Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Nekaj zanimivosti iz islamske vere

Nekaj zanimivosti iz islamske vere

Bi rekla, da je obljuba, da če se razstreliš med množico nevernih, in potem dobiš 72 devic, ki je gredo na WC in so brez menstruacije, malo več, kot le kulturna razlika, TRAPA!!![/quote]

Nisem čisto prepričan. Tudi katoličani npr. verjamejo, da je zgleden tisti, ki bi žrtvoval (zaklal) svojega sina na božjo željo. (Abraham + Izak). K sreči tega (vsaj večinoma) pač ne prakticirajo. In tudi za pobijanje nasprotnikov (muslimanov) imajo (imamo) bistveno bolj sofisticirane (in učinkovite) načine 🙁

Daj, res bom hvaležna, če mi citiraš, kje sem jaz iskala prepir oz. kje moje sodelovanje v temi odstopa od sodelovanja ostalih. Nick pustimo ob strani, seveda.[/quote]

Če v temo o zanimivostih iz islama mešaš Sveto pismo in kristjane, češ poglejte, kaj pa oni, je to pač iskanje prepira. In če potem še vzvišeno dodaš, naj si preberem Koran in Sveto pismo (kako pa veš, da nisem?) in potem še cinično, naj vas razsvetlim, je to prepirljivost. Vedno znova dokazuješ, da nisi sposobna normalne debate, ampak povsod zanetiš prepir.[/quote]

Aha. Ampak zmotil te je izključno moj post?
Pa zakaj te moti, če jaz vlečem primerjave? Saj jih menda ti tudi, sicer sploh ne bi mogla imet mnenja?

Bi rekla, da je obljuba, da če se razstreliš med množico nevernih, in potem dobiš 72 devic, ki je gredo na WC in so brez menstruacije, malo več, kot le kulturna razlika, TRAPA!!![/quote]

Nisem čisto prepričan. Tudi katoličani npr. verjamejo, da je zgleden tisti, ki bi žrtvoval (zaklal) svojega sina na božjo željo. (Abraham + Izak). K sreči tega (vsaj večinoma) pač ne prakticirajo. In tudi za pobijanje nasprotnikov (muslimanov) imajo (imamo) bistveno bolj sofisticirane (in učinkovite) načine :-([/quote]

nehaj no
ti navajaš neke primere iz stare zaveze, s katerimi je nova zaveza izrecno prekinila.
krščanstvo je izrecno prekinilo s tem žrtvovanjem, ker se je kao kristus sam žrtvoval za vse
pa saj ga že stara zaveza ni več odobravala

skratka, kar nekaj bluziš

Ker je upodabljanje živih bitij prepovedano. Zato imajo vsepovsod samo mozaike.[/quote]
šah nima veze z upodabljanjem obrazov – ne živih bitij

pri šahu menda gre za to, da lahko človeka igra toliko zamoti, da pozabi na molitve, zato je kao prepovedano
pa šah se lahko igra tudi za denar, potem pa je to gemblanje, kar je še sploh prepovedano.

toliko sem na hitro prebrala..[/quote]

Kaj pa računalniške igrice lahko igrajo? Te te še bolj zamotijo.

Nisem čisto prepričan. Tudi katoličani npr. verjamejo, da je zgleden tisti, ki bi žrtvoval (zaklal) svojega sina na božjo željo. (Abraham + Izak). K sreči tega (vsaj večinoma) pač ne prakticirajo. In tudi za pobijanje nasprotnikov (muslimanov) imajo (imamo) bistveno bolj sofisticirane (in učinkovite) načine :-([/quote]

nehaj no
ti navajaš neke primere iz stare zaveze, s katerimi je nova zaveza izrecno prekinila.
krščanstvo je izrecno prekinilo s tem žrtvovanjem, ker se je kao kristus sam žrtvoval za vse

skratka, kar nekaj bluziš[/quote]

Nisem ekspert za cerkvene zadeve, a nisem še slišal “cerkvene” razlage da je bilo Abrahamovo vedenje napačno. Nasprotno, vedno sem slišal, da je bil vzor pravega vernika (postavil je Boga na prvo mesto). In to tudi pri verouku naši mladini.
Dejstvo je, da so v Svetem pismu (da, predvsem stara zaveza) zelo “delikatna” poglavja, a mislim da še vedno velja da je Sveto pismo enotno, božja beseda in ne človeško delo (podobno za Koran pravijo muslimani).
A kljub temu je Bog ob vsej svoji modrosti in “vsemogočnosti” opravil slabo delo. Toliko nejasnosti, da se generacije “učenjakov” trudijo najti pomen zapisanega, neredko med seboj globoko sprti o pomenu posameznih tekstov (če bi inženirji tako pisali, bi bili še vedno v srednjem veku)

No jaz sem pa prepričana, da se en dan ali 4 dni nazaj NIHČE ni razstrelil med množico drugačevernih, ter pri tem tulil ALLAHUEKBER. Ti nisi?

No jaz sem pa prepričana, da se en dan ali 4 dni nazaj NIHČE ni razstrelil med množico drugačevernih, ter pri tem tulil ALLAHUEKBER. Ti nisi?[/quote]

Ne, iz varnega sedeža v svojem letalu je spustil na mesto spodaj nekaj ton bomb in se ob tem pokrižal.

Ne mešati kristjanov in muslimanov.
Ko zakuriš križ, je to pri nas umetnost. Ko zakuriš koran, je pa ne boš tako zlahka odnesel.
Ni primerjave.

nehaj no

Nisem ekspert za cerkvene zadeve, a nisem še slišal “cerkvene” razlage da je bilo Abrahamovo vedenje napačno. Nasprotno, vedno sem slišal, da je bil vzor pravega vernika (postavil je Boga na prvo mesto). In to tudi pri verouku naši mladini.
Dejstvo je, da so v Svetem pismu (da, predvsem stara zaveza) zelo “delikatna” poglavja, a mislim da še vedno velja da je Sveto pismo enotno, božja beseda in ne človeško delo (podobno za Koran pravijo muslimani).
A kljub temu je Bog ob vsej svoji modrosti in “vsemogočnosti” opravil slabo delo. Toliko nejasnosti, da se generacije “učenjakov” trudijo najti pomen zapisanega, neredko med seboj globoko sprti o pomenu posameznih tekstov (če bi inženirji tako pisali, bi bili še vedno v srednjem veku)[/quote]
Pač nismo vsi pravniki…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

nehaj no

A kljub temu je Bog ob vsej svoji modrosti in “vsemogočnosti” opravil slabo delo. Toliko nejasnosti, da se generacije “učenjakov” trudijo najti pomen zapisanega, neredko med seboj globoko sprti o pomenu posameznih tekstov (če bi inženirji tako pisali, bi bili še vedno v srednjem veku)[/quote]čtebi v vednost-Abraham je -žrtvoval sina po veri-in nič se sinu ni zgodilo-to pomeni,da je zaupal Bogu –

A kljub temu je Bog ob vsej svoji modrosti in “vsemogočnosti” opravil slabo delo. Toliko nejasnosti, da se generacije “učenjakov” trudijo najti pomen zapisanega, neredko med seboj globoko sprti o pomenu posameznih tekstov (če bi inženirji tako pisali, bi bili še vedno v srednjem veku)[/quote]čtebi v vednost-Abraham je -žrtvoval sina po veri-in nič se sinu ni zgodilo-to pomeni,da je zaupal Bogu –[/quote]
Ni res. Abraham je imel nož v roki pripravljen na zakol, pa mu je Jahve dal veto.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

A kljub temu je Bog ob vsej svoji modrosti in “vsemogočnosti” opravil slabo delo. Toliko nejasnosti, da se generacije “učenjakov” trudijo najti pomen zapisanega, neredko med seboj globoko sprti o pomenu posameznih tekstov (če bi inženirji tako pisali, bi bili še vedno v srednjem veku)[/quote]čtebi v vednost-Abraham je -žrtvoval sina po veri-in nič se sinu ni zgodilo-to pomeni,da je zaupal Bogu –[/quote]

Zame je nenormalno, da je bil pripravljen to storiti. Ti praviš: “je zaupal bogu”. No in ravno tako “zaupajo bogu” ti teroristi – da morajo pobijati “nevernike” da bodo šli direkt v nebesa in device itd. Da je “zaupanje v boga” nad vsako drugo mislijo in logičnim pomislekom. Tu ne vidim nekih velikih kulturnih razlik – “V božjem imenu” je vernikom opravičljivo vse.

Ko nekdo veruje naj v Jezusa. Edini, ki je imel pravo besedo in je bil pravi voditelj. Brez ubijanja, pošten in ljudem je točno povedal kako morajo verovati, da bodo srečni na zemlji.Kakšna prepričanja morajo imeti, da imajo vse. Da vera premika gore. Da je bog povsod ne pa samo v cerkvi. Cerkveni ljudje in duhovniki pa so izkoristili njegove besede zato da IMAJO DENAR IN MOČ. Kako si lahko duhovnik dovoli in cerkveni ljudje, papež da govori v imenu boga. To je lahko govoril samo Jezus in nihče drug več.

Če že govorimo o verovanju. In isto velja za muslimane.

Veruješ v Jezusa torej? Zanikaš Boga? V čigavem imenu sicer ti govoriš?

Veruješ v Jezusa torej? Zanikaš Boga? V čigavem imenu sicer ti govoriš?[/quote]
Kako lahko nekdo govori v imenu boga?

Ko nekdo veruje v jezusa je dovolj in v njegova prepricanja.

Cerkve in dzamije duhovniki papezi popi pa naj lepo spokajo in se podrejo, ker to je leglo zla po domace povedano. Da govorijo v imenu boga si dovolijo. Kaj je jezus rekel, ne skruni ocetovega imena apak sledi meni. Samo ro. Nobenih duhovnikov, cerkev, dzamij ker to je vse politicno fuj infej.

http://www.zenska.si/aktualno/zanimivosti/niso-vi-muslimani-teroristi/

ISIS ne predstavlja muslimanske vere!

Ekstremistična islamska država (ISIS) uspešno uporablja družbena omrežja za širjenje svoje propagande, tako z objavljanjem videov na youtube, kot z kampanjami z uporabo heštegov, da bi tako širili grožnje proti ZDA. Toda sedaj so se jim nekateri muslimani odločno uprli in začeli s svojo hešteg kampanjo #NotInMyName (ne v mojem imenu), da bi javnost opozorili, da ISIS ne predstavlja njihove vere. Kampanjo je sicer že septembra s spodnjim videom začela londonska organizacija Active Change Foundation.

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

mi nimamo nobenih glist, nobenih nalezljivih bolezni, nič..od začetka se mi je zelo upiralo, ko sem gledala, kako otroci poljubljajo psičko, eni dve leti, od takrat dobi marsikdaj še od mene kak poljubček:-) spi seveda na postelji, vozi se v avtu na zadnjem sedežu, dvigujemo jo, nosimo, božamo na vse mogoče načine

včasih se ji še vedno uspe povaljati v iztrebkih kakšnega od psov iz soseščine, takrat pač mora počakati na tleh, dokler je kdo ne okopa, kljub temu da nam celo pasje blato nosi v stanovanje, nobenega strahu pred njo, nobene bolezni

šah…če je šah gemblanje, potem se ničesar ne bi smeli igrati..igric spomina npr..to se lahko?:-)

kaj še ne smejo..aja upodabljati človeškega obraza…v afriki verjamejo, da jim fotografiranje ukrade dušo..kaj na isti stopnji so tudi slovenski muslimani? jao jao kakšni so šele tile ki nam bodo čez par let s svojim enormnim razmnoževanjem ki prihajajo sedaj iz azije in afrike zavladali?

sem ateistka, a bila krščansko vzgojena, jezus pa bog pa sveti duh mi pač niso potegnili in sem že v prvem razredu bila odločena da boga ni

skušam se postaviti v kožo muslimana sedaj tako da skušam sebe postaviti v svojo kožo čez 30 let ko bodo muslimani vladali svetu in bomo vsi molili in bodo vse ženske od 10 leta naprej posiljene kadar se bo to njihovemu možu zazdelo ipd

obstajala bo ziher kaka teroristična organizacija ali dve, ki se bosta borili proti muslimanom

z vsem srcem jih bom podpirala

tako ti podpiraš kača teroriste, oni so za tebe isto kot bodo moji teroristi čez 30 let za mene, mene bodo reševali, no..moje otroke in vnuke, mene tako več noben ne bo povohal:-) tebe pa tvoji teroristi rešujejo pred revščino, ker krivijo evropo in zda za svojo bedo

sploh pa če ti vera narekuje lagati ko je treba nevernikom vsiliti islam

http://svet24.si/clanek/novice/svet/5637e1eb097cd/begunci-in-ljubljencki

New Report

Close