Nemarni mladi moški
Parkrat po par mesecev sem morala deliti službeno stanovanje z moškimi. K sreči soba in kopalnica samo moja. Ampak hodnik in kuhinja pa skupna.
Mladi moški so odvartni, nemarni, da glava peče. V kuhinji so vedno pustili svinjak. Da bi kdo počistil za sabo? Odnesel smeti, posesal? Itak, da ne.
Samo kak starejši moški je imel delovne navade. Mladi tam 20-35 pa obup. Očitno jim mamice vse naredijo. Nesasmkim pa punce, žene.
V službi isto. Ta mladi moški pustijo mizo svinjsko, ko pojedo. Svinjajo po tleh, pustijo tako kot je. Starejši, vsaj nekateri, znajo počititi za sabo.
Mlade ženske so boljše od mladih moških. Ampak vseeno, daleč od tega, da bi bile tako čiste kot starejše.
nenemarna, 20.02.2023 ob 17:52
Parkrat po par mesecev sem morala deliti službeno stanovanje z moškimi. K sreči soba in kopalnica samo moja. Ampak hodnik in kuhinja pa skupna.
Mladi moški so odvartni, nemarni, da glava peče. V kuhinji so vedno pustili svinjak. Da bi kdo počistil za sabo? Odnesel smeti, posesal? Itak, da ne.
Samo kak starejši moški je imel delovne navade. Mladi tam 20-35 pa obup. Očitno jim mamice vse naredijo. Nesasmkim pa punce, žene.
V službi isto. Ta mladi moški pustijo mizo svinjsko, ko pojedo. Svinjajo po tleh, pustijo tako kot je. Starejši, vsaj nekateri, znajo počititi za sabo.
Mlade ženske so boljše od mladih moških. Ampak vseeno, daleč od tega, da bi bile tako čiste kot starejše.
Si kdaj živela s cimri ali cimrami v študentskih stanovanjih? Očitno nimaš te izkušnje, ker sicer bi vedela, da večini študentov in mladih kar nekaj let ni mar za red in čistočo, prahu niti ne opazijo, polnega smetnjaka tudi ne. Mogoče na tak način prebolevajo travme od doma, ko so jim mame težile, da morajo pospravljati, mogoče imajo le druge prioritete, ne vem. Ampak v večini študentskih stanovanj ne čisti nihče, če že, pa ne sproti, ampak zelo kampanjsko, ko je že zelo nujno. Nekaj let kasneje pa imajo ti isti ljudje doma tak red, da dol padeš, in niti njim samim pogosto ni jasno, kako so lahko živeli v takem svinjaku.
Katastrofa res. Očitno imajo doma mame, punce, žene, ki čistijo za njimi.
Bolje dražje plačat stanovanje kot pa se it cimrstvo. Samo včasih so pač službene reči take, da pač je službeno stanovanje, cimri pa sodelavci.
Jaz sem mislila, da so mlajši moški boljši kot starejši. Starejši naj bi bili bolj vajeni,d a je ženska za vse. Zdaj pa vidim, da je ravno obratno.
Nekoč v službi je bil sodelavec, vodja skupine, 50 star. Stalno zgrožen nad temi 30, 35 letniki kak svinjak so puščali za sabo. Jih je moral večkrat okregat, nič pomagalo.
Tudi jaz imela sodelavca za sostanovalca. Kuhinjo pustil tako, da je bilo ogabno. V pomivalni korit metal tuno, smrdelo vse okrog. Polno ostankov hrane v pomivalnem koritu. V star papir metal ostanke hrane, v katno za organske odpadke, metal plastiko. Po tleh pustil špagete in celo čike. Hladilni zasmradil, popackal, pustil. Štedilnik odvraten. Mizo pustil polno svinjarije.
Sem to gledala 14 dni, nisem počistila. POtem sem mu povedala kako in kaj. Je lagal, da ni to on pustil. Hm, sveti duh je to naredil. Potem je dojel, da pa vendarle je on to pustil Mizo je počistil tako, da je stresel prt in pustil svinjarijo na tleh. K sreči je bilo to samo en mesec. Odvraten tip.