Nenavadna menstruacija
Pozdrav!
Stara sem 48 let in sem do sedaj imela redno menstruacijo na 25 – 28 dni, ki je trajala 5 dni.
Zdaj pa 2 meseca sploh nisem imela menstruacije, tretji mesec (zapored) pa sem jo končno (!) dobila.
Ampak je drugačna kot do sedaj.
Prvih šest dni je bila zelo šibka – par kapljic v celem dnevu.
Od 7. do 9. dneva je bila že močnejša.
Zdaj od 10. – 13. dneva pa je zelo močna. Lije kot iz škafa – dobesedno!
Vložke menjam vsako uro.
Pod črto – cela zmešnjava. Menstruacijo imam neprekinjeno že 14 dni.
Je to lahko znak, da vstopam v menopavzo?
Je imela katera od vas podobno izkušnjo?
dvotedenska krvavitev nepretrgoma ni menopavza. lahko da imaš kakšno cisto na maternici, pokliči ginekologa.
moja mama je imela tam pred petdesetim take močne krvavitve ob mestruaciji, da ji je vsak vložek premočil
šarlatanski dohtar ji je dajal neke kapljice.
ko je menjala ginekologa, ji je ta z ultrazvokom odkrila ciste in jo poslala na poseg.
Huh, si me kar malo prestrašila. Cista? Mogoče pa res, ker imam tudi skoraj črne strdke (krvave).
Ampak zakaj poseg, saj potem je očitno zdaj cista počila.
[/quote]
obilna krvavitev ne pomeni, da je cista počila. materi je tako stanje trajalo skoraj eno leto, posledica je bila huda anemija
spomnim se tudi cimre v študentu, je bilo isto in je šla na poseg. spravi se h ginekologu.
Huh, si me kar malo prestrašila. Cista? Mogoče pa res, ker imam tudi skoraj črne strdke (krvave).
Ampak zakaj poseg, saj potem je očitno zdaj cista počila.
[/quote]
Ma daj ne poslušaj, bedarije pač. Zdaj ti bodo natrosili cel kup bolezni, do raka pa še kaj. Ja, si pred menopavzo, meni se je dve leti menstruacija nekaj mučkala, tudi po 14 dni, od tega nekaj dni temno rjavo, do hudih krvavitev, potem dva meseca nič, pa spet nekaj čisto xy. In tudi meni se je začelo tam nekje pri 48. Pri 50-tih sem bila pa že brez menstruacije. Zdaj je tega že 4 leta. HB nobenih menstruacij več, kako super!
Skratka nič ti ni, hormoni nihajo, estrogena je manj, zato tako stanje.
Moji sosedi se je tudi dogajalo isto in tudi ni letela h ginekologu. Pa bi morala, potem bi bila morda še živa.
Saj ni treba, da se zažene paniko. A je tolk težko ob takih spremembah preprosto vprašati ginekologa za mnenje, pač tako, za vsak slučaj? Ja, v večini takih primerov gre za menopavzo. Razen kadar ne gre.
Obisk pri ginekologu
V kolikor krvavitve niso močne in ženska nima povišanega tveganja za raka maternice, ni potrebno, da so te krvavitve vzrok za skrb.
Vsekakor je potreben obisk pri ginekologu v naslednjih primerih:
Zelo močna krvavitev, ki zahteva menjavo vložka vsako uro in traja en dan.
Krvavitve, ki trajajo več kot dva tedna.
Kakršnekoli krvavitve, ki se pojavijo šest mesecev po zadnji krvavitvi (izjema so ženske, ki smo jim vpeljali hormonsko nadomestno terapijo).
Krvavitve po spolnih odnosih.
Hvala ti za tole.
Hvala vsem, ki ste mi namenili kakšno besedo.
[/quote]
Moja izkusnja: stara sem 44let. Pred enim letom mi menstruacija zamujala en mesec potem se pa tri mesece ni ustavila. Bila sem cisto fuc, anemija,koncala na urgenci in so mi naredili ciscenje, strganje zadebeljene maternicne stene v narkozi. Hormoni. Vsaka nadaljna menst. lije 2 dni na polno celi kosi. Uravnava mi jo le tinktura konopljike od Sorie naturel, ce jo res pijem vsak dan brez prekinitev. Srecno!
Moja izkusnja: stara sem 44let. Pred enim letom mi menstruacija zamujala en mesec potem se pa tri mesece ni ustavila. Bila sem cisto fuc, anemija,koncala na urgenci in so mi naredili ciscenje, strganje zadebeljene maternicne stene v narkozi. Hormoni. Vsaka nadaljna menst. lije 2 dni na polno celi kosi. Uravnava mi jo le tinktura konopljike od Sorie naturel, ce jo res pijem vsak dan brez prekinitev. Srecno!
[/quote]
Hvala ti. Grem danes kupit Rmanov čaj in tinkturo konopljike.
Ampak verjetno nisi imela krvavitev 3 mesece skupaj (neprekinjeno), ali pač?
Miomi tudi lahko povzročajo dolgotrajne in močne krvavitve. Pa vstop v meno nemalokrat naredi ‘celo štalo’ in prihaja do večmesečne odsotnosti M in potem do močnejših krvavitev.
Moje mnenje je, v kolikor so krvavitve šibke in občasne (izven ciklične) zna biti nevarnejše (rak?), kot pa če je neprekinjena in močnejša krvavitev.
Lahko pa, da se motim.