Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nekoč super odličnjakinja, danes luzerka

Nekoč super odličnjakinja, danes luzerka

spet glodate svoj fetiš, kako ljudje, ki so imeli dobre ocene niso sposobni kaj zaslužit v življenju

Taki, ki odpirate take teme in se naslajate nad tem, da je nekdo, ki je bil priden sedaj v slabem stanju  (kao slabem, sploh verjetno ne veste..pa kot da je bit poročen uspeh – uspeh je srečen zakon, ne pa zakon – teh je bore malo), no taki ste poden od podna.

Pa še nekaj, če se je nekomu življenje zavrtelo v negativo, verjemite, da se mu lahko tudi nazaj v pozitivo. Pa pazite, da se vam ne bo kaj sfižilo v življenju, ko ste vsi tako popolni. Življenje se ti lahko podre v eni uri. Bebci nerazgledani, z manjvrednostnim kompleksom, ki se pucate na drugih. To ste. Revčki presrani.

Ženska je blestela v šoli, menda tudi na faksu super ocene. Ne vem pa o kakem tiktoku to vi? Ženska je 45. Ni produkt permisivne vzgoje. Doma je morala kar konkretno delat, na kmetiji. A vendar je zabluzila: slaba služba, brez moža, brez otrok. Ukvarja se s takimi hobiji, kjer ni ravno za spoznat moškega. Pač solo športi v naravi, sama okrog blodi, potuje. V glavnem nič ni naredila iz življenja.

Drugi sošolec pa po faksu zablestel. V SŠ pa komaj naprej lezel. Pa tudi ni doma bil nekaj posebno podpiran. Ne poznam njegove situacije v detajle, ampak kolikor vem, je sam zaslužen za to, kar je ustvaril. Ima družino.

Recimo tretji primer, najslabši v  razredu v SŠ (v OŠ itak odličnjak, ampak to nima veze), bluzil na faksu, droge in podobno. Doma polni keša. Dobil vse, kar si je sprdnil. Odlična služba. Samo njemu so jo pa starši zrihtali. A vendar se je umiril, ima ženo, otroke.

Kar se sošolcev, ki so bili že v OŠ cvekarji tiče, ti pa večinoma niso nič kaj daleč prišli. A vsi imajo familije. Pa, če jih primerjam z ono odličnjakinjo: oni so začeli delat, ko so bili 18, 19 let stari. Imajo pri 45ih že konkretno delovno dobo. Ona je študirala, po študiju nikakor ni dobila službe, delala več let prek študenta in posledično ima nekaj malega delovne dobe. Dobrih 15 let. Njeni sošolci pa skoraj 10 let več.

Jaz sem tudi blestela na fakulteti, ampak zaradi okolja ne morem opravljati svoje službe, ker živim v državi tepčkov.

To so bolj izjeme, tako da, ne se tolazit, ce je vas otrok luzer in se mu ne da ucit, da pol bo pa kar direktor in ne vem kaj vse.. Je mozno, seveda, so pa vseeno vec dosegli ta pridni z dobro izobrazbo. Tudi jaz imam eno sosolko, komaj lezla, popravci.. Potem je sla na srednjo poklicno, potem 3 +2, pa visja sol, faks itd.. Ima danes super sluzbo in je kar velik vodja.. Ampak kot pravim, bolj izjeme kot pravilo.

Podjetniki in taki, ki so neke privat firme odpirali, se pa itak povecini niso dobro ucili.. In potem iscejo variante, kako uspeti na drug nacin.. Kar tudi ni slabo, konec koncev..

Ker imate eni težave z razumevanjem ponovim še enkrat:

Vsi trije omenjeni so končali fakulteto.

Odgovor na objavo uporabnika
se zgodi, 09.11.2023 ob 09:02

Ker imate eni težave z razumevanjem ponovim še enkrat:

Vsi trije omenjeni so končali fakulteto.

aha spet ena in ista s svojimi forami.

uživaj ob njeni nesreči, avtorica, kolo sreče se okreče. Na britofu ni zmagovalcev. Je pa res, da piflarji se v življenju ne znajdejo, življenje zahteva druge veščine. Razen,. če jim starši postiljajo.

mariyya, 09.11.2023 ob 09:10

uživaj ob njeni nesreči, avtorica, kolo sreče se okreče. Na britofu ni zmagovalcev. Je pa res, da piflarji se v življenju ne znajdejo, življenje zahteva druge veščine. Razen,. če jim starši postiljajo.

evo Robert Golob je bil strašen piflar, pa boš rekla, da se ne znajde?

Kot družba smo popolnoma zavozili, da barabini prihajajo na vrh, sposobni (sposobni za pozitivne stvari) pa tonejo. Si nikoli ne rečeš, avtorica, da to ni v redu? Jaz vsak dan, ko se otepam v službi volčjih zob (skritih za nasmeški in prijazno govorico).

To, kako se naslajaš nad njeno nesrečo, samo kaže, da še nisi prebolela ljubosumja, ki si ga čutila do nje… Takrat, leeeta nazaj… In ti si… Kao srečna?

bodi sigurna, da so vsi tile falirani odličnjaki manj kradli, manj škode naredili in bodo šli lažje pred božjo sodbo kot uspešneži. Kot zgoraj eden lepo napiše, volčji zobovi za nasmeški, tak je današnji kao uspešen svet

hm617, 08.11.2023 ob 23:16

To je klasika….primerov je nešteto. Razlogi pa so različni. Depresija je eden. Pa različne oblike avtizma. Pa pomanjkanje delovnih navad, ker jih preprosto ne dobijo, ker se šola ukvarja z odločbarji, naravno oz. “surovo” inteligentni pa dobijo dobre ocene brez velikega truda. Lahko so tudi težave v družini, vendar se s tem nihče ne ukvarja, če otrok dobiva “priznanja”.

PS: Opisovala sem sebe, videla pa sem vzorce neštetokrat. Ni bilo lahko, vendar sem se sama pobrala na VSEH področjih življenja, čeprav sem že leta nazaj nehala pričakovati karkoli od omenjenega življenja. Pod črto se ne pritožujem. Lahko bi rekla, da imam srečo. Poznam pa seveda tudi ogromno vedno uspešnih “odličnjakov”, vendar tistih “neuspešnih” je ravno tako veliko. Kdor se temu čudi, se mora še kaj naučiti, kdor se naslaja, upam, da se torej počuti boljše.

Če te prav razumem, je po tvoje luzerka, ker nimam otrok in moža? Hm, tole mi smrdi po tem, avtorica, da si nesrečno poročena in da imaš zblojene froce.

Po moje je problem v tvojem pogledu na svet. Mogoče je to, da fizičariš, super duper izraz. Pomeni, da trdo delaš. Za to je bila odlična, ker je bila navajena delat. Un se pa vrti na stolčku.

Odlična tema za tipične forumske flance.

Kako lahko toliko veste o drugih? Tam zgoraj je še ena tema, kjer ljudje točno za vsakega odličnjaka iz razreda vedo, kje dela itd. Jaz za svoje sošolke in sošolce ne vem. Če koga srečam, se veselo pozdravimo in poklepetamo, čisto druge stvari kot kakšno imaš plačo in kje delaš.

Saj v življenju velja samo kak se znajdeš. Nič druga

Absolutno drži. Sošolec odličnjak v sš in na faksu, politolog, službe ne dobi pametne, je depresiven in pri 40 zivi pri starsih. Drug sošolec, povsem povprečen, a sposoben in kreativen, pa je dobil sluzbo v izjemno uspešni multinacionalki in je danes milijonar. Njegovo premoženje ocenjujejo na 5, 6 mio. Moževa sošolka je komaj lezla skozi gimnazijo, je bila npr. Ministrica.

Avtorica si prepričana da se bo zate v življenju vse izteklo tako kot misliš da se bo? Glede zdravja, službe, da bodo otroci uspešni in zdravi, da se bodo poročili in imeli svoje otroke? Ne bodi privoščljiva in posmehljiva drugim saj lahko enako doživijo tvoji ljubi otroci, če bo usoda že tebi prizanesla. S norčevanjem se ni za hecat… prehitro te udari, ponavadi 3x huje.

Anonimno 6064, 09.11.2023 ob 06:17

Potrebno bo uvesti vojaski rok!  Za fante in punce! 🤭

Za punce, se strinjam ja, takoj! Fante pa pustite doma, imajo dandanes zelo pogoste menstrualne krče, teli fantki

Če gledam svoje sošolce, so bili nekateri pod precejšnjim pritiskom staršev in njihov dober uspeh ni bil posledica njihovih odločitev ampak starševskega teženja. Kolikor se sedaj vidimo in če bi potegnil črto bi rekel, da so generalno najbolje prišli skozi tisti, ki so jih že v OŠ določene stvari zanimale.

Mogoče pa je doma vladal alkohol, nasilje, zlorabe… Da zakrijejo kaj se dogaja se usmerijo v pridnost in briljiranje. Mogoče sposobna, ampak brez vez in poznanstev,  slabe socialne spretnosti. Tistega luzarja pa Mogoče družina naprej prigurala

Hja ze dolgo se ve da ocene v soli niso odraz sposobnosti. Vazno je da se znajdes v realnem svetu. Sola je izi.

xxl182, 08.11.2023 ob 23:46

in kaj zdaj?  zdaj si čakala 30 let na to. si si jo sedaj zdrkala? bi rada nobelovo. ? ti dam medaljo?!   na daj, ti dam zlato kolajno.  srečna?  prokleto tele.  nase vlečeš slabo karmo. TI SI TISTA LIZERKA. ker se naslajaš na nesreči drugih. nič ne veš o tej osebi, popolnoma nič ne veš. sa msrečna si, da ji sedaj ni ratalo.  nič pa ne spremeni dejstva, da verjetno ima potencial vsaj. moče pa  ni vodljiva, kot si pa ti. opica vodljiva, psica.  kimaš vsem.  pa širiš novice, ki se te ne tičejo.  koji kurac to tebe brig.  daj isi si jo zdrkat no od veselja.  resnica je da si ti še vedno glupača. ti nisi nič naredila iz sebe. še vedno si ista , faušljiva, lažniva, škodoželjna, luzerka. nič. nč nisi naredila v 30 letih. nič od nič.  žalostna zgodba si ti.

Budala!

New Report

Close