Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nenavadna imena otrok znanih Slovencev

nenavadna imena otrok znanih Slovencev

Zadnjič sem zasledila v eni temi, da imajo znani Slovenci vsi otroke z nenavadnimi imeni. In ko sem malo pomislila, mi jih je na pamet res prišlo veliko, pa nekaj sem še pogooglala in tu je seznam … Če se kdo še spomni kakega, dopišite. Zgolj malo za info, jaz se iz nobenega ne norčujem, ker verjamem, da vsaka mama da otroku naj. ime. Pa ne smetite posta z negativnimi komentarji, le dopišite, če kaj veste … Pa tudi, prosim, ne smetite s komentarji ala:” moj bo pi, li, mi, fi, či …”

ota š. roš, prem
miša margan, kiana
rebeka, šajana
werner, kanenas
aneta salihovič, lejs tai in tia alexis
saša lendero, aria
urška pirš, aron nal
erazem pintar, lev oscar in bor benjamin
jerca legan, titan in ruben
andreja jernejčič, princesa
pika božič, Liu (in Tai9
anja k.tomažin, Lilu in Lora (in Sofija)
nek pevec jani kovačič, pšenica in kresnica
iztok čop, ruby in amber
gal gjurin, kras
vlado kreslin, čarna
pia zemljič in marko mandič, france in vranc,
urška draž in franc planinšič – franc jakob
stančka šukalo, kyle
lea sirk, ael in sia
zlatko, ni’ja nur
tomi meglič, zak in nora
hajdi korošec, dante
boštjan dermol (nude), Lorelei erna
damjan murko, tiar
vesna zornik, reka
tjaša železnik, marli
jonas ž, zoja rozina in hana angelina
klemen slakonja, ruj
damjan jankovič, malan
boštjan romih, rosa,Lila, Dan
jože činč, Noel
Alen Vogrinec Vesel, Neli-Kaya
sandra auer, arabela
vito rožej, Tears, (svit), Oka
polona juh, sin Bela
špela pretnar, mak
alenka kejžar, magdalini
jure košir, Jalen (anika in alina)
miša margan, kiana
anja rupel, Luna
petra slapar, arelena
pika božič, Liu

aja, še
alenka tetičkovič, toja (in tai)
pia pustovrh, pasqual

Moja dvojčka bosta Gluten in Laktoza. Bosta vsaj imela nekaj veze z mamico.

Čez 30 let bodo navedeni starši prejemali Prešernove in druge nagrade. Prevzeli bodo AGRFT-je, SAZAS-e ipd.

Me prav zanima, če ne bodo še te nagrade do takrat preimenovali v kaj drugega.

Zlatko je dal hčerki čisto navadno, arabsko ime. Nobenega afnanja ni, le vera.
Planinšek je dal sinu klasični kmetavzarski imeni po prednikih (tudi sebi).

Ostalo pa je odraz naše kisle smetane…..

Meni je Voranc krasno ime.

Meni je to ime za črnega konja.

Meni je to ime za črnega konja.[/quote]

Črni konj je vranec, naš pisatelj pa je bil Lovro Kuhar – Prežihov VORANC!
Voranc je prekrasno ime!

Všeč so mi tudi imena, kot so: Maks, Florjan, Krištof, Janez, Lovro, Miha, Jaka, Ažbe, Ožbej,
Petra, Laura, Julija, Špela, Urša, Maruša, Marjeta, Veronika, Eva, Anuška, Tinkara, Neža, Ana, Lara…..

Ta spakedrala, ki jih pa v teh časih imenujejo imena, to pa res ni ničemer podobno.
Starši se smešijo, svoje frustracije mečejo na svoje otroke, ki pa posledično zaradi imen najbolj trpijo, oziroma tudi sami postanejo zafrustriranci!

Meni pa je ime Čarna dejansko všeč. Tudi Jalen mi je OK, pa Voranc, Aria mi tudi ni čisto mimo, ima nek smisel, celo Kras …..

Večina ostalih pa no comment.

Meni je to ime za črnega konja.[/quote]

Voranc je prekrasno ime!

Všeč so mi tudi imena, kot so: Maks, Florjan, Krištof, Janez, Lovro, Miha, Jaka, Ažbe, Ožbej,
Petra, Laura, Julija, Špela, Urša, Maruša, Marjeta, Veronika, Eva, Anuška, Tinkara, Neža, Ana, Lara…..

Ta spakedrala, ki jih pa v teh časih imenujejo imena, to pa res ni ničemer podobno.
Starši se smešijo, svoje frustracije mečejo na svoje otroke, ki pa posledično zaradi imen najbolj trpijo, oziroma tudi sami postanejo zafrustriranci![/quote]

Meni so pa ravno kratka moderna imena fajn, takšna praktična. Tvoja se mi zdijo pa še iz časov inkvizicije, krščanskega brutalnega osvajanja amerike ali pa srednjeveške kuge.

No ja, vsakem svoje, očitno sva si različni generaciji.

“Znani” estradniki so v tako majhni državici kot je Slovenija, bolj ali manj klošarji. Zato se vsak dan posebej panično borijo, da jih ljudje ne pozabijo. Da bi le lahko na ta račun zaslužili še kakšen cent več za svoje preživetje. V borbi za preživetje pa je dovoljeno vse. Tudi izkoriščati lastnega otroka. Pa kaj če bo imel morda uničeno mladost, ker ga bodo sošolci na mrtvo zajebavali (nimaš kaj, dokazano so majhni otroci daleč najbolj surova bitja med vsemi mladiči). Važno je le, da se spet o njih piše, da jih ljudje danes še niso pozabili.
Možganski maloposestniki ki pa niso estradniki, ampak predvsem socialci, brezposelni in nasploh pozabljeni ter naopazni ljudje pa tako ali tako ne živijo svojega življenja, ampak cele dneve samo zijajo resničnostne šove in rumene časopise, kaj trenutno delajo “znani”. Pa jih kot papige oponašajo v vsem, da bi le tudi sami dobili kanček pozornosti. Mad vojno so nemci žigosali jude, da se je takoj vedelo, koga si srečal. Prej omenjeni slovenci se pa žigosajo kjar sami s posnemanjem “estradnikov”. Naj se že na daleč vidi da nimajo svojega življenja, ampak le razcufano in popačeno kopijo življenja nekoga drugega. Da sami ne mislijo, ampak samo copy/pastajo misli nekoga iz sveta estrade.

Se strinjam, bolje ne bi mogel/la napisat!

Anže Kopitar-dnarja kot solate,slave še več in to v Ameriki: NEŽKA
Kmetavzarsko? Lepo slovensko ime! Vse ostalo beri zgoraj!

Maja Raspopović je svojega sina najprej poimenovala Vran, potem pa si je zelo kmalu premislila in ga preimenovala v Aleksander.

Sicer pa, ko pišete, da bodo otroci zbadali vrstnike. Kot učiteljica vam povem, da najdejo rimo ali pa zbadljivko za vsako ime, pa ne glede na to, ali je to Luka (ki je najprej kuka, kasneje fuka) ali pa eno od zgornjih imen s seznama. Predvsem pa bodo reagirali tako, kot jih boste naučili vi, starši. Če se vi doma govorite, da je učiteljica neumna, ker je dala veliko dn, bodo to otroci rekli naslednji dan v šoli oz. bo tako njihovo mnenje, in če boste rekli, da je neko ime spakedranka, ga bo vaš otrok imel za spakedranko. Moj se zaenkrat še iz nobenega ni norčeval.

Meni osebno je nekaj imen z zgornjega seznama všeč.

Jaz pa tričetrt teh slavnih staršev ne poznam. “Neki pevec” Jani Kovačič mi je dobro znan. Navadno arabsko ime ni nič posebnega v arabskih deželah. Pri nas je to nenavadno ime.

Imena z zgornjega seznama, ki so mi vsec.

lev oskar in bor benjamin
pšenica in kresnica
kras
čarna
voranc,
jakob ruj
arabela
(svit),
Jalen

Podobno, tudi jaz za kar nekaj “slavnih Slovencev” še nikoli nisem slišala ali pa sem kaj o njih zasledila le tu na MONu..

Točno tako!
Tukaj se vedno nekaj parlamentira o imenih in norčevanju. Vi, starši ste prvi, ki ste krivi, da se otroci na splošno ne znajo obnašat.

Vsak ima svoje razloge za poimenovanje svojega otroka in jaz od otrok, s katerimi imam strike še nisem slišala, da bi se iz drugega otroka norčevali zaradi imena, razlogi so povsem drugje.

Meni je pa nenavadno to, da Janija Kovačiča označiš z “neki pevec”, medtem ko množico drugih (Aneta Salihovič, Stančka Šukalo, ..kdo so to????) očitno poznaš …

Od teh nastetih Znanih jih komaj nekaj poznam…
Morda bido pa enkrat res znani po cudaskih imenih svojih otrok….

Točno tako! Ampak ti se lahko 24 ur dnevno zgražaš nad tem, neizpodbitno dejstvo ostaja, da 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} staršev otrok ne vzgaja v ljudi (ki so pripravljeni prisluhniti drugemu, ga razumeti in mu pomagati) ampak v brezobrazen individualistični stroj, ki ruši vse okoli sebe. Spekedranke od imen bodo vedno prednjačile v zajebavanju. Seveda najdejo otroci rimo na vse, tudi na Luka. Ampak posamezna imena so bistveno bolj na udaru, kot druga. Vem, ker čakam avtobus s šolarji. Če pa tisti ki sama pravi da je učiteljica meni drugače pa samo pomeni, da ne zna prisluhniti svojim šolarjem in da nima pojma, kaj se med njimi plete in kakšno nasilje določeni preživljajo vsako minuto. Ja, vem za 2 taka s popačenimi imeni. Veš kako sta zaustavila zajebavanje? Tako da sta se začela branit z nasiljem., Danes sta obupna terorizatorja sošolcev. Vnaprej znan scenarij, kako delujejo človeški možgani. Ampak nekatere sodobne učiteljice verjamem da kaj takega nikoli ne bodo razumele. One imajo svojo kavico, svoj čik, svoj Facebook in mobitel. Otroci pa, eh, ko jih je.be, bodo že nekako.

Voranc je prekrasno ime!

Starši se smešijo, svoje frustracije mečejo na svoje otroke, ki pa posledično zaradi imen najbolj trpijo, oziroma tudi sami postanejo zafrustriranci![/quote]

Meni so pa ravno kratka moderna imena fajn, takšna praktična. Tvoja se mi zdijo pa še iz časov inkvizicije, krščanskega brutalnega osvajanja amerike ali pa srednjeveške kuge.

No ja, vsakem svoje, očitno sva si različni generaciji.[/quote]

Ta tvoja nova generacija je itak zablojena!

Lovro Kuhar…po moje niti nista iz različnih generacij…samo Vorančeva je inteligentnejša od tebe. Sam to je razlika.

Meni so ta imena bolj všeč, kot, da je vsaka druga Urška, Špela, Mojca, Anja ……

voranc ni ime, je samo koroški zapis imena Lovrenc (lovro)
korošci pač rečemo šva namesto šla… l se spremeni v w…
zato mi je skrajno čudno, da nekdo dejansko potem da otroku ime voranc

sicer pa, saj je pol starih slovenskih imen itak popačenka piši kao što govoriš
anže je nemških hans, žan je francoski Jean, pepi je italijanski Beppo ali nemški Sepp… mojca je nemška mici… pa naj bo te še voranc namesto lovrenca….

mene pa še vedno zanima, kako se bo počutil lejs taj, ko bo prišel kam v tujino, kjer je predominantni jezik angleščćina in ga bodo vprašali, kako je pa tebi ime, pa bo moral povedati, da mu je ime Čipkasto Stegno.… (Lace Thigh se pač izgovori lejs taj)

New Report

Close