Neizplačan regres in zamudne obresti
Pozdravljeni,
ali mi lahko poveste kakšen sorazmerni delež regresa mi pripada za 2005? Zaposlena sem bila za dol. čas 3 mesece in 19 dni. Kako je pa z zamudnimi obrestmi?
Hvala za odgovore in lep pozdrav
Regres ti pripada, če si delala najmanj šest mesecev . Žal.
Minkica
NI RES!!! Jaz sem lansko leto delala 4,5 meseca (od 15.7. do 30.11.) in sem dobila izplačanih 7 dni dopusta, prav tako pripadajoči del regresa. Izplačano pa mi je bilo v letošnjem letu, ker mi delodajalec ni dal možnosti, da ga koristim v letu 2005. LP
Odvisno od tega v katerem delu leta si zaposlena- do konca junija ali po tem.
če ti pripada sorazmerni delež dopusta, ti pripada enak sorazmerni delež regresa. Regres ti pripada tudi, če tega dopusta ne koristiš.
Pripada ti 4/12 zneska, kot so ga dobili tvoji sodelavci, ki so bili zaposleni celo leto.
Zamudne obresti ti pripadajo od prevega dne, ko bi ti moral biti izplačan dalje.
LP
Regres za letni dopust je vezan na pravico do letnega dopusta in ne na njegovo izrabo. Delavcu se prizna tudi sorazmerni del regresa, če ima pravico le do sorazmernega letnega dopusta. Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta po preteku nepretrganega dela šest mesecev, ne glede na to, ali dela polni ali krajši delovni čas. Delavec pa lahko na podlagi pravice do sorazmernega dela letnega dopusta izrabi 1/12 letnega dopusta in s tem tudi 1/12 celotne vsote regresa za letni dopust za vsak mesec dela v posameznem koledarskem letu:
če v koledarskem letu, v katerem je sklenil pogodbo o zaposlitvi, ni pridobil pravice do celotnega dopusta (v koledarskem letu je delavec delal manj kot šest mesecev),
če mu preneha pogodba o zaposlitvi pred potekom roka, po preteku katerega bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta (to bo v primerih sklenitve pogodbe o zaposlitvi za določen čas),
če mu pogodba o zaposlitvi v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.
Zaposlenemu pripada en regres v koledarskem letu tudi v primeru, ko med letom preide od enega delodajalca k drugemu. V takem primeru vsak od delodajalcev izplača sorazmerni del regresa, če ni drugačnega soglasja med delodajalci.
LANI NISMO DOBILI CELEGA REGRESA
V FIRMI SEM ŽE 16 LET
180 EVRO REGRESA ŠE NISMO DOBILI
ALI MI PRIPADAJO ZAMUDNE OBRESTI IN KOLIKŠNE SO ZAMUDNE OBRESTI
Forum je zaprt za komentiranje.