nekaj v zvezi z pripravništvom
Bom kar tukaj vprašala, že nekaj časa nazaj sem slišala, da ni več pripravništva, zdaj pa ne vem ali ga ni po srednji šoli, ali ga ni po višji ali visoki??
Če sem sploh prav slišala, ali gre za kaj drugega.
Ker to pripravništvo je bolj tako. Jaz sem po sš ful delala na pripravništvu, res so me izkoristili, dobila sem pa čisto nekaj malega nagrade, mislim, da okrog 20.000 sit!pa nekaterim so ga po končani visoki kar podaljševali, tako da so na koncu imele skoraj dve leti pripravništva!
Res bi prosila za pojasnilo, če katera kaj več ve!!
Čao
Za šolstvo vem, Jala, da ni potrebno pripravništvo. Tudi brez tega lahko pristopiš k strokovnemu izpitu, po 10ih mesecih poučevanja in opravljenih nastopih pred ravnateljico.
Lahko pa pripravništvo vseeno opravljaš, možna sta dva načina:
1) pripravništvo z mentorico v razredu ali
2) imaš samostojen razred, poučuješ sama en oddelek in imaš mentorico za pomoč in svetovanje.
Točno tako kot je napisala Tarin!
Pripravništvo po novem zakonu ni več obvezno. Podjetje torej lahko nekoga zaposli brez pripravništva. Ni pa tako v javni upravi (ministrstva, občine, ipd.). Tukaj je pripravništvo še vedno obvezno (nižji stroški, saj si upravičen samo do 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače).
Lep pozdrav!