Nekdo odpira glavna vhodna vrata v bloku
Pozdravljeni,
Pišem o zadevi, ki me hudo muči.
Živim namreč v atrijskem stanovanju, vsak dan pa čutim, kako mi skozi vhodna stanovanjska vrata piha leden zrak. Nekdo od sosedov namreč (že vsa 3 leta, od kar sem tu), odpira glavna vhodna vrata v blok! Vsi drugi jih nato zapremo, a vendarle so lahko včasih odprta več ur, npr. ponoči…
Večkrat sem že poklical upravnika, pritožujejo se tudi drugi sosedje.. Resnično ne vem več, kaj naj storim. Problem ni le hlad, ampak tudi nevarnost in izpostavljanje vlomilcem…
Prosim za nasvete, hvala.
Čisto nič ne moreš, sploh če ne veš, kdo je. Mi smo imeli tako fračo v bloku, stalno je odpirala. Smo jo opozarjali, upravnik ni veliko mrdal, edino mehanizem za zapiranje so namontirali. Pa ga je polomila in spet odpirala in podstavljala vrata, ker kao smrdi v hodniku. Jaz sem se odselil, ne vem, kako so rešili potem. Jaz sem sebi ob obnovi stanovanja rešil z boljšimi vhodnimi vrati, ki so tesnila in bila protivlomna. Kaj več že ne moreš….
LaskoUnion, 14.12.2022 ob 14:23
Pozdravljeni,
Pišem o zadevi, ki me hudo muči.
Živim namreč v atrijskem stanovanju, vsak dan pa čutim, kako mi skozi vhodna stanovanjska vrata piha leden zrak. Nekdo od sosedov namreč (že vsa 3 leta, od kar sem tu), odpira glavna vhodna vrata v blok! Vsi drugi jih nato zapremo, a vendarle so lahko včasih odprta več ur, npr. ponoči…
Večkrat sem že poklical upravnika, pritožujejo se tudi drugi sosedje.. Resnično ne vem več, kaj naj storim. Problem ni le hlad, ampak tudi nevarnost in izpostavljanje vlomilcem…
Prosim za nasvete, hvala.
postavite kamero, da posname storilca.
A se dogajajo kraje?
Ljubi bog, kakšna tragedija! Odprta vrata v socialkarskem bloku, kaj takega. Piška mi smo celo mladost tam do 90. preživeli pri odprtih vhodnih vratih v blok, pa je bil kar fensi. Nikomur nič hudega. Res pa je, da smo enkrat srečali en klošarski par, ki se je privlekel iz kleti, to je bilo pa tudi vse.
Oragnizirate se v stilu “vaške straže” – in ga dobite. In se mu lepo pove, da tega ne sme početi. Naj si lufta v svojem stanovanju, da pa nima kaj reda delat takole z vhodnimi vrati – da je to koneckoncev tdui ogrožanje vaše varnosti vas stanovalcev, saj skozi tako odprta vrata vstopajo lahko tudi potencialni nepridipravi, tatovi, kriminalci (!)
V bloku moje sorodnice je to tudi počel nekdo, ki pa je dementen. So stanovalci z uradnim pismom upravnika naslovili na njegovo ženo, da mora imeti svojega moža pod kontrolo. Šel je tufdi zapirat ventile za vodo stanovalcem na hodnikih ( so individualni števci na hodnikih), pa garažna vrata je namerno odpiral – so bili res vlomilci potem – enemu so iz zaklenjeni kleti ukradli dve kolesi , so prišli skozi garažo noter…. pa je namerno razbijal žarnice na talnih lučeh, ipd. Dementen, je njegova žena povedala, da ima demenco. Oba sicer upokojena, doma – ampak v takem primeru mora bit nadzor na tako osebo, nujen -saj gre za hudo škodo na skupnem premoćenu prebivalcev in ogrožanje varnosti, saj storilci lahko prosto prehajajo v vaše premoženje, domovanje..