Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Neizplačano delo…na črno

Neizplačano delo…na črno

Dober dan…
Sem študentka 2. letnika akademije za umetnost in sem pred dvemi leti delala v podjetju KLUN ambienti in Magnet design, te dve spadata skupaj. Tam sem polovico meseca maja delala v polnem delovnem času saj je direktor obljubil pogodbo, katero sem dobila potem za junij in julij ko sem potem delala po polovičnem delovnem času. Grafično oblikovanje za letake, reklame, potiske ipd. Bila je moja prva “resna” služba” v poklicu, ki sem ga želela tako da sem se sila trudila da bi bila čim boljša zaposlena in naredila sem vse izdelke, ki so mi jih podali. V tistem času sem delala sprejemce za akademijo tako da sem za mesec Avgust prenehala delo po dogovoru in imela prost mesec za počitnice. Neplačano seveda. Ko sem prišla nazaj avgusta pred septembrom da bi naredili novo pogodbo pa se je direktor začel izmikati pogodbi in je ni naredil in rekel da mi bo plačal na roko. Če bi vedeli kakšen je, bi vedeli da zna odlično lagati in jaz sem bila pač novinka in naivno verjela. Zanj sem potem delala še cel september na polni delovni čas 8h na dan in potem še v oktobru delala od doma, ker se je faks že začel. In sem v tistem času tudi porabila veliko ur za računalnikom ko sem delala dizajn za njihov kamijon in letake. Od vsega tega sem želela da mi končno plača in sem prenehala delo, ker denarja še vedno ni bilo. In zdaj ko ga že nekaj časa zahtevam se sklicuje na mentorja in laže obema. Govori kako sem mu uničila datoteke oz povzročila škodo, kar je laž ker sem vse pustila kot je bilo in nič delala po svoje, in da nima nič več z mano ker izdelkov ni prejel, kar je tudi laž ker jih je natisnil, uporabil in celo objavil na facebook strani…V vsakem primeru mi po vseh opravljenih urah dela dolguje vsaj 1100€ neto, in ne vem kako naj sploh računam da bo pravilna cena če bi plačeval samozaposlenemu, ker na koncu sem to bila. Zavarovanje mi je moral plačevati oče, prav tako vožnje do dela in malica je bilo iz mojega žepa od njega pa nisem dobila centa. In zdaj ne vem kako naj to rešim. Počutim se prevarano in jezno da sem verjela v dobro. Od tukaj naprej bom seveda previdna pri delu vendar hočem da se tega tipa ne spusti iz rok in da mu pride kar mu gre. Ni delal dobro s svojimi delavci in se včasih kregal in tudi preklinjal. In jaz res hočem le priti do tega denarja…nekomu ki ima stalno delo mogoče ne pomeni 1100€ neto veliko za dva meseca polnega delovnega časa za grafičnega oblikovalca, ampak meni, študentu ki realno nima niti več kot 100 na svojem računu, pomeni ogromno. Kako….to rešim?
Lp,
Maska

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close