NEJC
Oprosti, ampak tole objokovanje nesrečneža je pa res že malo prehudo! Nesreče se dogajajo, ne bi rekla, da bi človeka osebno poznala! Koliko nesreč se dogaja, koliko mladih in starih vsakodnevno umre na cestah, pa ponavadi pri poročilih to skoraj preslišimo!
Ja, bil je simpatičen fant – in koliko jih je še! A tisti, ki so pa manj simpatični, za tiste pa ni treba solz ali kaj?
Pa dajte no, norite za neko osebo, ki je sploh niste poznali! Jok in stok že cele dneve za nekom, za katerega vemo samo z ekranov.
Nejca nihče razen najbližjih ni poznal, oni so utrpeli izgubo in oni naj jokajo, ostalim seveda ni vseeno, a da so ljudje neutolažljivi…
Razvijanje ne vem kakšnih globokih čustev do človeka, ki ga nisi poznal, je otročje in smešno! To je isto kot zaljubiti se v filmskega igralca.
In če ljudje ob tem ohranijo trezno glavo, niso brezčutni, ampak bolj zreli!
Svoja čustva pa raje posvečaj ljudem, ki jih poznaš in ki so ti zares blizu.
Veš kaj eva, meni je vedno hudo ko umre nekdo. Vedno pomislim koga je zapustil za sabo, koliko sanj ni izživel……….. Mislim, da ljudje ne bi smeli umerati vsaj do 100 leta, še posebaj ne v nesrečah, umorih, samomorih, vojnah, hudih boleznih ………… Po drugi strani pa je za tiste ljudi, ki trpijo, smrt rešitav, da se rešijo trplenja. Vedno, ko izvem, da je nekdo umrl mu v mislih zaželim srečno pot na ono stran.
Tudi jaz se popolnoma strinjam. Glede skupine sem pa ziher da bodo sedaj napisali (oz. jim bodo drugi napisali) eno lepo baladico za nejca ki bo postala hit in se bomo ob njej vsi jokali za njim. To sem 100%. Drugač pa mi ga je tudi žal, ampak lih toliko kot koga drugega, nič bolj. Hvala za pozornost!
picika
Nekateri imajo pac globja custva!
Pusti ljudem svobodo izrazanja! ce ji je zal, ce joka, jo pusti! ce te post moti, ga ne preberi. Ce se ti zdi otrocje, tvoja stvar…namesto, da jo napadas, ji na lep nacin povej! nekateri so pac bolj custveni…in ce zeli nepisat 100 postov o tem kako zaluje, naj! to je svoboden forum, ce ti kej ni vsec, pojdi stran!
Veš Eva tole tvoje obsojanje ni nic kaj hvale vredno,…ne vem zakaj naj bi bilo jokanje in zalovanje otročje,…in definitivno se ne strinjam s tvojo teorijo,…tisti ljudje, ki pravite, da je zadrzevanje joka zrelo obnasanje lazete sami sebi,…ker ni,..vse kar naredite s tem je da potlacite svoja custva, kar prinasa za sabo dolgorocne posledice,….lepo je povedati nekomu na glas da ga imamo ali pa smo ga imeli radi,….v tem ni nic slabega.
Saj skoraj ni vredno zgubljati besed nad temi neumnostmi. Pa kaj pišete, človek ne more verjeti!
Človeka niste poznale, to je dejstvo. Pa kaj je zdaj to – izražanje črednega nagona ali kaj? Vsakemu je hudo, če sliši, da kdo umre, a da se pa najstnice cmerajo cele dneve, lepo vas prosim!
Očitno smo še daleč od tega, da prerastemo idole in oboževanja.
Sploh pa, če ste nesposobne prebrati, kar sem napisala, je to vaš problem. Preberite še enkrat, potem boste mogoče razumele.
Čeprav dvomim.
V končni fazi, kako si sploh drznete tak cirkus zganjati – joka naj se njegova mama, pa oče itd. – TO SO TRPLJENJA IN IZGUBE, ne pa fantaziranje nezrelih najstnic!
In, kot sem rekla in rečem še enkrat, da vam bo lažje dojeti, če nekdo ohrani zdravo distanco, ni brezčuten, ampak bolj zrel. To ne pomeni, da mu ni hudo, ampak se zaveda, da se to njegovega življenja le ne dotakne tako, kot če ti umre oseba, ki ti je bila zares blizu.
In bedarije a la ohrani ga v lepem spominu in podobno – zberite se že enkrat! Ni mi umrl brat!!!
Nejc je bil fin dečko, tudi mene je stisnilo in so se mi ovlažile oči, ko sem izvedela za njegovo smrt- a ni bil bližnja oseba, nisva bila intimno povezana, na srečo pa nimam potrebe, da bi se morala navezovati na ljudi, ki jih sploh ne poznam. Imam cel kup drugih, ki se mojega življenja resnično dotaknejo, Nejc je imel pa svoje.
In edino ti zares žalujejo.
Ljudje še vedno potrebujejo cirkus. Vsak izgovor je dober. In to nima zveze s čustvi, ampak z zrelostjo.
Ko sem jaz izgubila mojo ljubljeno osebo, sem bila tako jezna na vse, ki so se smejali in živeli naprej. V meni se je pa vse trgalo od bolečine. Prijateljice , ko sem jim povedala za smrt so rekla samo A, ja. Jaz sem si pa želela, da bi mi kakšna vsaj izrekla sožalje. Še posebej, ker je ena od njih izgubila očeta sem mislila, da me bo vsaj ona razumela. Pa ne ! Tako sem bila razočarana!!!
Vsak naj žaluje po svoje. Nekateri smo pač bolj čustveni. Pravico imamo žalovati in jokati, se smejati, godrnjati, tečnariti itd. To je naša pravica, kot je tvoja, da se pritožuješ in nas imaš za manj zrele.
p.s.če to pomeni zrelost, sem raje nezrela!!!!!
Praviš, vsak naj žaluje po svoje. Res je. Mogoče nekdo, ki svojih čustev ne kaže tako očitno, čuti veliko globje, kot nekdo, ki vzbuja pozornost (čeprav verjamem, da tisti hip res tako čuti).
Ne gre za Nejca, kot takega. Tudi mene je pretreslo, pa ga nisem osebno poznala. Simpatičen, nadarjen fant je bil, ampak ves ta pomp in jokavost okrog tega, zbanalizira tragedijo tistih, ki so ga resnično poznali in ga imeli radi.
Upam, da je že dovolj tega. Naj žaluje vsak po svoje.