Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nemška kakovost

Nemška kakovost

Pred kratkim sem zasledila, da ste se prerekali o nemški zanesljivosti, tale novica se mi zdi v povezavi s to temo zelo zanimiva:

http://www.avtomania.com/novice/default.asp?method=page&id=1393

sedaj so vsi avti že skoraj na istem nivoju pač nekateri imajo boljpo izdelavo ipd. glede crkovanja pa je toyota na samem vrhu je pa res da porsche tudi

Mojca, sicer ne branim nemške kakovosti, ker sem sam že napisal, da se je res poslabšala oz. so se ostali toliko poboljšali, ampak tvoj članek je vseeno zelo zavajujoč.
Prvo, to anketo so delali samo v Nemčiji. Pregovorno je znano, da vsak najbolj pljuva po svojemu. Tako nekako kot ni nihče v Sloveniji zadovoljen z ničemer.
Drugo kot drugo imam sam že moj drugi avto nemški (VW Passat, ki ima veliko elektronike) že več kot 2 leti, pred tem pa 5 let ravno tako VW in nisem imel nikakršnih težav.
Naključje pri dveh avtomobilih toliko časa?
Sicer sem pa picajzlast in me moti pri avtu vsaka malce slabša kakovost opreme, materialov ipd. vendar je pri VWju nisem opazil.
Edino, kar pa je res, in me moti pri nemških avtomobilih, da so glede opreme neupravičeno zelo dragi!

Ne vem, zakaj bi bil članek zavajajoč, če zajema dovolj širok krog uporabnikov ? Proti Passatu osebno nimam nič, vendar se z možem vseeno nisva odločila za nakup. Razlogov je več in niso pomembni za debato. O težavah s Passatom se da mnogo prebrati tudi na nemških avto. straneh, in to vse od začetka proizodnje novega modela, ko je bil dejansko bum, pa do zadnjega faceliftinga nedolgo nazaj, odkar baje ni nekih velikih problemov. Sicer pa je statistika eno, tvoje izkušnje z avtomobilom pa nekaj čisto drugega. Poznam tipa, ki si je kupil, mislim da, A 6, imel z njim kup problemov, pa je bil potem njegov novi avto spet Audi. Temu pravim pomanjkanje inteligence! Še zdaj mi gre na smeh, ko se spomnim najinega poročnega potovanja na Švedsko z malim Citroenom AX. V dveh dneh sva naredila cca. 2500 km brez najmanjšega problema (normalno enaka pot tudi nazaj) in na odstavnih pasovih avtocest videla precej nobel avtomobilov, ki so bili vsi po vrsti dosti bolj varni kot najin malček, vendar so crknili. Tako je to, vidiš, čeprav Citroen po statistikah ni super zanesljiv avto, naju v 10 letih in 95.000 km ni pustil nikoli na cedilu. V Sloveniji pač “jahamo” na VW-jih in Renaultih (debata o tem je že tekla, zato je ne mislim pogrevati), ker smo pač nori na Nemce in ker je Renault napol naš. No, razlogov je še dosti, pa o tem kdaj drugič. LP

Analize in statistike tako renomiranih firm kot je ADAC so sigurno zelo blizu resnice.
Kot vemo “statistika” se ne nanaša na posameznika temveč na skupino.
Bodite sigurni, da ADAC, ki dnevno posreduje v mnogih primerih ve kateri avtomobili se najbolj pogosto kvarijo ali obstojijo ob cesti(čeprav zaradi malenkosti) bolj kot mi, ki v poprečju zamenjamo 5-6 avtov v življenju in slišimo nekaj lahko tudi neobjektivnih zgodbic od znancev in prijateljev.

Joyce, članek je zavajujoč iz opisanega razloga.
Vsak pa vedno ignorira tisto, kar njegovim ušesom ne paše.
Napisala si pa post ki je popolnoma skregan z logiko. In še kar je najbolj smešno podajaš svojo oceno o inteligenci nekoga drugega.

Pa gremo lepo po vrsti, da me ne kdo obtožil, da si izmišljam takšne stvari.

Passata si nisi kupila, čeprav osebno nimaš nič proti njemu?
Kaj to sploh pomeni? Mislim, da še kakšen egiptolog ne bi znal razvozlati te kode.

Naprej pišeš da je razlogov za tvoj nenakup več, vendar niso za debato. Kaj pa se dela na forumih če ne ravno debatira? Hehehe…
In potem kar je najbolj neverjetno nadaljuješ da je s Passatom veliko težav, vsaj sodeč po nekih nemških avto. straneh.

In potem ponovno izjava za v arhive, da je statistika eno, moje izkušnje z avtom pa nekaj drugega. Ali ni ravno najbolj merodajna osebna izkušnja z nečim in ne statistika?

In, če sem kaj, sem človek, ki se zelo malo zanaša na statistiko, zato vem iz osebnih izkušenj in izkušenj velike večine ljudi, ki jih poznam, da so nemški avtomobili na splošno zelo zanesljivi. Predvsem od VWja, Audija in Mercedesa. Celo toliko bom čisto iskreno povedal, da ne poznam nikogar od mojih znancev, kolegov, sodelavcev, sorodnikov itd. da bi mu nemški avto kdaj povzročal kakšne večje težave. Pa jih imajo že leta in leta.

Slovenci da smo nori na Nemce? Jaz nisem in tudi nobenega drugega ne poznam, ki bi bil. Smo pa za potrjeno in preverjeno varnost, zanesljivost in kakovost. Če je to Nemec, Japonec, Šved itd. je to popolnoma vseeno!
Renault pa je napol naš? Kaj to pomeni? Jaz se nimam za Francoza in tudi vem, da velika večina Slovencev ne, zato ne vem kaj ti to pomeni.

Sicer pa draga Joyce, vsa čast da vas je Citroen AX brez problemov po 2.500 KM oz. 5000 KM pripeljal domov. Mene je po enomesečni turneji po Evropi in 8.000 KM Passat ravno tako brez problemov pripeljal domov pa v tem ne vidim nobenih posebnih dosežkov in razlogov za uporabo superlativov.

Če pa upoštevam dejstvo, da 10 let voziš Citroena AX, ali ni mogoče razlog, da pišeš takšne neumnosti o drugih avtomobilih ravno v temu, ker si jih ne moreš privoščiti?

Joyce, glede na vse napisano ne bom sodil o tvoji inteligenci kot ti rada sodiš o inteligenci drugih, in resnicno ne zelim zveneti kot nekdo, ki ima predsodke, ampak ali res mislis da sodis na forum avtomobilizem?

Ups, WiseGuy, mogoče pa sploh nisi WiseGuy !? Očitno sem te s svojih pisanjem malo razburila, ker si z neverjetno močjo udaril nazaj. Veš kaj, odpisala ti bom čez vikend, ker zdaj v službi res nimam časa. Med tem časom pa se lahko še malo sprehodiš po “nekih nemških avto. straneh” in malo natančneje prebereš moj članek. Pa lep pozdrav in brez zamere.

P.S. Veš, Passata nisva kupila, ker je že malo v letih, zato prihaja novi, pa tudi nad njegovo obliko ne padam dol, vendar ne trdim, da je slab avto. No, trenutno si še lahko privoščima avto tega razreda, zato sva si ga tudi kupila, kako pa bova zadovoljna z njim, pa ti sporočim čez kakih 10 let.

Znano je da smo slovenci zelo občutljivi če kdo govori čez njegov avto, tako je tudi v tem primeru.
Ne glede na to kakšen avto voziš imaš lahko z njim veliko problemov, kakšen drugi pa z enakim avtom nikakšnega.

Vam pa priporočam da preberete članek iz današnjega (12.12.2003) Dnevnika.

1.Toyota
2.Mazda
3.Nissan
4.Mitsubishi
5.BMW
6.MB
7.Audi…………

Komentar ni potreben

Res je da imajo nemška vozila več
eksotične elektronike in da je to en od razlogov za večkratnje obiske servisou. Sam kaj če ti vsa ta elektronika če pa ni zanesljiva.

Veliko sreče z avtomobili in čimmanj nepotrebnih obiskov servise.

LP

Mr. WiseGuy

Samo ena pripomba, načeloma se strinjam.
Sam tisto glede osebnega mnenja in statistike, pa ne

Če gledaš en avto lahko ta dela 10 let brez problema, med tem ko enak model je skos na servisu. Zaradi tega je statistika bolj verodostojna.

Moje mnenje

LP
Andrej

Andrej, sicer se ne strinjam s tabo (razloge za to sem že opisal), ampak lepo, da si za razliko od Joyce in podobnih pri temu korekten in kulturen, kot bi moral biti vsak na forumih.

Še ena cvetka:
http://www.avtomania.com/novice/default.asp?method=page&id=1425

New Report

Close