Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nekaj nepremičninskih vprašanj.

Nekaj nepremičninskih vprašanj.

1. Kako prodati določen del zemlje točno določeni osebi oz. sosedu in se izognit prednostni pravici sosednjega kmeta?

2. En mejnik je bil premaknjen za cca 3m pa me zanima kaj lahko storim glede tega? Ponovna izmera je kar velik strošek.

3. Se splača prodajati nepremičnino sam ali je bolje preko agenta oz. agencije. Pozanimal sem se pri eni agenciji vendar mi je 3.5% provizije preveč.

Zahvaljujem se vam za odgovore

1. darilna pogodba
2. geodet – druge resitve ni!
3. prodajajte sami – vpisite oglas na nepremicnine.net, salomon, dnevno casopisje. Ko dobite kupca, gresta skupaj do notarja in uredita zadevo za 0,5%

1. Po mojih informacijah je darilna pogodba mogoča samo med sorodniki. Včasih se je dalo, vendar zaradi zlorab so ukinili to možnost. Ali se motim ?
2. ZA postavit na pravo mesto ja, vendar to je načeloma kaznivo dejanje in bi moral prijaviti policiji?
3. Ja saj se mi je zdelo da se bolj splača, da sam pordajaš. Težava je predvsem ocenit vrednost.

Postaviš tako visoko ceno, da zemlja za osebo s predkupno pravico ni zanimiva, vendar se moraš sprijazniti, da bo zato višji davek, ker naslednjemu kupcu ne smeš prodati po nižji ceni.

Premikanje mejnikov je kaznivo dejanje, kam se pa to prijavi, pa ne bi vedela – verjetno res policiji. Verjetno tudi sumiš, kdo ga je premaknil, pa se bo mogoče usral, če bodo pri njem pozvonili policisti in ga malce povprašali okrog tega :). Ker ne moreš kar po svoje vrniti v prejšnje stanje, bo najbrž res potreben geodet … Vendar bi ti moral biti strošek tistega, ki je premikal znamenja.

Sam, pa itak imaš že kupca, če prav razumem? Zakaj bi potem plačeval provizijo?

En del parcele bi rad prodal določeni osebi, za vse ostalo pa kupca še nimam.

Kot sem ze napisal: Pojdite do notarja, ki vam bo sestavil Darilno pogodbo.
Poleg te pogodbe, je potrebno dodati se zemljisko-knjizno dovolilo, zato vam svetujem notarja.
Zakon sicer pravi, da je Darilna pogodba, ki je sklenjena med zakoncema NUJNO treba izvesti pri notarju, drugace ne.

Finance pa PISNO med sabo uredita.

Darilna pogodba je mogoča samo med družinskimi člani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close