Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nekaj dobrega iz špinače

Nekaj dobrega iz špinače

Ali se sploh da kaj dobrega narediti iz nje? Je imam en kup v skrinji, pa imam vrh glave špinače s pire krompirjem in jajcem na oko.

Špinača je vedno dobra.
Priznam pa, da je še nikdar nisem jedel, kot ti opisuješ; sam jo imam najraje s pomfrijem. Ali pa brez drugih prilog in samo ob piščančjem ali puranjem zrezku.

Jaz delam najmanj dve stvari,
ena je kremna špinača kot priloga (maslo, česen, špinača, smetana, muškatni oreh…., je taka kremna, skoraj tekoča, njamiiii, ampak jo moraš znat naredit. Mojo jedo celo tisti, ki je niklo ne jedo.

Druga pa, da narediš nekakšne kanelone (testo… bom pripopala link….pozneje

– špinačni ravioli
– lazanja s špinačo
– kot priloga zmešana z krompirjem v kosih (kot blitva s krompirjem)
– v raznih zelenjavnih narasrkih skupaj z ostalo zelenjavo

še vprašanje : kako zmrzujete špinačo? To je – kot sem brala – jed, ki je absolutno ne smeš pogrevati,
jaz jo sicer pred zmrzovanjem blanširam…upam da ne delam narobe…

špinačni polpeti
špinačna juha
špinačni pire ( pire krompir z vmešano špinačo – to paše zraven ribice)
palačinke s špinačnim nadevom

Imam jo rada v solati z dodatkom češnjevega paradižnika, rukole. Za to moraš seveda imeti mlado, svežo špinačo.
Naredi špinačno kremno juho, zeliščno juho z dodatkom špinače. Preliv za makarone je tudi dober.

V glavnem poskusi takole (obljubi, da boš poskusila, in povedala rezultat):
Na žlički masla na hitro popražimo veliko sesekljanega česna, dodamo pol žličke moke, premešamo in zalijemo z malo mrzlega mleka, dodamo zmiksano špinačo ali blitvo, sol+poper+malo muškatnega oreščka. Dodamo smetano za kuhanje, kar precej. Prevrejemo na hitro in njami. Mora bit pa kremno, skoraj tekoče. Poskusi.

Iz izkušenj. Tako jo delam že leta;). Dobro.

Odličen je zavitek s špinačo in repki škampov. Sicer uporabiš sestavine kot pri jabolčnem zavitku, razen sladkorja in cimeta, jasno, in naribana jabolka nadomestiš s špinačo, blanširano v slanem kropu, potem pa še posuješ z repki. Zavoješ, pečeš, ješ z eno skledo solate, recimo.

Njoki s špinačo, v krompirjevo testo vgneteš še naseklljano špinačo. Taki njoki so potem najboljši s kakšno smetanovo ali gorgonzolno omako.

Testenine s špinačo, jajcem, sirom in parmezanom. Špinačo popražiš na oljčnem olju, popraš, soliš, nekaj majarona in muškatnega oreška ter rezina masla. Dodaš testenine, potem pa preliješ s stepenim jajcem, v katerega naribaš sir. Proti koncu naribaš še parmezan.

mami

evo, glih pečem špinačni burek 🙂

sicer pa:
polpeti,
juha
kaneloni
kremna špinača,
lazanja
pa tole recept[/url]
in tole še en recept[/url]

Tudi jaz podobno – le da špinača ne sme biti zmiksana, pač pa narezana in vse skupaj mora biti zelo gosto. Tako da žlica stoji noter.
Zato tudi mleko dodajam (če sploh) na koncu. Pa nobene smetane

Skuhaj, odcedi, začni, zavij v listnato testo in speci.

Super je!

To lahko še malo spimpaš, tako da prepražiš čebulo, malo česna, zmešaš z narezano špinačo, malo muškatnega oreška, soli, popra, dodaš rikoto, jajce in nato zaviješ v listnato (ali vlečeno) testo in spešeč kot zavitek.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Kanelone imamo tudi pri nas najraje.

Naredim palačinke.Nato dam v ponev malo olja,čebule,mleto meso,soli in popra,na koncu dodam špinačo in še čisto na koncu eno jajce.Zmešam.

Nadevam palačinke,jih zvijem.Spaniram in ocvrem v vročem olju za 2 minuti.Super.

Poleg vseh naštetih jedi, jaz naredim tudi polento s špinačo.
Instant polento skuham po navodilu na embalaži, v pekač polijem plast polente, čez dam plast špinače, zraven včasih dodam skuto ali pa feto in ponovno plast polente. Na vrh naribam malo sira in v pečico. To je to! Jed je fajn, ker jo lahko pripraviš zvečer, za kosilo pa samo pekač potisneš v pečico.
Poskusi.

New Report

Close