Nekoč odličnjakinja, zdaj luzerka
Moja kolegica, sošolka je bila v OŠ, gimnaziji ves čas odličnjakinja. Tudi na faksu menda skoraj same 10ke. Potem pa je šlo proti dnu.
Zdaj je stara 50 let. Večno samska, brez neke spodobne službe. Zdaj trenutno dela kot prodajalka. Službe menja kot gate, nič pametnega ne najde. Samo taka slabo plačana dela. Jaha jo zdravje tako, da tudi s tega vidika težko dobi kako spodobno službo. V glavnem slaba služba, slabi delovni pogoji, slaba plača. Za povrh vsega pa že od nekdaj samska. Nikoli ni živela s kakim moškim, niti ne vem, če je sploh kdaj imela kako razmerje. Brez družine, brez prijateljev, samotarska čudakinja.
Kam eni zagreznejo?
Nekateri pa v šoli bolj kot ne dvojke pa cveki. Popravci. Mogoče kaka poklicna šola. Zdaj pa uspešni, svoje hiše, stanovanja, familije, avto ni da ni.
Kar razberem je tvoja privoščljivost. Kako lahko privoščis ljudem smolo? Očitno je teoretik ki se ne znajde v Življenju. Za take ljudi je smrt da izberejo poklic za gospodarstvo, trženje. Zanjo bi bila pedagoška, ali kakšen poklic kjer je deficit, imela bi službo, delala bi c svoji stroki. Niso vsi pripravljeni na to življenje, danes se živi kar stresno in marsikdo se zgubi. Z
Hja, 29.03.2025 ob 10:34
Kar razberem je tvoja privoščljivost. Kako lahko privoščis ljudem smolo? Očitno je teoretik ki se ne znajde v Življenju. Za take ljudi je smrt da izberejo poklic za gospodarstvo, trženje. Zanjo bi bila pedagoška, ali kakšen poklic kjer je deficit, imela bi službo, delala bi c svoji stroki. Niso vsi pripravljeni na to življenje, danes se živi kar stresno in marsikdo se zgubi. Z
V družini imamo takega teoretika, doktor znanosti, cenjen v svoji stroki v življenju pa popolnoma izgubljen. Edina sreča da je lahko delal v poklicu, kjer so močno rabili kader in je bil lahko v svoji stroki. Pa ima srečo da ga žena v vsem podpira. Zna pa nič praktičnega, že do zdravnika je muka, nakup avta nekaj najhujšega, prenova ali popravilo v hiši, takrat kar gre od doma in majstrom prepusti delo, na nič se ne spozna razen na svoj poklic. Verjetno je ta ženska podobna. Glede odnosov pa ne vem zakaj je sama, očitno tudi tu ni znala . Lahko je bila kakšna psihicna težava ali se je zlomila. Visok IQ ni garancija za uspešno življenje.
Pedagoginja? Sovraži delo z ljudmi. Je pa študirala na FF.
Kljub nasvetom, da naj gre v kako uporabno SŠ, namesto gimnazijo, je tumpala po svoje. Kljub nasvetom, da naj gre na faks, ki je uporaben, je rinila tja, kjer jo je študij zanimal. Služb pa ni.
Noben nasvet, ki ga je dobila, ji ni nič zalegel. Zdaj pa je tako kot je.
Matematika mi ni šla, drugi naravoslovni predmeti tudi ne. Želela sem študirat na FRI, a sem se preveč bala, da ne bi naredila. Sem potem izbrala lažjo varianto, je pa družboslovna. Ko enkrat ugotoviš, da je ‘povsod enako’, prenehaš menjat shitty službe in se usmeriš na varčevanje. Introverti smo pač introverti. Radi smo sami, ne rabimo partnerja, ne vem, zakaj naj bi se mož in otroci štel kot uspeh. V Božjih očeh morda?
Eh, punca je imel vse naravoslvne predmete 5. Samo kaj, ko si ji ni nič dalo dopovedat.
Ja, jaz razumem, da je nekdo introvert, ampak nekaj truida pač moraš vložiti. Ne moreš najprej diplomirat potem pa biti celo življenje prodajlka ali pa kak podobno posran poklic, kjer te izkoriščajo na polno. Pa plača za nič.
Ni zdaj mišljeno, da se posmehujem prodajalkam. gre za težko delo, s slabo plačo. Zato mi ni jasno, da nekdo, ki naredi faks, pristane v taki službi in to ne za leto ali dve, ampak desetletja.
Veze in poznanstva.
Žal jih očitno nima, vsaj ta prava poznanstva ne.
Službe z dobrimi pogoji in plačo so žal utopija če se ne rines na vsako pasjo procesijo.
Ali moraš imeti neka posebna znanja ali deficitarnih poklic in nekaj izkušenj na tem področju…
Ma zacetku kariere si bil premlad, v nekaj letih oa ze prestar. Tisti okoli 50 so najbolj nasrkali… V letu 2012 kriza, odpuščanja, ogromno stečajev…če nisi imel koga poznanega ali se politično angažiral si lahko tak strokovnjak na svojem področju…pa…zdaj si pa že za kameno dobo …mislijo da boš na vozičku prišel na razgovor.
Nekatera podjetja ogromno izgubljajo, ker hočejo mlade…potem pa po dveh mesecih odidejo, zaradi plače, zaradi svojega prepričanja…
vse se spreminja, 29.03.2025 ob 10:30
Moja kolegica, sošolka je bila v OŠ, gimnaziji ves čas odličnjakinja. Tudi na faksu menda skoraj same 10ke. Potem pa je šlo proti dnu.
Zdaj je stara 50 let. Večno samska, brez neke spodobne službe. Zdaj trenutno dela kot prodajalka. Službe menja kot gate, nič pametnega ne najde. Samo taka slabo plačana dela. Jaha jo zdravje tako, da tudi s tega vidika težko dobi kako spodobno službo. V glavnem slaba služba, slabi delovni pogoji, slaba plača. Za povrh vsega pa že od nekdaj samska. Nikoli ni živela s kakim moškim, niti ne vem, če je sploh kdaj imela kako razmerje. Brez družine, brez prijateljev, samotarska čudakinja.
Kam eni zagreznejo?
Nekateri pa v šoli bolj kot ne dvojke pa cveki. Popravci. Mogoče kaka poklicna šola. Zdaj pa uspešni, svoje hiše, stanovanja, familije, avto ni da ni.
Pišuka kako bedn lajf morš met da se ukvarjaš z uspehi/neuspehi drugih nepomembnih. Se ukvarjaš na ta način s sabo? Je to neka samotolažilna nota ker imaš glupe/lene otroke z dvojkami in popravci ? Get a life. Red in disciplina velja. Tako pri šoli, študiju, delu, financah in lastnih orientacijah. Ukvarjanje z življenji drugih ni ravno v duhu reda in diacipline tj pošlihtanega podstrešja.
Tisti okoli 50 ali še malo čez so najbolje čez prišli. Generacija X. Z milenijci se je šele začelo. Milenijci so pa nasrkali. Večkrat v svojem življenju. 2008 je bila kriza, 2011 ZUJF, ne morejo si kupiti nepremičnine, ne ustvariti družine, če niso ravno neki doktorji. Enim pa tudi ne paše tak stil življenja. Zakaj bi se milenijci ubijali za delo, tako kot stare generacije? Vsak ki ima otroke, ve, da jim želi le najboljše, se pravi zakaj bi garali za minimalca, kot njihovi starši, da jih jebejo spredaj in zadaj?
verjetno je grda, 29.03.2025 ob 11:45
Verjetno je tudi grda, da nikoli ni imela nobenega moškega.
Ok, če bi bila lezbijka, ampak očitno ni.
Torej je ena grdavša, ki je noben moški ne povoha.
Ti lepota se pa v špegu poglej! Boš videlo svojo zunanjost, notranjost si pa tukaj pokazalo!
Zakaj nekateri obsojate avtorico, da je privoščljiva…in podobne neumnosti? Povedala je svoje mnenje, kaj vas nekatere to tako boli? Življenjska realnost marsikoga, mogoče tudi vas, ker se tako repenčite za brez veze. Takšnih kekcev, kot je una “uspešna” sošolka, potem pa konec, je kar veliko. Tudi v moji okolici. Večkrat debatiramo s kom o tej temi. Teli kekci niso krivi, da je tako z njimi. Glavni krivci so starši in učitelji, ker so jim v vsem popuščali, razvajali in gledali skozi prste. V življenju je tega počasi konec. Iz oblakov se počasi preselijo na pretrda tla in potem je rezultat tu. In takšnim ljudem nimaš kaj biti privoščljiv, nevoščljiv in ne vem kaj še. Hvala Bogu, da nisem v njihovi koži, edino to lahko rečem, ker drugače bi že zdavnaj izgubila življenjski kompas. Aja, za nekatere: otroci in mož so zaenkrat ok in dobro furamo naš lajf. Da se ne bodo kakšni “psihiatri” oglašali.
Dobro bereš med vrsticami. Pohvalno! Si se našla, ko te je namočila včeraj, kajne? Pozabila si omeniti, da je imela ta ženska, zdaj res stara cca 50, več kot 23 let fantastično službo, o kateri bi ti lahko samo sanjala. In res je, zdaj jo jebejo poslovodkinje iz trgovine, ker je morala vmes več let rihat svoje pokojne starše namesto države, pa je pri tem izpadla iz trga dela, ‘priročno’ pa si ‘pozabila’ omeniti, da je bila 10 let poročena, za razliko od tebe, cveka-rske in dvojka-rske goflje ter REAL luzerke(tebe mislim, ja). Pozabila si dopisati, da je po ločtivi, za razliko od tebe, ki si lajdra, že 20+ let v ISTEM razmerju z moškim svojih let. Brez otrok, drži, Čudna je res, drži se zelo zase, potem, ko so jo prizadele in izdale pizde gofljaste tvojega kova, res drži vse, kar si napisala. Ampak ima pa svojo neomajno podporo v partnerju, ki jo gleda kot boginjo. Hm, le zakaj, če je čudaška? Ne vem. Najbrž se nasprotja privlačijo.
Zakaj tega raje ne napišeš, ti favšljiva sošolka iz Majde Vrhovnik ali pa, hm, morda kasneje z Gimnazije Ledina? Si bila morda celo njena bivša sodelavka? Potem zdaj čičaš v stanovanju sama z 8 mačkami in jebeš v šupak vse pod sabo na Drogerie Markt. A misliš, da drugi ne beremo vseh aktualnih tem na MON-u (in si zapomnimo marsikaj iz zadnjih dveh, treh dni), pa da si ne sestavljamo tudi sami, tako kot ti, v glavi svoje puzzle, košček za koščkom?
Če si razpizdena DM-ovka, ki so jo včeraj vlačili po forumu, si sedaj, ta hip, sama in samska za kompom, v družbi 8 mačk, ki ti povsod puščajo dlake (joj, mrzim mačke, ta egoistična bitja, sicer pa – gliha vkp štriha, enaka si ti, ostri kremplji, penast gobec, egoistka do daske, pa povsod svoje sledi puščaš, tudi elektronske, brez skrbi), medtem ko jaz kuham rižoto, ker čakam jebača, da pride k men jest, pol pa me v zahvalo fajn pofukat…
Ta tvoja, po tvojem mnenju luzerka, se ma pa po mojem, kolikor mi je znanega, prav fajn kljub minimalcu s svojim dragim. Ti si lahko tako razmerje samo narišeš. Če si ta druga ex DM-ovka, te pa boli, da je nekdo (verjetno sumiš prav njo, luzerko) pravilno napisal, da so te nogirali iz dveh služb zaporedoma in da zdaj nateguješ par sp-jevcev v svoji kvazi mini oglaševalski agenciji, kjer spet nekomu ‘od ta velikih’ pomagaš denar prat preko raznih ‘obvodov’. Povrhu si za videt že prav grda, razjedena od fukačev , alkota in droge tako, da komaj še spominjaš na tisto lepo bjondo, ki je nalimana na prvi strani tvoje spletne predstavitve agencije. In zato se lahko kar lepo svoji najboljši frendici, ex manekenki Maji R., ex Asova priženjena, ti frača, zahvališ, da si komaj še senca nekdanje lepotice, kot si včasih bila. Hm, mja.
Zvijam se od smeha, kaj ti dela zavist. A pa si vprašala to tvojo ‘luzerko’ zadnje čase, kako se kaj ima? Zakaj za božjo voljo NJE NE POKLIČEŠ? namesto tega tu ene namige daješ, krota brez jajc. Ker dobro veš, da bo takoj poklicala moderatorja tega foruma in te naslednji teden že odškodninsko tožila zaradi razžalitve dobrega imena ter izdajanja iinformacij zasebne narave, oboje je KD po KZ-RS. A misliš, a nima za odvetnika? Tožbe vlagajo tudi pro bono odvetniki, ti frača, za tiste na minimalcu. Misliš, da lahko s pokradenim denarjem in deležem od opranega za druge, ter z enim slabšim Mercedesom nižjega srednjega razreda, ki ga še nisi odplačala, serješ drugim po glavi? Ne moreš. Mi bomo srali po glavi tebi, pri tem pa dajali številne namige, kdo si in kaj počneš. Vsaka palica ima dva konca, ta drugi konec bo udaril TEBE.
Potem, ko boš govorila z njo, prosim posnemi ta pogovor in nam naloži transkripcijo semle. Bo šlo, kokoši ena? Ali imaš preveč blond mozeg že?
Luzerka si, ne vem a si tista ki je postala cvetličarka in ima zdaj BMW-ja kot edino merilo uspeha pa tri zoprne froce za pokazat, pa bajto, ki jo je večinoma mož špendal. Ali si pa prilezla do JU, tudi v tem primeru se mi močno svita, kdo si. Daj, zakaj o SEBI ne napišeč česa? Ne skrbi, bom jaz namesto tebe, če boš nadaljevala temo o najini nekdanji skupni sošolki. Moj dober prijatelj IT-jevec mi bo v roku 10 minut izdobavil tvoj IP in ime naročnika tvojea intrnet provajderja. Na dan z besedo, če si upaš. In vem, da si ne. Vem.
Vsak se lahko dvigne, pa vsak v hipu pade, na trdo dno. Ne vejo tega vsi, ker jim je bilo prizanešeno. En moj sošolc je bil priden ko strela, odličnjak, službeno uspešen dolga leta, so mu eni orenk zavidali, po smrti žene se je zapil, najprej, nato celo padel v čudno družbo, droge, zdaj je v arestu zaradi povzročitve p. nesr. pod vplivom substanc in alkohola.
Kako lahko se pade ,ampak avtorica posta, privoščjiva drugim nesrečo, tega še ne ve. Ko bo pa izvedla pa ne bo več bedarij pisala in se naslajala nad eno sošolko, ki ji je krmilo življenja izpolzelo iz rok.