Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nekaj v zvezi z azvarovanjem-prosim info.

Nekaj v zvezi z azvarovanjem-prosim info.

Do konca meseca bom prejemala nadomestilo za nego in varstvo otroka.
Ko se mi izteče, bom brez službe in brez prihodkov. Sem poročena.

Želim se vključiti v PROSTOVOLJNO OBVEZNO POKOJNINSKO ZAVAROVANJE – 75 EUR (da mi teče delovna doba).
Sedaj pa so mi na ZZZS rekli, da se moram poleg tega vključiti še v OBVEZNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE (kar me stane še dodatnih 14 EUR), sicer me v prostov. pokoj. zavar. ne more vključiti (taka navodila veljajo od sept.).
To pomeni, da ne morem biti zavarovana po možu, tako kot otroci in kot sem nekoč že bila, ko sem si sama plačevala delovno dobo.

A katera kaj ve, ali moraš res skleniti tudi samostojno obvezno zdrav. zavarovanje, če želiš prostovoljno vkljlučitev v obvezno pokoj. zavar.?

Hvala

Skleni si na eni od zavarovalnic, življensko zavarovanje z varčevanje v skladih… Skleneš na določeno število let in plačuješ mesečno premijo pa še zavarovan si za nezgoder. (Zavarovalnica Maribor še ima vključenih 11 bolewzni, ki jih druge nimajo) – se splača…. Tako, da se samo pozanimate pri zavarvalnicah katera vam najbolj ustreza – pa se ne rabite zezat s čim dugim.
Se pravi (Zavarovalnica maribor, Triglav ali Slovenica/Adriatc) – bolje te večje z tradicijo, kot pa neke manjše zavarovalne hiše.
Vse imajo tudi info brezplačne telefone.

********************************************* We all know that cats rule the world!

Jaz govorim o obveznem zdravstvenem zavarovanju, ki ga ima brezposelna žena po možu ali kot občanka – če ni poročena.
Tega pa lahko skleneš le pri ZZZS.

Ok, sorry. Sem mislila, da govoriš o varčevanju – tako se mi je zdelo…

********************************************* We all know that cats rule the world!

Obvezno zdravstveno zavarovanje ti kot občanu brez dohodkov plačuje občina. Urediš na ZZZS ali občini.

Papageno,
Praviš na ZZZS ALI na občini.
Torej je vseeno, kam grem?

Za mesec marec plačaš za ožji obseg pravic 57,89 € in ne 75, obvezno zavarovanje si moraš v tem primeru sama plačevati. Jaz sem bila prej obvezno zavarovana prek moža, zdaj si moram plačevati sama. Skupaj to znese cca. 72 € na mesec.

A ja, kaj pomeni ožji obseg, meni so rekli, da potem nisi upravičen do postrežnine in drugih dodatkov k pokojnini, seveda v primeru, da bi si večino časa sama plačevala prispevke, kar pa najbrž pri tebi ne bo, tako da ti je čisto dovolj plačevati za ožji obseg, to je samo za pokojnino.

LP

z.

Preveri, kje ker nisem siguren. V mojih študentskih časih sem si to uredil na ZZZS, nekaj let kasneje pa na UE. Zgleda, da si pristojnosti podajajo.

Vprašaj za obvezno zdravstveno zavarovanje za občana brez prihodkov.
Podpišeš izhjavo, pšotrebuješ pa tudi potrdilo o premoženjskem stanju. Je pa že kar nekaj let, odkar sem to potreboval, zato raje preveri.

Zdaj dajo prezposelni ženi na ZZZS podpisat izjavo, DA PREJEMA DOHODKE, in bo lahko plačevala zdrav. zav.
In tudi na obrazcu M1 vpišejo: “OSEBE Z DRUGIMI PRIHODKI”
pA SAJ NIMAM PRIHODKOV!!!

New Report

Close