tudi v roku par dni pa še kup druge svinjarije so mu pol našli…
če želiš, ti pošljem moj dopis. samo mi moraš dat kontaktne podatke[/quote]
Prosila bi te, če lahko pošlješ dopis na naslov:
Hvala!
Če ima še kdo kakšne informacije, izkušnje z izterjevanjem regresa, mi jih tudi lahko posreduje na zgoraj omenjeni naslov.
https://svet24.si/novice/zaposlitev/neizplacan-regres-zavarovanje-1824626
Za tole svetujem tale članek o regresu