Nemski quark v Sloveniji?
Seveda je. Ima ga npr. Spar: https://www.spar.si/online/svezi-sir-quark-natur-dukat-fit-250g/p/546915
Pa sigurno tudi druge trgovine.
Moja sestra v Nemciji isce kmetije in domace ponudnike zivil in hrane.
Mi v Sloveniji smo tudi ze zaceli iskati bolj domace zadeve, ker tale prvo oskubljena in potem umetno nafilana zivila so en navaden olastik fantastik.
Ko grem kam na jug, Italija, Spanija, Portugalska, Grcija, tudi bivsa Juga, Bolgarija, Turcija in se kam, vedno v manjsih mestih obiscem trznico z lokalno ponudbo in uzivam v njihovi hrani.
Razumrm, da je to tvoja izbira in ti samo poskusam sugerirat, da presaltas na kaj boljsega, odlocitev je pa vsekakor samo tvoja stvar.
Gurman, 24.02.2024 ob 11:20
Zivim v Nemciji in kmalu bom obiskal Slovenijo za dlje casa. Tukaj sem se navadil na nemski sir Quark z malo mascobe. Skrbi me, da tega v Sloveniji ni. Ali morda kdo ve, ce to vendarle obstaja v Sloveniji. Slovenska skuta je odlicna, a je drugacna od quarka.
Stari pa mi smo 2024 , vse kar mate v je.beni Nemčiji, mamo tud mi tle, pa nismo mi 3 svet jao. A si glup, al si namerno ponižujoč ? Spomniš me na eno našo žlahto iz Amerike, k so prišli na obisk nevem 25 ali 30 let nazaj in potem se pri večerji pohvalijo, ja mi mamo pa coca colo v Ameriki
SID 1 con Verde, 24.02.2024 ob 14:42
Stari pa mi smo 2024 , vse kar mate v je.beni Nemčiji, mamo tud mi tle, pa nismo mi 3 svet jao. A si glup, al si namerno ponižujoč ? Spomniš me na eno našo žlahto iz Amerike, k so prišli na obisk nevem 25 ali 30 let nazaj in potem se pri večerji pohvalijo, ja mi mamo pa coca colo v Ameriki
Ne, nisem ponizujoc – nikakor ne. Ko sem bil zadnjic v Sloveniji sem imel tezave najt ta quark. Pa tudi nekatere druge stvari, ki so v Nemciji “basic” in zelo dostopne (na primer pinjenec, braeburn jabolka, suh oluscen grah… ). Je cisto normalno, da nekatera zivila pac niso tako priljubljena med domacim prebivalstvom in so zato manj dostopna. Ko sem v juzni Evropi (Italija, Spanija) imam enak problem: ni tega, ni onega …. normalno!
domace, 24.02.2024 ob 12:00
Moja sestra v Nemciji isce kmetije in domace ponudnike zivil in hrane.
Mi v Sloveniji smo tudi ze zaceli iskati bolj domace zadeve, ker tale prvo oskubljena in potem umetno nafilana zivila so en navaden olastik fantastik.
Ko grem kam na jug, Italija, Spanija, Portugalska, Grcija, tudi bivsa Juga, Bolgarija, Turcija in se kam, vedno v manjsih mestih obiscem trznico z lokalno ponudbo in uzivam v njihovi hrani.
Razumrm, da je to tvoja izbira in ti samo poskusam sugerirat, da presaltas na kaj boljsega, odlocitev je pa vsekakor samo tvoja stvar.
Quark je zelo zdrav: naravno brez mascobe. Ce vsebuje mlecno mascobo, je ta dodana.
Drugace pa ja, se strinjam, domace stvari so seveda najboljse.
Haha411, 01.03.2024 ob 08:32
Slovenska skuta ni nič drugačna od Quarka. Zato dragi zdomec, ki to nisi, se pošteno najej odlične, poceni domače skute.
Ko boš ponovno zavil proti Nemčiji, pa Qarka ne kupuj v nemških, temveč v ruskih trgovinah. Poceni, dobro, z malo maščobe.
Seveda je drugacna, ker skuta NI quark. To so dve razlicne stvari, drugi mikroorganizmi, etc.
To z ruskimi trgovinami pa je dobra ideja!!
Ne poznam tocno podrobnosti izdelave quarka in skute – ampak vem, da ni enako. Nemski quark je cisto gladek, manj kisel, ni zrnat, bolj nevtralnega okusa, manj suh kot skuta. V Sloveniji sem enkrat poskusil pusto pasirano skuto kot nadomestek za quark in je bilo cisto drugacno, kislo, cudnega okusa, cudne teksture.
Vem, da se quark veckat prevede kot skuta, ampak to je le priblizek. Zakaj potem quark, ki se ga kupi v Sloveniji nosi ime “quark”, in ne skuta?
EJ, če ti ni skuta ok pa kupi Topfen.
Pinjenec, če slučajno ne veš, je v vseh trgovinah.
Skuta pa v Sloveniji ni sir. Bosanci skuti rečejo sir, mi pa ji rečemo skuta, avstrijci Topfen, Nemci Quark.
Pa nehaj se sprdovati. V Sloveniji imaš kup razzno raznih tipov skut. Če ti ni nobena ok, si pa ti problem, ne skuta.
Gurman, 01.03.2024 ob 23:48
Vecina vas misli, da je quark in skuta eno in isto. Verjetno quarka se niste poskusili in zato mislite, da je to isto. Pa ni.
In quark je ful poceni v Nemciji: cca 1 euro 30 za pol kile! Tako da, ne mi srat da sem nek snob.
p.s. Je pa res, da jem samo bio jabolka sorte braeburn (tukaj pa sem snob). In tega v Sloveniji NI V TRGOVINAH (verjetno).
Zivim v Nemciji in kmalu bom obiskal Slovenijo za dlje casa. Tukaj sem se navadil na nemski sir Quark z malo mascobe. Skrbi me, da tega v Sloveniji ni. Ali morda kdo ve, ce to vendarle obstaja v Sloveniji.
Vem, da se quark veckat prevede kot skuta, ampak to je le priblizek. Zakaj potem quark, ki se ga kupi v Sloveniji nosi ime “quark”, in ne skuta?
Kaj zdaj, očitno veš, da je ta famozni quark v Sloveniji, kje je problem?
Quark ma na embalaži napisano, če je to iz Nemčije uvoženo in niso prevajali in spreminjali embalaže, ni pa to ekstra za Slovence, da bi bil to nek znan ali privlačen pojem tukaj. To je mogoče malo manj starana, gladka skuta. Bi spadalo pod skute za moje pojme. Mogoče lahko probaš tudi ricotto, to majo pri nas v eurospinu. Veliko gladkih skut z manj maščobe je tudi.
Nemci pišejo, da ma quark manj beljakovin kot zrnata skuta, teli na linku pa “wow, quark, kolk beljakovin”. LOL
Samo da se neka nekaj kvasi, pa se dela neka zznanost, četudi je isti drek bolj ali manj. Jaz pa grem gor v Nemčijo čez par mesecev, pa ne vem, zakaj Nemci nimajo skute z napisom Skuta, me skrbi, če bom dobu to, da nam brez ostal