Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nenaravne svetlolaske, na pomoc!

nenaravne svetlolaske, na pomoc!

Moji naravni lasje so temno rjavi, rada pa bi imela svetle- blond lase, ker mi ti zal najbolj pasejo. Pri frizerju nisem zadovoljna, saj pride ven vedno topla blond barva oz rumena.
Moje vprasanje: ali se res ne da pobarvati na blond (kljub rdecemu pigmentu) in to tako pravo blond barvo?
Poznate kaksno barvo, ki ne povlece na rumeno (za barvanje las doma), ker se mi zdi neumno placevati pri frizerju, ce nisem zadovoljna.
Hvala punce! 🙂

Sem popolnoma siva, prej bila srednje rjava, barvam se s svetlo blond barvo, pa pride ven svetlo rjava barva.

Močno dvomim, da lahko doma narediš kaj več kot pri frizerju, ne da bi uničila lase. Edino s čistim blanšem. Si kdaj poskusila z res belimi prameni?

Še moj piskrček bi pristavila:
Sem rjavolaska, taka srednja, ne temna, ne svetla. Pojavili so se mi sivi in rada bi pramene v eni niansi svetlejši barvi od mojih las, se pravi ne blond, samo malo svetlejše. Prime mi na oranžno, sveti se oranžno in mi ni všeč.

Katero barvo priporočate, da ne bo oranžno?

Hvala za prijazen odgovor. Ne, z belimi prameni nisem poskusila.

Kaj pa prelivi, cez tako “blond” barvo, ki jo imave s “semojpiskercek”, ki naj bi nevtralizirali “rumeno” barvo, ti delujejo? Morda katera ve?

Zamenjaj frizerja …
Resno. Sama imam tudi veliko rdečega pigmenta, pa imam lepo hladno blond barvo. Za vzdrževanje pa pomaga Keune šampon namenjen ubijanju rumenega odtenka pri sivih in blond laseh. Je temno vijoličen v črni plastenki.

Naravno sem temno rjava, na barvanje hodim k frizerki, ki mi naredi čisto tanka in ful gosta blond pramena – po tistem, ko mi jih zbeli, mi da čez še preliv v sivo blond tonih, da ubije rumeni ton na laseh. Na svake 3 mesece mi naredi nove pramene samo po narastku, tako, da ne uniči ostalih las in sem dolgolaska s svojimi lasmi (brez podaljškov). Prve 3 tedne po barvanju uporabljam 1-2x na teden Keune silver reflex šampon – lase si perem 2-3x tedensko (torej si s šamponom operem ob vsakem drugem pranju). To je ta šampon, ki res ni med najcenejšimi, vendar je vreden svoje cene:

http://www.keune.si/izdelki/design/designline-color-care/silver-reflex-shampoo

Sem zamenjala vec frizerjev, v bistvu vedno hodim drugam, pa nikoli zadovoljna. Pa ne da sem zahtevna…samo ja, tako hladno blond barvo zelim. 🙁

Jaz osebno mislim, da se z zeleno lahko odstrani veliko rumenih podtonov ali s sivkasto. Sama pa sem, ko se si doma barvala z ekstra blanžem Afrodita in 12 odstotnim razvijalcem spravila prej rdečkaste že pobarvane lase do bele barve samo so se mi potem vsi razlomili. Ekstra blanž je v taki modri škatlici razvijalec sem pa kupila posebej v steklenički. Samo je bilo vse premočno, ker sem si dvakrat, da sem s temno rdeče spravila na blond.

Boljši učinek bi dosegla s šestodstotnim blanšem. Mi je razložila frizerka (jaz sem se napadla z devetodstotnim :).

Samo meni je na pobeljene lase blond barva še vedno prijela “samo” svetlo rjavo, hotela sem pa tako bolj temno oz. pepelnato blond.

Jaz se barvam s Schwarzkopfom 703 in sem ok, 704 pa mi vleče na oranžno. Je pa po mojem precej odvisno od naravne barve tvojih las.

Hvala punce!

Poleg Keune je vredu tudi SWISS O PAR silver šampon, ki je dosti cenejši in deluje. Oboje dobiš v Muellerju.,

Teli šamponi pomagajo samo nekaterim. jaz imam zelo močan pigment in je bil “vijoličen” šampon bolj blažev žegen. Me je pa prodajalka opozorila, da je treba biti s temi šamponi zmeren, ker zelo izsušijo lase.

Meni je včasih ena pena za lase naredila fino barvo. Samo sem morala biti pazljiva, da nisem bila siva ali pa plava 🙂 Je bila pa pomoje od ilirije take svetlo sive-lila-golobje barve. kakšne stare mame so jo rade dajale na svoje sive lase, pa so bile potem svetlo vijolične. Žal pa te pene ne nejdem nikjer več in od takrat se jaz testiram vse možne barve.

Zanimivo. Jaz pa vedno zahtevam rumene (žitne) lase, ker se mi zdijo bolj “naravni”, pa sem frizerko komaj prepričala, da res želim rumene. Pravi, da jih večina hoče “hladno” belo.

Kako smo si različni!

Takole ti povem. Če temnolaska želi biti lepa plavolaska oz. blondinka, mora imeti dovolj denarja, da to dela pri frizerju. Samo narastek se da potem barvati tudi doma, vendar moraš imeti kar nekaj pojma o barvah in drugih frizerskih tehnikah in postopkih. Zelo pa odsvetujem barvanje cele dolžine las s tekočimi barvami v večjih škatlah. Izberite pravo barvo v tubi (jaz kupim keune), mešam jih med sabo, da dobim pravi odtenek. Ena od barv je viola. Rumen odtenek se nevtralizira z violet odtenki, kar so ene že povedale. Vse tole so moje izkušnje. Sem naravna temnolaska, a imam zdaj lepe blond lase. Narastek barvam sama, brez blanširanja.

Če se barvaš sama, je fora le v tem, da na barvi piše srebrno ali silver blond, to potem ne potegne na rumeno. Lp

natanko tako. meni ustreza subrina charm 30 ali 20..super! sm kr prevec ze hladno blond 🙂

New Report

Close